10 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Régészet Napja és Éjszakája, Born in Szfvár, Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok és Pókember - A pókverzumon át
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mafab/Sony Pictures Animation
Fehérvári programok a hétvégére: Régészet Napja és Éjszakája, Born in Szfvár, Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok és Pókember - A pókverzumon át

Június első hétvégéjén rendesen el lesztek eresztve fehérvári és környéki programokkal: többek között kilátogathattok Régészet Napja és Éjszakájára, benézhettek a Born in Szfvárra, részt vehettek az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokon, vagy beülhettek a moziba Pókember lesz terítéken.

Kult: Régészet Napja és Éjszakája
Mikor?: Június 3., szombat 
Hol?: Szent István Király Múzeum

Izgalmas kaland vár mindenkit június 3-án, szombaton a Régészet Napján és Éjszakáján! Az érdeklődők tudományos, ismeretterjesztő előadások során ismerhetik meg a különböző régészeti korszakok Isteneit, ideáit, hőseit, illetve betekintést nyerhetnek a régészet sötétebb oldalába is.

Ezt követően egy rendhagyó MuseumQuiz kerül megrendezésre, melynek kérdései és képei részben a korábban hallott előadásokra épülnek, így érdemes hegyezni a füleket! Természetesen az első három helyezett részére ajándékcsomaggal is készülnek!

Az esti program szüneteiben egy mini kiállítást is megtekinthettek a Rendház aulájában, ahol olyan leleteket mutatnak be, melyek eddig a raktárakban szunnyadtak.

Kult: Born in Szfvár
Mikor?: Június 3., szombat 
Hol?: Bory-vár

Székesfehérvár kulturális életében különleges szerepük van a Bory-várban évről évre megrendezésre kerülő összművészeti programoknak. Idén két, eddig is több területen együttműködő szervezet fogott össze az eseménysorozat folytatása érdekében, így jött létre a MÉHKASAULA és a Moiré Egyesületek közös szervezésében megvalósuló juniális terve. A program Nagy Bogi képzőművész-designer helyszín-specifikus kiállításának és installációinak bemutatása köré épül, az egyesületek tagjainak hangzó és vizuális művészeti programjai kíséretével.

Kult: 19. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok
Mikor?: Június 2-4., péntek-vasárnap
Hol?: Károlyi Kastély Fehérvárcsurgó Hotel & Restaurant

Idén 19. alkalommal kerül megrendezésre az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok a Károlyi Kastélyban, Fehérvárcsurgón. A konferenciák kiemelt témája a fa, a parkok és erdők királya. Minden nap zenél az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, illetve gyerekprogramokkal is készülünk a szervezők az apróságoknak, többek között lesz lovaglás és lovaskocsi, meseóra és gyermekműhelyek. Belépőjegyek a helyszínen vásárolhatók: felnőtt/teljes árú jegy: 2500 Ft/fő/nap, diák és nyugdíjas jegy: 1.000 Ft/fő/nap. Tovább információk: +36 21 311 0426 vagy info@karolyikastely.hu.

Mozi: Pókember - A pókverzumon át
Mikor?: Június 1-től
Hol?: Cinema City Alba

Miles Morales, a népszerű és közismert pókember visszatér. Ismét igazi otthonában, Brooklynban van, újra találkozik Gwen Stacyvel… már jöhetne a nyugis bűnüldözés, de akkor átkerül a multiverzumba, ahol egy csomó pókember van, akiknek az a dolguk, hogy különböző világaikat védjék. Csakhogy a világ békéjének sok és sokféle őrzője nem ért mindenben egyet, és közeleg egy új fenyegetés, amivel mind másképpen szállnának szembe. Miles nem így tervezte, de nem kell hozzá sok, és az összes pók őt üldözi, ő pedig menekül. Ha egyszer lendületbe jön, van pár trükkje, de akik a nyomában járnak, azok is pókok… Miles nem tudja, mit tegyen: magát mentse, vagy azokat, akiket szeret?

Mozi: A mumus
Mikor?: Június 1-től
Hol?: Cinema City Alba

A tizenhat éves Sadie és tíz esztendős húga, Sawyer nehezen emésztik meg édesanyjuk közelmúltbeli, tragikus halálát. Apjuk, Will Harper igyekszik mindent megtenni értük, ám mégis képtelen közel kerülni hozzájuk akár érzelmi, akár pszichológiai szinten. A sikeres házi prakszist vezető lélekgyógyász kudarca, hogy szóra bírja őket a súlyos veszteségről, csak tovább lazítja amúgy is megtört családjuk összetartó erejét.

Buli: Arató Disco
Mikor?: Június 3., szombat 21:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Az Arató Discótól garantáltan felpezsdül a véretek, ugyanis a főként '70-es, '80-as és '90-es évek slágereiben utazó lemezlovas retró mixeitől még az is garantáltan táncra perdül, aki nem annyira csípi ezt a műfajt. Higgyétek el, a buli után csak ezt akarjátok! ABBABoney MModern Talking és megannyi ismerős nóta, amely időutazásra invitál, és visszarepít titeket egészen a fiatalkorotokba.

Család: Csalai gyereknek
Mikor?: Június 4., vasárnap
Hol?: Csala

A csalai Török Ignác utcában rendezik meg a városrészi gyereknapot és családi programot június 4-én vasárnap 14.00 és 18.00 óra között. A műsoros, játékos délutánon kézműves foglalkozások és számos népi fajáték várja a kisebb és nagyobbacska gyerekeket. Az eseményen ott lesznek az Együtt a Kisállatokért Alapítvány munkatársai is, akik játékos feladatokkal készülnek, emellett elmondják, hogyan tartsuk helyesen otthon a kisállatainkat.

15.00 órakor kezdődik az interaktív gyerekműsor, melyben a Jégvarázs látványos mesevilága elevenedik meg. A műsorban Olaf hóember, Anna és Elza hercegnő interaktív játékokkal és a megszólalásig a mesében látotthoz hasonló jelmezben szórakoztatja a gyerekeket.

16.15 órakor érkezik a Fonogram-díjas énekesnő, Mihályi Réka. A Masni és Pocó című produkcióját  szórakoztató zenei aláfestés és két bábművész játéka kíséri.

Koncert: Simple Plan
Mikor?: Június 6., kedd 17:00
Hol?: Budapest Park

Tinikoromban elképzelhetetlennek tartottam, hogy valaha kedvenc zenekaraim koncertjein fogok tombolni, erre most napokon belül a tavalyi My Chemical Romance és Sum 41 után a Simple Plan slágerei is felcsendülnek Budapesten.

Mondanom sem kell, hatalmas örömmel töltött el, amikor az októberi Sum 41 koncert előzenekaraként pont a Simple Plant jelentették be, amely brigád jó pár zúzós dalt letekert a még nagyobb megborulás előtt.

Így amikor a Budapest Park 2023-as felhozatalát böngésztem, újra földöntúli öröm lett úrrá rajtam: a Simple Plan ismételten szeretett fővárosunkba látogat, méghozzá rögtön a nyár elején, június 6-án!

A kanadai zenekar 2022-ben debütált hatodik lemezük, a Harder Than It Looks turnéjával érkezik hazánkba, amely album szintén megidézi első alkotásaik dallamvilágát. Szóval, a nosztalgia a tetőfokára hág! Nem is beszélve arról, hogy a Ruin My Life című produktumban a Sum 41 frontembere, Deryck Whibley is tiszteletét teszi.

Kapcsolódó
Nosztalgiavonatra fel: a Simple Plan Budapestre látogat a nyár elején!

Tinikoromban elképzelhetetlennek tartottam, hogy valaha kedvenc zenekaraim koncertjein fogok tombolni, erre most napokon belül a tavalyi My Chemical Romance és Sum 41 után a Simple Plan slágerei is felcsendülnek Budapesten.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek