9 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: FEZEN, Királyok a Belvárosban, kisvonatozás Sóstóra és Kísértetkastély
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Fehérvári programok a hétvégére: FEZEN, Királyok a Belvárosban, kisvonatozás Sóstóra és Kísértetkastély

Igazán izgalmas és változatos programok várnak a fehérváriakra és a városunkba látogatókra hétvégén. Bulizhattok a FEZEN Fesztiválon, megnézhetitek az óriásbábokat a Belvárosban, kisvonattal kiutazhattok Sóstóra, de két filmpremiert is ajánlunk a figyelmetekbe.

Fesztivál: FEZEN

Mikor?: Július 26-29., szerda-szombat
Hol?: First Field

Szombatig tartanak a koncertek, a bulik a székesfehérvári FEZEN Fesztiválon. Július 28-án pénteken többek között a Wellhello, az Azahriah, Majka, az Omega Diatribe, a Cadaveres Esszencia Búcsúbuli, Ugly Kid Joe, Guano Apes, Archaic és a Waiting Room lép fel.
Július 29-én, szombaton itt lesz a Depresszió, a Hammerfall, a Helloween, a Kozmix, a Village People, valamint Korda György és Balázs Klári.

Család: Királyok a Belvárosban

Mikor? Július 29. 17 órától
Hol? Belváros

Szent István, Szent László és Könyves Kálmán érkezik a Belvárosba. Szombaton folytatódnak az óriásbábos hétvégék: az augusztus ötödikéig tartó sorozatban a királyi fenségeket régizenészek és hagyományőrző csapatok kísérik. A sorozat negyedik „epizódjában”, július 29-én, szombaton 17 órától Szent István, Szent László, Könyves Kálmán és II. (Vak) Béla király „fogadja” az alattvalókat a belvárosban. A menet a Vörösmarty Színháztól indul, a bemutatók pedig a Mátyás király-emlékműnél és az Országalmánál lesznek. Az óriásbábokat Haraszti Zsigmond mutatja be, a zenei aláfestést a Tabulatúra Régizene Együttes szolgáltatja. A királyokat ezúttal az I. András Király Lovagrend tagjai kísérik. 
A program zárásaként 18 órától a Zichy ligetben az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeinek játékát élvezheti a hallgatóság. Műsorukban Mozart és Bartók Béla műveit hallhatjuk. A vonósnégyes tagjai: Bujtor Balázs, Pápai-Márkus Júlia, Kiss Katalin, Valkó Béla.


Mozi: Amikor szerelembe estünk

Mikor?: Július 27-től
Hol?: Cinema City Alba

Mia úgy dönt, a nyári szünetben Európába utazik, hogy felkutassa biológiai anyját, akivel még sosem találkozott. Amikor találkozik Kylelal, a jóképű idegennel, akit egy szörnyű baleset bűntudata gyötör, meggyőzi, hogy tartson vele az útra. A két fiatal bejárja Andalúzia festői városait és hamar nagyon közel kerül egymáshoz, miközben rájönnek, hogy a legfontosabb kérdés nem az, hogy kitől kaptad az életet, hanem az, hogy mit kezdesz vele.


Mozizz június 15. és augusztus 15. között a Cinema City mozikban, játssz a jegyeddel és garantáltan nyersz! Idén nyáron a Cinema City mozikban nemcsak sikerfilmek, de több százezer ajándék is vár Rád! További információt ide kattintva találsz: mitnyertem.hu.

Mozi: Kísértetkastély

Mikor?: Július 27-től
Hol?: Cinema City Alba

A Disney közkedvelt parki attrakciója által ihletett Kísértetkastély főszereplői egy nő és kisfia, akik spirituális szakértők szedett-vedett csapatát bérelik fel, hogy segítsenek megszabadítani házukat a természetfeletti lakásfoglalóktól.

Kirándulás: Kisvonattal a Sóstóra

Mikor? Július 29. 10 óra
Hol? Belváros

Kisvonatos városnézéssel egybekötött ökotúrát, kilátólátogatást és sok játékot tartogat a kirándulás, mely a belvárosból indul a Sóstó Természetvédelmi Területre július 29-én. A szombat délelőtti program az Országalma melletti kisvonat megállójából indul. A város nevezetességei után a természet kincsei várnak felfedezésre. A résztvevők láthatnak vízen napozó teknősöket, és gyönyörködhetnek a kócsagok nemes, gyönyörű reptében is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek