7 hónapnál régebbi cikk

Az eljegyzési gyűrű köveinek egyedi formái
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels/Airam Dato-on
Az eljegyzési gyűrű köveinek egyedi formái

Az eljegyzési gyűrű egy olyan ajándék, ami végigkíséri a menyasszony életét, ezért minden férfi szeretne olyan ékszert választani kedvese számára, ami egyedi, különleges és méltóképpen fejezi ki érzéseit.

A választék igen széles mind a színek, mind a formák, valamint a díszítettség terén is, nem beszélve a kövekről, amelyek különleges csiszolása és befoglalása is a gyűrű ékévé válik. Cikkünkben most a kövek alakját szeretnénk bemutatni, hiszen a kő alakja igencsak meghatározza magának a gyűrűnek a stílusát is, ezáltal pedig könnyebbé vagy nehezebbé teszi a választást.

Milyen kő található az eljegyzési gyűrűben?

A legtöbb esetben ez az ékszer egy különleges gyémánt gyűrű, mondta el a Brillancy ötvöse, hiszen a gyémánt az egyik legértékesebb és legkedveltebb drágakő. A gyémánt többféle színben is elérhető, egyes színek pedig különösen értékesek.

Ragyogóan mutat a kék, a rózsaszín, a zöld, vagy a sárga gyémánt, sőt, ha egy modern, kreatív gyűrűt szeretnénk vásárolni, akkor arra is van lehetőség, hogy fehér és fekete gyémánt is díszítse egyszerre az ékszert.

A gyémánt mellett nagyon népszerű drágakő a zafír, a smaragd és a rubin, melyeket különféle csiszolási technikák tesznek még egyedibbé. A gyűrű készülhet a klasszikus sárga aranyból, a ma oly népszerű rozé aranyból vagy a visszafogott fehér aranyból, ezeket pedig a sajátos csiszolású kövek teszik ellenállhatatlanná.

A legnépszerűbb forma: a briliáns

A kör alakúra csiszolt drágakő soha nem megy ki a divatból, gyakran találkozunk ezzel a stílussal még úgy is, hogy több kő esetében csak néhány briliáns alakú. Ez a stílus a klasszikus eleganciát testesíti meg.

A smaragd forma

A csapott sarkú téglalap forma szintén nagyon népszerű és ebben az esetben is egy elegáns megjelenési formáról beszélhetünk. Ezek a gyűrűk nagyon dekoratívak, ezért válaszd ezt, ha a párod kifinomult ízléssel rendelkezik.

A divatos: párna (cushion) alak

Akár a négyzetes, akár a téglalap alakú párnacsiszolásról beszélünk, minden esetben egy trendi és menő ékszert kapunk. Ez a forma a fiatalok kedvence, ezért bátran válaszd, ha a kedvesed szereti a modern megjelenést.

Az ovális kő

Nagyon sok gyűrűbe kerül ovális kő, azonban ebben az esetben sem kell aggódnunk az egyediség miatt, ugyanis a csiszolás módja különlegessé és exkluzívvá tudja tenni az ékszer megjelenését.

A körteforma

Ez a forma könnyen összekeverhető az oválissal, azonban ebben az esetben a hosszúkásabb forma dominál, ezáltal megnyújtja és vékonyítja a kezet.

Radiant kövek

Az aszimmetrikus forma jellemzi ezt a típust, ezért nagyon egyedi kinézetűek ezek az ékszerek, legfőképpen a fiatal párok kedvelik. Válaszd ezt, ha szereted a speciális, nem mindennapi formákat.

Ascher formájú drágakő

Ezek a kövek négyzet alakúak és határozott élekkel rendelkeznek. Ennek hatására antik megjelenésű gyűrűt kapunk, mely egy következetes hölgynek kiváló választás lehet.

A gyűrű köveinek formája alapvetően meghatározza az ékszer megjelenését, ezért az egyediség és a rendhagyó kinézet könnyen megvalósítható általa.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek