9 hónapnál régebbi cikk

Jogi lépéseket fontolgat a fehérvári jégkorongklub a vezetőedző távozása miatt
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Jogi lépéseket fontolgat a fehérvári jégkorongklub a vezetőedző távozása miatt
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined

A hét legmegdöbbentőbb híre volt, hogy nem tér vissza nyári szabadságáról Magyarországra Kevin Constantine. Élő szerződése ellenére sem a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitányi, sem a Fehérvár AV19 vezetőedzői munkáját nem kívánja folytatni.

A hír felfokozott indulatokat váltott ki a sportélet szereplőiből. Telefonon értük utol Gál Péter Pált, a Fehérvár AV19 SC elnökét.

Egy nappal a rossz hír után hogyan értékeled Kevin Constantine döntését?

Az ember klubvezetőként sok mindenre felkészül, az élet sok mindenre felkészíti a sporttal kapcsolatban, de ez az eset mindenképpen dobogón van klubvezetői életemben. Határozottan kijelenthetem, hogy nem volt olyan előzmény, ami alapján ez a lépés várható lett volna. Úgy váltunk el Kevintől, hogy minden kötelezettségünk felé teljesítve volt, a klub megelőlegezte a visszautazáshoz szükséges repülőjegyet is számára. Tehát mi vártuk vissza és ő is úgy ment haza, hogy hamarosan visszatér és együtt kezdjük el a harmadik szezonnal kapcsolatos munkát.

Mit lehet tudni a döntés okáról?

Ami eddig a sajtóban megjelent, az nagyjából fedi a valóságot. Kevin kapott egy ajánlatot otthon, vagyis Észak-Amerikában, ami egy négy évre szóló kontraktus. A beszélgetésünk pillanatában én már láttam azt az észak-amerikai csapat weboldalán, ahol nagy örömmel bejelentik Kevin Constantin következő négy évre való leszerződtetését. Ezt ő nem is tagadta, azt mondta, a családja érdekében döntött úgy, hogy marad, ami bizonyos szempontból természetesen akár érthető is lehetne, de a profi sportban, profi szakemberek között ez a megoldás úgy gondolom inkorrekt és nem igazán vállalható.

Egy ilyen váratlan döntés, hír után is fel kel másnap a nap és menni kell tovább. Mi a klub következő lépése? Hogyan tovább?

Először is szeretnénk ezt az ügyet jogilag is letisztázni és lezárni, megnézzük, hogy milyen lehetőségeink vannak. Sajnos azt tudni kell, hogy az európai kluboknak, legyenek bármennyire profik, jól szervezettek, szerepeljenek bármelyik bajnokságban is Európában, vajmi kevés jogorvoslati lehetősége van a az Észak-Amerikai munkavállalókkal szemben abban az esetben, hogyha ezt az utat választják. Ettől függetlenül nem teszünk le arról, hogy a minket ért kárt valamilyen módon kompenzálja Kevin Constantine, vagy az őt képviselő ügynökség.

A legeslegfontosabb azonban az, hogy a hamarosan kezdődő szezonra történő felkészülés, alapozás már tisztázott körülmények között kezdődhessen el, hogy mind a klub, mind pedig a játékosok tisztában legyenek azzal, hogy kinek az irányításával, milyen edzői stábbal dolgozhatnak tovább. Ebből a szempontból azért az megnyugtató, hogy fizikálisan maga a felkészülés a Kevin edzői stábjával kidolgozott ütemterv szerint folyik és Kiss Dávid edzőnk vezetésével ugyanúgy zajlik tovább, mint ahogy zajlott eddig, ebben semmiféle törést ez a váratlan bejelentés nem jelent. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a szakmai stábunknak nem lesz könnyű dolga. Szélig Viktor általános igazgató kollégám feladata lesz, hogy megtalálja a legjobb megoldást a folytatásra. Több szcenárió is felmerült, egyelőre ezekről azonban korai beszélni. Az biztos, hogy olyan megoldást keresünk, ami a csapatnak, a fehérvári hokinak, a céljainknak megfelel. A szakmai vezetéssel ezt a kérdést ezt rövidre fogjuk zárni. Nem szeretnénk nagyon sokáig bizonytalanságban tartani a játékosainkat és a stábot. Szeretnénk, hogyha ez a történet napokon belül, a negatív oldalát tekintve véget érne és egy rendezett tervekkel már a jövőbe tudnánk nézni. 

Nagyon őszintén szólva még az érzések is most ülepednek le az emberben azzal kapcsolatban, amit meg kellett élnie, ilyen ősz fejjel, mint az enyém. Tudom, hogy nem szokatlan a sport világában, hogy a vezetőedzők távoznak, azért annyiban, ezt mégis szokatlannak nevezném, hogy egy edző három héttel az alapozás és a szezonra való közvetlen teljes csapatos felkészülés előtt, derült égből villámcsapásként jelenti be, hogy márpedig ő erre nem érkezik meg és ezen nem vesz részt. Ez a hoki világában azért szokatlan. Pár nap türelmet kérek a szurkolóktól, a támogatóinktól, mindenkitől, aki figyelemmel kíséri a sorsunkat és várja a következő szezonbeli szereplésünket. Azt ígérhetem, hogy nagyon rövid időn belül, már csak a csapat érdekében is meg fogjuk oldani ezt a kérdést.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek