11 hónapnál régebbi cikk

Amit a szenzoros kézfertőtlenítő és folyékonyszappan-adagolókról tudni érdemes
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay
Amit a szenzoros kézfertőtlenítő és folyékonyszappan-adagolókról tudni érdemes

Az utóbbi évek slágerterméke lett a szenzoros kézfertőtlenítő és folyékonyszappan-adagoló. Ez nem is meglepő, ugyanis a Covid-19 járvány berobbanásával számos olyan helyen is megjelentek ezek a készülékek, ahol eddig szó sem volt fertőtlenítésről. Gyakorlatilag minden magára valamit is adó üzlet bejáratánál fellelhetővé vált egy-egy ilyen adagoló. Mi pedig szép lassan hozzászoktunk ahhoz, hogy használjuk őket.

De ha be kell szereznünk egyet, akkor tudunk róla eleget a kiválasztáshoz? Ha nem, hát most segítünk a legfontosabb információkkal.

Milyen típusú adagolókat különböztetünk meg?

Vírusvédelmi és általános higiéniai szempontból már az is óriási előrelépés, ha adagolót használunk például a WC-papír vagy a kéztörlő esetén. A folyékony szappanok és kézfertőtlenítők esetén is nagy előrelépés, ha nem kell hozzányúlnunk az adagolóhoz, hanem érintésmentesen juthatunk a tartalmukhoz.

Ha megnézzük az Alpha-Dent-Higiénia Kft. adagoló kínálatát, akkor jól láthatjuk, hogy szép nagy a választék, sok típus közül választhatunk. De mégis milyen típusokat érdemes megkülönböztetni?

Az egyik szempont lehet az elhelyezésük. Vannak álló kivitelben kaphatóak, melyek kiválóak például üzletek bejárataihoz. De a legelterjedtebbek mégis a falra szerelhető típusok, melyek nagyon jó szolgálatot tesznek a mellékhelyiségekben.

Megkülönböztethetjük úgy is az adagolókat, hogy milyen állagú töltőanyagot tudnak kezelni. Ezt nézzük meg egy kicsit részletesebben!

Adagolók csoportosítása a töltőanyag állaga szerint

Ha határozott elképzelésünk van, hogy milyen állagú készítménnyel kívánjuk használni a kézfertőtlenítő adagolót, akkor eszerint kell választanunk közülük.

Kézfertőtlenítők esetén a legelterjedtebb az alkoholos folyadék használata. Ezeket a folyékony anyagokat jellemzően porlasztással, permetezéssel juttatják a felhasználó kezére. Ehhez spray fejjel ellátott adagolót kell vásárolnunk.

Amennyiben alkoholos kézfertőtlenítő gélt szeretnénk adagolni, akkor tudnunk kell a gél állagát is. Sűrű vagy hígabb? Ez utóbbit inkább javasolják a szakértők. Fontos ennél a típusnál, hogy zárt rendszerű legyen az adagoló, mert ha nem az, akkor könnyen és gyorsan elpárologhat az alkohol, használhatatlanná válik a szerkezet, és az ott maradt sűrű masszát nehéz eltávolítani.

Folyékony szappanok esetén az eszközök jellemzően képesek a gél állagú töltőanyagok adagolására is. Figyelni kell viszont a kifolyó nyílást, ahol besűrűsödhet a kézfertőtlenítő, melyet el kell időnként távolítani.

Miért érdemes használni ezeket az adagolókat?

Egyértelműen azért terjedtek el 2020 óta, mert a Covid-19 járvány maximális elővigyázatosságot követelt meg. Viszont nem csak vírusvédelmi szempontból van előnye ezeknek a készülékeknek. Ezek a legköltségkímélőbb megoldások, minimalizálják a pazarlást. És ha mindez még nem elég, maximalizálják a felhasználók kényelmét.

Nagyon jó szolgálatot tesznek ezek az adagolók, érdemes őket mielőbb beszerezni!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek