8 hónapnál régebbi cikk

Elhunyt Tribolt Lajos, Penna Regia díjas újságíró
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Cser-Palkovics András
Elhunyt Tribolt Lajos, Penna Regia díjas újságíró

Életének hetvenedik évében hunyt el a rendszerváltás és az azt követő időszak meghatározó hírlapírója, tudósítója.

Tribolt Lajos 1978-ban kezdte újságírói pályafutását a Dunai Vasmű szerkesztőségében, majd 1989 nyarán a Fejér Megyei Hírlap akkori főszerkesztőjének, Baranyi Pálnak a hívására igent mondott, így kerül a lap belpolitikai rovatához. A hagyományos, papír alapú újságírás mellett mindig is érdekelte a televíziózás és a rádiózás világa, a Fehérvár Televízióban 1989-90-ben oroszlánrésze volt a pártpolitikai, várospolitikai műsorok készítésében is.
 
A Fejér Megyei Hírlap hasábjain 1989-ben ő számol be a rendszerváltás politikai történéseiről, az első szabad választásról, és ezt követően is a választás volt az egyik szakterülete, illetve rendszeresen írt közigazgatási kérdésekről a megyei hírlap hasábjain. A napilapnál hétvégi számaiban hosszú éveken át megjelenő „Négyszemközt” című rovatban Tihanyi Tamás kollégájával kommentálták a tágabb és a szűkebb világ elmúlt heti történéseit.

"Mindig arra törekedtem, hogy korrekt újságírónak tartsanak, hogy nézeteitől függetlenül mindenkit meghallgassak és véleményét átadjam a köznek. Úgy érzem, ez sikerült"- vallotta magáról. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók