11 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Családi délelőtt a Sóstón, piknik kendős élményfotózással, Szezonnyitó Keleti Autó Találkozó és A galaxis őrzői: 3. rész
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mafab/Stillsbd-cron
Fehérvári programok a hétvégére: Családi délelőtt a Sóstón, piknik kendős élményfotózással, Szezonnyitó Keleti Autó Találkozó és A galaxis őrzői: 3. rész

Május első hétvégéjén sem fogtok unatkozni: többek között részt vehettek a családi délelőttön Sóstón, kilátogathattok a kendős élményfotózással egybekötött piknikre, vagy beülhettek a moziba a A galaxis őrzői: 3. részére.

Kiállítás: Újra megnyitnak a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyei
Mikor?: Május 2-től
Hol?: Fejér vármegye több pontján

Májustól ismét fogadja a látogatókat a Szent István Király Múzeum. Az egyes kiállítóhelyek más-más napokon nyitják meg kapuikat:

  • Május 2-tól, keddtől látogatható a Fekete Sas Patikamúzeum (kedd–vasárnap 10:00–18:00) és az Új Magyar Képtár (kedd–vasárnap 10:00–18:00)
  • Május 4-től, csütörtöktől látogatható a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény (csütörtök-vasárnap 10:00-18:00), az Országzászló téri kiállítóhelyen a néprajzi állandó kiállítás (csütörtök–vasárnap 10:00–18:00 és a Palotavárosi Kiállítóhely (csütörtök-vasárnap 10:00–18:00).
  • Május 6-tól, szombattól látogatható a Nemzeti Emlékhely – Középkori Romkert (hétfő – vasárnap 9.00-17.00).
  • Május 12-től, péntektől látogatható a Pelikán Galéria (kedd–péntek, 10:00–18:00).
  • Június 15-től nyit meg a Csók István Képtár (hétfő-péntek és vasárnap 10:00–18:00, szombat, 9:00–18:00).
  • A Gorsium Régészeti Park – szabadtéri park, kiállítás és kőtár – a nyári nyitvatartási rend szerint hétfőtől vasárnapig, 10:00–18:00 óra között látogatható.

Kultúra: Piknik kendős élményfotózással
Mikor?: Május 5., péntek 
Hol?: Csónakázó-tó

Nehezen megy a kendőkötés? Esetleg még nem próbáltad? Szeretnéd megtudni, milyen egy igazán patent kötésben hordozni? Kipróbálnál izgalmasabb kötési formákat is? Akkor itt a helyed! Az igazi hordozós érzés megéléséhez szebbnél szebb - változatosan megkötött - kendőkben készítenek néhány egyéni és csoportos képet, melyeket egy kis retusálást követően meg is kaphattok. A fotózás teljesen ingyenes!

Mozi: A galaxis őrzői: 3. rész
Mikor?: Május 4-től
Hol?: Cinema City Alba

A Marvel Studios új filmjében, A GALAXIS ŐRZŐI: 3. RÉSZ-ben a hőn szeretett különc banda már kicsit máshogy fest. Peter Quillnek, akit még mindig gyötör Gamora elvesztése, össze kell verbuválnia csapatát, hogy megvédjék az univerzumot és megóvják egyik társukat is. Ha ez a küldetés nem jár sikerrel, az a galaxis őrzőinek végét jelenti…

(Figyelem! A film több jelenetét kísérő villódzó fények hatással lehetnek azon nézőkre, akik hajlamosak fotoszenzitív epilepsziára vagy más módon fényérzékenyek.)

Öveket bekapcsolni! Játssz és nyerj Halálos iramban 10 mozijegyeddel!

Regisztráld a Halálos iramban 10 Cinema City mozijegyed jegyazonosító kódját május 21-ig, hogy Tiéd lehessen a 2 fő részére szóló autóvezetési mesterkurzus repülőjeggyel, 2 éjszakás luxus szállással és kaszkadőr-tréning élménnyel az angliai Hemel Hempstead versenypályára!

Másik 4 szerencsés nyertest pedig a Halálos iramban: Dom & Dom's 1970 Dodge Charger autómakett szettek egyikével ajándékozzuk meg.

Autó: Szezonnyitó Keleti Autó Találkozó
Mikor?: Május 5-6., péntek-szombat
Hol?: Velence, Drótszamár Park és Kemping

Első alkalommal bonyolítják le a szezonnyitó Keleti autók találkozóját május 5. és 6. között a velencei Drótszamár Park és Kemping szervezésében. Többek között lesz autó szépségverseny, felnikitartó verseny, autóhúzás, élő csocsó, szombaton este pedig felvonulás a Velencei-tó körül.

Kézműves: XXI. Országos Faesztergályos Találkozó
Mikor?: Május 6., szombat 8:00-18:00
Hol?: Alba Bútor Stúdió

Szeretettel várnak minden faesztergályozás iránt érdeklődőt a május 6-án, szombaton 8:00-18:00-ig a XXI. Országos Faesztergályos Találkozóra, legyen akár e különleges szakma művelője, hobbistája, vagy csak csodálója a fából készült gyönyörű tárgyaknak!

Kirándulás: Családi délelőtt
Mikor?: Május 6., szombat
Hol?: Sóstó Látogatóközpont

Családoknak szóló közösségi programokra várják ismét a látogatókat a hétvégén a Sóstón. Május 6-án, szombaton 10.00 és 12.00 óra között a Sóstó Látogatóközpont környezeti neveléssel foglalkozó munkatársai tematikus kézműves foglalkozásokkal, környezettudatos interaktív játékokkal, okostáblás foglalkozásokkal és mesetúrával készülnek.

Kirándulás: Barokk séta Váczi Márkkal
Mikor?: Május 6., szombat 10:00
Hol?: Belváros

A következő sétán többek között azt is megtudhatjátok, miért Szent Sebestyén vértanú szobra díszíti a Hiemer-házat, hol élt a kőfaragó Fligl András, és ki építtette a Városháza Kossuth utcai tömbjét és megismerkedhettek a példásan felújított Szent István király székesegyház barokk értékeivel is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek