8 hónapnál régebbi cikk

Börgöndi Légiparádé 2023: Blériótól a Gripenig
·ProgramokBörgönd·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Albatrosz Repülő Egyesület
Börgöndi Légiparádé 2023: Blériótól a Gripenig
·ProgramokBörgönd·Utolsó frissítés: undefined

Szeptember második vasárnapján immáron 28 éve lepik el Székesfehérvár egét a szebbnél szebb gépmadár-különlegességek. Az igazán jó hír az, hogy nem lesz ez másképpen idén sem. 

A visszaszámlálás megkezdődött, és már csak 5 nap választ el minket az idei ősz egyik legjobban várt eseményétől. Ennek megfelelően az Albatrosz Repülő Egyesületnél mindenki gőzerővel dolgozik azon, hogy 2023-ban is egy igazán remek rendezvény részesei lehessünk.

S hogy mégis mire számíthatnak a szeptember 10-i Börgöndi Légiparádé látogatói?

- Az Ungár László aviatikus által épített, az eredetivel szinte 100%-ig megegyező monoplán motorindítását már láthatták Börgöndön, idén viszont a levegőben is megcsodálható lesz a nem mindennapi gépmadár.

- A leggyorsabb repülőeszköz természetesen 2023-ban is a Magyar Honvédség Gripenje lesz.

- Vári Gyula idén új gépével, a Jak-55-össel repüli a bemutatót, de elhozza az 52-est is, aminek a tombolasorsolás után lesz fontos feladata.

- Eljön a magyar fejlesztésű Altus és a Hungarocopter is, de a legmodernebb technikai megoldásokkal épített repülőgépek és helikopterek mellett a 40-es, 50-es és 60-as évek szemet gyönyörködtető ritkaságai is. Úgy, mint a Piper Cub, a T-28A Trojan, Imreh Lújó a Mi-2-essel, az Autogyrok, valamint a katonai és civil ejtőernyősök.

- Mindezen felül a Börgöndi Repüléstörténeti Gyűjtemény is folyamatosan gyarapszik és fejlődik, a kiállítótérben pedig természetesen minden újdonság megtekinthető lesz.

A légibemutatók közötti időt pedig sétarepülésekkel, megújult gasztrokínálattal, valamint izgalmas földi esemény folyammal igyekeznek minőségileg kitölteni a rendezvény szervezői. Ezen kívül már csak Rátok van szükség, és minden adott lesz az újabb remek, késő nyári Légiparádéhoz.

Azon hűséges látogatók, akik már most szeretnék bebiztosítani részvételüket ezen a linken keresztül szerezhetik be a szükséges mennyiségű belépőt otthon, kényelmesen, sorban állás nélkül.

Azoknak pedig, akik a szerencsések táborát erősítik, és szívesen bíznák Fortunára részvételüket, azt javasoljuk, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel az Albatrosz Repülőegyesület Facebook, valamint Instagram oldalát is, hiszen szuper nyereményjátékokkal is készülnek.

Ha pedig fokoznátok az élményeket, és valóra váltanátok bakancslistás álmotokat, netán életre szóló élményt szereznétek szeretteiteknek, akkor válasszátok az egyedülálló repülős élménycsomagot, s érkezzetek, majd a nap végén távozzatok a Malév gyönyörűen felújított klasszikusával, és tapasztaljátok meg, hogy milyen érzés a világ egyetlen repülőképes Li-2-esének utasa lenni!

S ezzel még mindig nem értek véget a 2023-as Légiparádé érdekességei, hiszen közkívánatra ez évben is lesz retrobusz, melyek a Piac tér-Börgöndi repülőtér útvonalon közlekednek majd. Az idei év újdonsága pedig, hogy a megvásárolt buszjegy egyben tombolaszelvény is, amivel automatikusan bekerülhettek a sorsolásba, ahol valódi élményrepüléseket nyerhettek.

Szeptember 10. Börgönd - már csak 5 nap van vissza, az elkövetkezendő hétben pedig folyamatosan érkeznek majd a részletes információk, melyet ti is nyomon követhettek a Légiparádé Facebook-eseményénél.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek