1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Nemzetközi Ásványbörze és Ékszervásár, Tojáskereső Verseny, NOX és A nemzet aranyai
Fehérvár Médiacentrum fotója
Minerals
Fehérvári programok a hétvégére: Nemzetközi Ásványbörze és Ékszervásár, Tojáskereső Verseny, NOX és A nemzet aranyai

Április végéhez közeledve is bőven lesz miből válogatni: többek között nézelődhettek a Nemzetközi Ásványbörze és Ékszervásáron, mókázhattok a Tojáskereső Versenyen, bulizhattok a NOX koncertjén, vagy beülhettek a moziba A nemzet aranyaira.

Koncert: Esti Kornél
Mikor?: Április 21., péntek 21:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Az Esti Kornél zenekar április 21-én a Petőfi Kultúrtanszékben mutatja meg, hogyan is képesek elvarázsolni a népeket különleges, mély szövegeikkel és egyedülálló dallamaikkal. Mert amúgy velem is valami ilyesmi történt a hetekben, véletlenül rájuk találtam, azóta pedig csak az Esti Kornél nótái pörögnek a fejemben. Szóval valamit tudhatnak...

Munka: Alba Regia Állásbörze
Mikor?: Április 28., péntek
Hol?: MOL Aréna Sóstó, rendezvényterem

A MOL Aréna Sóstó ad otthont annak az állásbörzének, melyet április 28-án, pénteken rendeznek Székesfehérváron. Az Alba Regia Állásbörzén több mint 400 állásajánlat várja a látogatókat. A szervezők elsősorban azokat várják, akik aktívan keresnek állást, munkahely váltáson gondolkodnak, új lehetőségeket, új kihívásokat keresnek, éppen elvesztették az állásukat, esetleg pályakezdők vagy gyakornoki helyet keresnek. Az állásbörzén közvetlenül lehet beszélgetni jó nevű cégek képviselőivel, akik készséggel tájékoztatják az érdeklődőket a lehetőségekről. A részvétel mindenki számára ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, a részletekről az albaregiaallasborze.hu oldalon lehet tájékozódni.

Mozi: A nemzet aranyai
Mikor?: Április 20-tól
Hol?: Cinema City Alba

A film hősei azok a magyar vízilabda-legendák, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot. Alkotója a Szabadság szerelem, a BÚÉK és Az unoka producere, Zákonyi S. Tamás.

Mozi: Amitől félünk
Mikor?: Április 20-tól
Hol?: Cinema City Alba

Beau élete folyamatos rettegés, csak a pszichiáter által felírt gyógyszerekkel képes kimenni az őrültekkel teli utcákra. Anyjának váratlan telefonhívása mégis arra kényszeríti, hogy elinduljon. Az abszurd humorral átitatott, horrorisztikus utazáson a legsötétebb félelmek a legnagyobb kalandokká válnak. Vajon célba ér Beau, vagy felemésztik lelkének sötét bugyrai?

Kiállítás: XXXIII. Alba Regia Nemzetközi Ásványbörze és Ékszervásár
Mikor?: Április 23., vasárnap 9:00-17:00
Hol?: Videoton Oktatási Központ (VOK)

A rendezvény kiállítás és vásár is egyben, amelyet számos kísérőprogram tesz még színesebbé, ezért egy kényelmes séta erejéig is érdemes felkeresni, hiszen nem kötelező a vásárlás! A rendezvény teljes területe 1000 nm2, míg az asztalokon 60 kiállító termékei körülbelül 200 nm2 felületen tekinthető meg. A börzén nagy választékban található ékszerek természetes kövek és ásványok felhasználásával készültek, az ékszerekbe foglalt kövek a Föld bármelyik drágakőlelőhelyét képviselhetik. A természetes és nem feldolgozott ásványokat keresők Erdélyből, Afrikából, Amerikából, Kínából és Indiából származó kristályokból válogathatnak.

A rendezvény alatt gyermekek és felnőttek részére kísérő programok futnak, ilyen a gyerekeknek szánt hagyományos aranymosás, 2022-től a színes homokkép készítés vagy a giszből öntött őslények, Ammoniteszek, Trilobiták, kagylók festése, míg az ásványokat kedvelő felnőtteket ásvány és ásványfotó kiállítás várja, valamint előadás az év ásványáról, amennyiben a felkért az előadó szabadidejébe még ez is belefér, ez még szervezés alatt van. Megfelelő érdeklődés esetén meditáció is lesz, amit hagyományosan Laczkó Pál szokott tartani.

Koncert: NOX - Főnix turné
Mikor?: Április 22., szombat 19:00
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

A novemberi nagy visszatérést követően idén tavasszal 10 állomásos turnéval söpört végig az országon az egyedi zenei formáció, a NOX, amelynek utolsó állomása Székesfehérváron lesz. A rajongókat pazar élmény, a már ismert, védjegyként megjelenő NOX-hangzás, sok régi és még több új dal várta.

A maximális vizuális hatás érdekében a csapat ezúttal is előszeretettel használta a legújabb technikai lehetőségeket, így a zenekar és a táncszínház felejthetetlen előadása mellett lenyűgöző látványvilágban is részesítette a közönséget. A színes, egyedi koreográfiáról Péter Szabó Szilvia mellett a csapat másik oszlopos tagja, Nagy Tamás és a Varidance társulat gondoskodott.

Sport: 6. Decathlon Kerékpáros Családi Nap
Mikor?: Április 22., szombat 10:00
Hol?: Velence Korzó

Immár 6. alkalommal várják a kerékpározás szerelmeseit, hogy egy szuper napon együtt tekerjük körbe a Velencei-tavat. Idén is három választható távval készültek a szervezők: 7 km, 28 km, 38 km. 14 éves kor alatt és 65 éves kor felett a regisztráció minden távra ingyenes!

Gyerek: Tojáskereső Verseny
Mikor?: Április 23., vasárnap
Hol?: Zichy-liget

Idén is várnak minden 2-12 év közötti gyermeket és szüleiket a 21. Tojáskereső Versenyre, amelyet április 23-án, vasárnap 15 órától bonyolítanak le a Zichy-ligetben. A közös zene és táncon kívül egy rövid üzenettel is készülnek a szervezők, amelyben elmondják a húsvét igazi üzenetét és mondanivalóját.

Természetesen, maga a játék sem fog elmaradni, amikor is több mint 8000 műanyag-tojásban elrejtett cukorkát kereshetnek meg a gyermekek a parkban. A verseny 5 különböző korosztályban (2-3, 4-5, 6-7, 8-9 és 10-12 évesek) zajlik majd, a játékszabályokat ide kattintva olvashatjátok el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek