8 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Aranybulla Művészeti Napok, Palacsinta Péntek, II. Nagy Jurta Nap, Állatkertek Éjszakája és 10 nap anyu nélkül 2.
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: Aranybulla Művészeti Napok, Palacsinta Péntek, II. Nagy Jurta Nap, Állatkertek Éjszakája és 10 nap anyu nélkül 2.
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Augusztus végéhez közeledve is bőven lesz miből csemegézni: többek között falatozhattok a Palacsinta Pénteken, kilátogathattok a II. Nagy Jurta Napra vagy a nyárbúcsúztató családi napra, részt vehettek az Állatkertek Éjszakája programjain a Pagonyban vagy beülhettek a 10 nap anyu nélkül 2.-re.

Kultúra: Aranybulla Művészeti Napok
Mikor?: Augusztus 25-27., péntek-vasárnap
Hol?: Öreghegyi Közösségi Ház

A székesfehérvári nyári programokat az Aranybulla Művészeti Napok eseményei zárják augusztus 25–27-én az Öreghegyi Közösségi Házban és annak kertjében. A programsorozatot pénteken a Budapest Opera Lounge estje, opera fine dining, valamint Velich Rita jelmeztervező és Velich Dóra Teo képzőművész kiállítása nyitja, szombaton Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós Kártyajáték című estje ígér tartalmas kikapcsolódást, vasárnap pedig a Soulwave koncertje várja a közönséget.

Gasztro: Palacsinta Péntek
Mikor?: Augusztus 25., péntek
Hol?: LISZI iroda előtti tér

Augusztus 25-én, pénteken 10 órától ismét Palacsinta Péntekre várják a családokat a Budai út 64. szám alatt található LISZI iroda előtti téren. A kezdeményezés célja, hogy kedveskedjenek a gyerekek, akik így az iskolakezdés előtt egy utolsó nagy palacsintázással zárhatják le a nyarat. A programot 2019 óta minden évben sikerrel rendezik meg, amit jól jelez az elkészített palacsinták száma is. Az első Palacsinta Pénteken még közel 400 palacsinta fogyott, az idei eseményen azonban a rekordnak számító 1000 sem elképzelhetetlen.

Mozi: The First Slam Dunk
Mikor?: Augusztus 24-től
Hol?: Cinema City Alba

A Shohoku kosárlabdacsapat szélsebes irányítója, Ryota Miyagi, okosan és villámgyorsan játszik, körbetáncolja az ellenfeleit, miközben higgadtságot színlel. Okinawán született és nőtt fel. Ryotának volt egy három évvel idősebb bátyja. Szeretett testvére helyi sztárjátékos volt, és Ryota az ő nyomdokaiba lépve szintén a kosárlabda rabja lett. A középiskola második évében Ryota a Shohoku kosárlabdacsapatában játszik, Sakuragival, Rukawa-val, Akagival és Mitsui-val együtt. A fiúk az Országos Középiskolai Kosárlabda Bajnokságban a regnáló bajnok, a Sannoh ellen lépnek pályára.

Mozi: 10 nap anyu nélkül 2.
Mikor?: Augusztus 24-től
Hol?: Cinema City Alba

Antoine (Franck Dubosc) az első rész eseményei után már két éve otthon van a gyerekekkel, de ereje végleg kezdi elhagyni a házvezetés okozta kihívások tengerében. Így hát nincs mese, vakációra van szüksége... A havas üdülés azonban nagyobb kihívás elé állítja a magát rutinosnak tartó apukát, mint arra valaha is gondolni mert volna.

Sport: Arconic-Alba Fehérvár szezonnyitó családi sportnap
Mikor?: Augusztus 25., péntek 
Hol?: Bregyó Sportközpont

Családi sportnapra, kék-fehér kosárkalandra invitálja szurkolóit augusztus 25-én, pénteken 16 és 19 óra között az Arconic-Alba Fehérvár. A kosarasok a Bregyó Sportközpontban számos izgalmas versennyel, nyereményjátékkal és kérdezz-felelekkel várják leghűségesebb rajongóikat. A nap folyamán lesz tombola-nyereményjáték, ahol akár egy szezonbérletet, dedikált mezt, vagy McDonald’s családi menüt is nyerhetnek a játékosok.

A tombolán túl természetesen a játékosoké és a kosárlabdáé lesz a főszerep. Simon Balázs ügyvezető megnyitója után ugyanis kötetlen kérdezz-felelek kezdődik a felnőtt csapat tagjaival: a szurkoló odapasszolhatja a labdát annak a játékosnak, akitől szeretne kérdezni. A szurkolók 17.00 órától dobóversenyen, majd 17.30 órától streetball-bajnokságon vehetnek részt.

Család: Állatkertek Éjszakája
Mikor?: Augusztus 25., péntek
Hol?: Pákozdi Pagony – Vadaspark és Arborétum

Augusztus 25-én, pénteken rendezik az Állatkertek Éjszakáját, melyhez rendhagyó, színes programsorozattal csatlakozik a Pákozdi Pagony – Vadaspark és Arborétum. Lesz többek között fluoreszkáló kézműves foglalkozás, vadasparki túra és tűzzsonglőr show. A programok 19 órától kezdődnek és külön belépővel látogathatóak.

Család: Nyárbúcsúztató családi napot 
Mikor?: Augusztus 26., szombat
Hol?: Sóstó Látogatóközpont

A Sóstó Látogatóközpontban 10.00 és 16.00 óra között ingyenes kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket, akik szabadon használhatják a kül- és beltéri játékokat. 10.15 órakor mesetúra kezdődik, ezután Futterer Juci papírszínházi előadásai következnek 11.30 órakor „Mire jó egy lyukas zacskó?”, majd 14.00 órakor „Mese a Visztuláról” címmel. 14.30 órakor limonádé-túra zárja a napot.

A program a Pákozdi Pagony Arborétum és Vadaspark, a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a székesfehérvári Apiterápiás Ház és a Sóstó Vadvédelmi Központ együttműködésével valósul meg.

Népművészet: II. Nagy Jurta Nap
Mikor?: Augusztus 26., szombat 
Hol?: Királyok Parkja

Második alkalommal állítják fel a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület által 39 évvel ezelőtt készített, Gránátalma-díjas vezéri jurtát a Palotavárosban. Augusztus 26-án, szombaton 14 órától, a megnyitót követően solymászbemutatót tart Egyed István, aki több mint 30 éve foglalkozik a madarakkal. A látogatók ezt követően interaktív hangszerbemutatón Varró János népzenész vezetésével barangolhatnak a népi hangszerek világában. A kézművesasztalnál csuhébabát és sípot készíthetnek kicsik és nagyok, de megismerhetik a szövés folyamatát és kipróbálhatják magukat az íjászatban is.

Sport: Fehérvár FC - Mezőkövesd Zsóry FC
Mikor?: Augusztus 27., vasárnap
Hol?: Sóstói Stadion

Az OTP Bank Liga 5. fordulójában két nyeretlen csapat találkozik a Sóstói Stadionban augusztus 25-én, vasárnap 19.30 órától. A Fehérvár FC és a Mezőkövesd Zsóry FC is 1-1 ponttal áll a kieső zónában, így mindkét csapat számára kiemelt jelentőséggel bír a meccs. A két együttes elmúlt öt találkozójának mérlege ugyan a fehérváriak felé billen, de a tavalyi évhez képest jelentősen átalakult a hazaiak kerete. A csapat magját az idei évben többnyire magyar játékosok alkotják. Érkezett például a magyar válogatott Kalmár Zsolt, valamint a fiatal védő, Spandler Csaba.

A mérkőzés előtt, 18.00 órától egy ünnepélyes eseményre kerül sor: a Sóstói Stadion északi homlokzata előtti téren felavatják a Vidi-legenda, Kovács Ferenc mesteredző szobrát. Felállításáról még 2022 áprilisában született közgyűlési határozat, mostanra pedig el is készült Nagy Benedek szobrászművész alkotása.

Állati: Dog dancing (kutya tánc) Európa bajnokság
Mikor?: Szeptember 21-24.
Hol?: Főnix Gold csarnok

Az Európa Bajnokságot az idén hazánk szervezi, az esemény szeptember 21-24. között kerül megrendezésre Székesfehérváron. A rendezvényre 21 országból érkeznek a versenyzők, várhatóan kb. 100. kűrt láthatnak a nézők.

A dog- dancing egy gyorsan fejlődő kutyasport. Egyre több kutya-gazda páros kap kedvet ehhez - a kutya fizikai és mentális egészségügyi állapot fenntartásához is ideális- tevékenységhez . A dog dancing látvány sport is, mely miatt a népszerűsége a nézők körében is ugrásszerűen emelkedik a versenykűrök (előadások) egyedisége és kreativitása miatt is. Ebben a sportban nincsenek kötelező mozgás elemek, illetve feladatok, így nagyon változatos, és izgalmas, mert itt minden kutya –gazda páros (csapat) a saját erősségeire fókuszálhat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek