9 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Pünkösdi Virágálom, 12. TESZ futás, gyermeknap, Vál-völgyi Zsúr és A kis hableány
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: Pünkösdi Virágálom, 12. TESZ futás, gyermeknap, Vál-völgyi Zsúr és A kis hableány

A pünkösdi hosszú hétvégén sem lesz megállás: többek között kilátogathattok a Pünkösdi Virágálomra, sportolhattok a 12. TESZ futáson, részt vehettek a gyermeknapi programokon, bulizhattok a Vál-völgyi Zsúron, vagy beülhettek A kis hableányra a moziban.

Gyerek: Pünkösdi Virágálom
Mikor?: Május 26-29., péntek-hétfő
Hol?: Belváros

A pünkösdi hétvégén ismét virágba borul a fehérvári belváros. A virágkötő mesterek ebben az esztendőben hat helyszínen alkotnak, az Országalma, a Városháza, a Díszudvar és a Püspöki Palota kapuja mellett a Török-kútnál és a Szent István Király Múzeum Rendház épülete előtt is készülnek kompozíciók. A megnyitó – galambröptetéssel, a kompozíciók bemutatásával – május 26-án, pénteken 17 órakor lesz a Városháza előtt.

Buli: 7. Vál-völgyi Zsúr
Mikor?: Május 27-28., szombat-vasárnap
Hol?: Alcsúti Arborétum

Vál-völgye legkedveltebb rendezvénye immár 7. alkalommal kerül megrendezésre, és idén még vonzóbbá és izgalmasabbá teszik a kilátogatók számára. Ha a tökéletes családi programot kerestek, vagy a barátaitokkal indítanátok be a nyarat, akkor ez a zsúr nektek szól.

Hogy mi vár rátok? Családbarát környezet, kulináris kalandozások, finom italok és borok, kézműves vásár, helyi kiállítók, mindezt egy meseszép helyszínen, az Alcsúti Arborétumban élhetitek át. Persze fellépőkben sem lesz hiány, többek között bulizhattok a Bagossy Brothers Company, Azahriah, ByeAlex és a Slepp, Horváth Charlie, Horváth Tamás vagy Kis Grófo slágereire.

Mozi: A kis hableány
Mikor?: Május 25-től
Hol?: Cinema City Alba

A kis hableány Arielről szól, a szép és uszonyraesett fiatal sellőről, aki szomjazza a kalandokat. Triton király legkisebb és legszófogadatlanabb lányaként minden álma, hogy megismerje a tengeren kívüli világot; s mikor egy napon a felszínre merészkedik, szerelembe esik a sármos Eric herceggel.

Noha a hableányoknak tiltott dolog az emberekkel kapcsolatba lépni, Ariel kénytelen követni a szíve szavát. Alkut köt a gonosz tengeri boszorkánnyal, Ursulával, aminek folyományaként lehetősége nyílik a szárazföldi létre, ám egyúttal veszélybe is sodorja életét – és apja trónját…

Mozi: Ürömapám
Mikor?: Május 25-től
Hol?: Cinema City Alba

Amerika egyik legmenőbb komikusa, Sebastian Maniscalco, illetve a kétszeres Oscar-díjas Robert De Niro egyesítik erejüket ebben a parádés vígjátékban. A film egy Sebastian nevű férfira koncentrál, akit menyasszonya meggyőz, hogy a július 4-ei nemzeti ünnep alkalmából vigyék magukkal látogatóba a vőlegény olasz származású, házsártos édesapját a nő szupergazdag rokonságához a hétvégére. Sebastian, ha visszakozva is, de elfogadja az ajánlatot, de arra egyikük sem számít, hogy a különböző vérmérsékletek ütközése olyan kaotikus eseményláncolatot indít el, ami után kő kövön nem marad.

Pünkösdi nyitva tartásuk: 

  • május 28. (vasárnap) - első film 10:00, utolsó film ~ 22:30 (vidéken és Camponában 22:30)
  • május 29. (tfő) - első film 10:00, utolsó film ~22:30 (vidéken és Camponában 20:30)

Gyerek: Feketehegy-Szárazréti Gyermeknap
Mikor?: Május 27., szombat
Hol?: Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

Ha május vége, akkor gyereknap! Május 27-én, szombaton 15.00 és 18.00 óra között rengeteg program várja a gyerekeket a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban: graffitis fal, társasjáték sarok, Nerf-pálya, légvár és arcfestés is lesz a kínálatban. Tűzoltó- és rendőrségi bemutatót is láthat a közönség, ezen kívül pedig lesz sport is, minden mennyiségben: többek között kispályás vagy amerikai fociban, tollaslabdában, tapadókorongos íjászatban, az egyensúlydeszkán vagy éppen lengőtekében próbálhatják ki magukat a gyerekek. A program ingyenes.

Gyerek: Hetedhét Játékfesztivál
Mikor?: Május 28., vasárnap
Hol?: Belváros

Május 28-án 10 órától a Hetedhét Játékfesztivál lovas kalandjai ígérnek izgalmas és tartalmas kikapcsolódást gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

10 órakor a megnyitóra gólyalábasok csalogatják a vendégeket, akik mókáznak is egy jót a Városház téren. A színpadi programok sorában elsőként Fekete Dávid hozza el Vitéz Lászlót a Városház térre, délután a Csurgó zenekarral folytatódik a program, majd a Rutkai Bori Banda és a Kolompos együttes gyerekkoncertje kínál színvonalas szórakozást a kicsi és nagyobbacska látogatóknak.

A Hétbolha játékcserebere keretében gyűjtött játékokat ebben az évben is az Igazgyöngy Alapítványnak ajánlják fel a szervezők: a Játékfesztivál idején is megtekinthető lesz a Márványudvarban az alapítvány által fenntartott művészeti iskola diákjainak rajzaiból rendezett kiállítás 14.00 és 18.00 óra között.

Sport: 12. TESZ futás
Mikor?: Május 29., hétfő
Hol?: Belváros

Pünkösdhétfőn 17 órától rendezik a 12. TESZ futást a belvárosban. Egyéniben 4,8 kilométeren három körben vagy 11,2 kilométeren hét körben, illetve 3 fős váltóban, hét körben lehet teljesíteni a távot. Az ARAK, a Depónia Nonprofit Kft., valamint Székesfehérvár Önkormányzata által szervezett futóversenyek családok és a munkahelyi közösségek számára biztosítanak sportolási lehetőséget.

A Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért (TESZ) megmérettetés célja a mozgás, az egészséges életmódra nevelés, valamint a hulladékmegelőzés és az – újrahasznosítás népszerűsítése. További információk:

Kapcsolódó
Pünkösdhétfőn rendezik a 12. TESZ futást

Ismét lesz TESZ futás a környezetvédelmi világnap alkalmából. A versenyen egyéniben és váltóban lehet indulni, emellett a Depónia-futáson is részt vehetnek a sportolni vágyók.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek