8 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Királyi Napok, Emlékparki Nyár, baba-mama börze és Gran Turismo
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Fehérvári programok a hétvégére: Királyi Napok, Emlékparki Nyár, baba-mama börze és Gran Turismo
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Augusztus második hétvégéjén sem maradunk fehérvári programok nélkül: többek között kilátogathattok a Királyi Napok első napjaira, részt vehettek az XI. Emlékparki Nyár hétvégi eseményein, vagy beülhettek a moziba, ahol a Gran Turismo lehet a nyerő.

Fesztivál: Királyi Napok
Mikor?: Augusztus 13-20.
Hol?: Belváros

Már csak néhány nap, és kezdődik a város talán legjobban várt, országosan is ismert rendezvénysorozata: a Székesfehérvári Királyi Napok programjait augusztus 13–20. között élvezhetik a fehérváriak és a városba látogató turisták. A fesztivál 2023-ban is sokszínű, színvonalas kínálattal várja az érdeklődőket.

A hétvégén augusztus 11–13-e között a Belvárosban ismét lesz Mézünnep, amelyre Fejér vármegyei méhészek és termelők hozzák el portékáikat, vasárnap pedig felvonulnak a mézlovagrendek és mézszentelő misét is tartanak.

Augusztus 12-én kora este a Fehérvári Fúvós Fesztivál koncertjeit hallhatja a közönség: a Városház téren előbb a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar, majd a Martonvásári Fúvószenekar játszik, végül a két együttes közösen koncertezik.

Augusztus 13-án, vasárnap 19.30 órakor a Székesfehérvári Királyi Napok ünnepélyes megnyitóján az Alba Regia Táncegyüttes, az utánpótlás és a szenior csoport gálaműsorát láthatják az érdeklődők a Zichy-színpadon – a már megszokott, hatszáz férőhelyes lelátóról is. A produkció egyúttal az augusztus 13-15-e között zajló Királyi Napok Folkfesztivál nyitánya is: a következő estéken a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Duna Művészegyüttes előadását láthatják a nézők, akiket a Táncházban is programokkal vár a házigazda Alba Regia Táncegyüttes.

Zene: XI. Emlékparki Nyár
Mikor?: Augusztus 11-12., péntek-szombat
Hol?: Pákozd

Folytatódik a hétvégén az Emlékparki Nyár programsorozata: augusztus 11-én, pénteken 18.00 órakor kezdődik Tolcsvay Béla Lélekdal című koncertje, melyen a művész régi és új dalait köti csokorba, a mindenség harmóniájában. Tolcsvay Béla, a magyar zenei élet egyik legkiemelkedőbb alakja 2000-ben kapta meg a Kossuth-díjat. A Tolcsvay trióban testvéreivel együtt zenélt, majd szólókarrierje során is számos albumot adott ki. A muzsika mellett több színházi és filmzenei alkotást is jegyez, továbbá olyan híres magyar előadók számára írt dalokat, mint például Koncz Zsuzsa. A Fejér vármegyében élő művésszel ismét koncerten találkozhatnak pénteken a Pákozdra látogatók. Az augusztus 12-én, szombaton 10.00 órakor kezdődő Nagycsaládosok Napján pedig a hadtörténelem izgalmas világával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Mozi: Gran Turismo
Mikor?: Augusztus 10-től
Hol?: Cinema City Alba

A legőrültebb álmok is valóra válhatnak. Annak, aki elég vakmerő, elég gyors – és elég szerencsés. Jann az autóversenyek mámorában él. Csak a pálya létezik a számára. A reflexei, a bátorsága, az ereje mind alkalmassá teszi rá, hogy ő legyen a bajnok – otthon. Ugyanis ő a Gran Turismo játékban szorítja a kormányt. De padlóig nyomja a gázt, és átverekszi magát egy másik pályára: egy valódira. Megnyer egy sor versenyt, és kiválasztják: egy igazi csapat igazi menedzsere igazi autóba ülteti, igazi pályára küldi, és Jann-nak attól kezdve az igazi életét kell kockáztatni azért, hogy nyerjen. Valóra válhat élete legnagyobb álma: és ő bármit feláldoz azért, hogy profi autóversenyző legyen belőle.

Mozi: Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz
Mikor?: Augusztus 10-től
Hol?: Cinema City Alba

Miután évekig rejtőztek az emberek világa elől, a Teknőc-tesók nekivágnak, hogy megnyerjék a New York-iak szívét, és hogy a hőstetteik által elfogadtassák magukat rendes tinédzserekként. Új barátjuk, April O’Neil segít nekik szembeszállni egy titokzatos bűnözői szindikátussal, de hamarosan kiderül, hogy túl nagy fába vágták a fejszéjüket, amikor egy egész mutánshadsereg szabadul rájuk…

Kézműves: Bútorfestő alkotó napok
Mikor?: Augusztus 11-13., péntek-vasárnap
Hol?: Kézművesek Háza

Az ifjúsági és felnőtt korosztály számára egyaránt izgalmas programmal készül a Fehérvári Kézművesek Egyesülete augusztus 11. és 13. között, minden nap 9-től 17 óráig. Az egyesületben tapasztalattól függetlenül várják mindazokat, akik szeretnének mélyebben elmerülni a bútorfestés művészetében. A résztvevők Vinter Krisztina segítségével sajátíthatnak el új technikákat. Előbb apróbb tárgyakon, majd fadobozon tanulhatják meg a népi motívumok festését.

Jelentkezni a jelentkezési lap letöltésével és elküldésével lehet, melyet ide kattintva tölthettek le. További információt az egyesület honlapján, valamint a kezmuvesek@gmail.com e-mail címen és a +36-70-615-7751-es telefonszámon érhetnek el.

Gyerek: Baba-mama börze
Mikor?: Augusztus 13., vasárnap
Hol?: VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár

A VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár baba-mama börzét rendez augusztus 13-án, vasárnap 9 és 13 óra között. A börzére várnak mindenkit, aki gyerekruhákat, játékokat, babafelszereléseket szeretne eladni vagy vásárolni. A rendezvényre augusztus 8-ig lehet asztalt foglalni a 06-22-315-512-es telefonszámon.

Mobilmánia Popstrand

Mikor: 2023. augusztus 19. 17:00

Hol: Agárd

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek