7 hónapnál régebbi cikk

Robbanótesteket és robbanóanyagokat gyűjtött, az egyik tisztítás közben felrobbant a pusztaszabolcsi férfi kezében
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fejér Vármegyei Főügyészség
Robbanótesteket és robbanóanyagokat gyűjtött, az egyik tisztítás közben felrobbant a pusztaszabolcsi férfi kezében

A férfi a mezőgazdasági munkálatok során előkerült robbanótesteket gyűjtötte, több páncéltörő gránátot, robbanóanyagot, tüzérségi gyújtót és detonátort foglaltak le otthonában.

Dunaújvárosi Járási Ügyészség robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés bűntettével vádolja azt a férfit, aki pusztaszabolcsi házában II. világháborús robbanótesteket és robbanóanyagokat gyűjtött - írja sajtóközleményében a Fejér Vármegyei Főügyészség.

Azt írják, a vádlott érdeklődött a II. világháború iránt, hobbija a háborús relikviák, eszközök gyűjtése volt. A férfi a mezőgazdasági munkálatok során előkerült hüvelyeket, részlegesen elműködött robbanótesteket, hajtómű részeket összegyűjtötte, és ezeket házának udvarán és pincéjében tárolta. 

A pusztaszabolcsi férfi még 2022. november 19-én otthonának pincéjében egy lövedéket próbált megtisztítani oly módon, hogy a földmaradványokat egy csavarhúzóval próbálta abból eltávolítani, azonban ennek során a lövedék felrobbant és a férfi keze súlyosan megsérült.

A balesetet követően végzett intézkedés során a nyomozó hatóság több páncéltörő gránátot, robbanóanyagot, tüzérségi gyújtót és detonátort foglalt le a vádlott lakóhelyén.

A pusztaszabolcsi férfi a robbanóanyag illetve a robbanószer tartására engedéllyel nem rendelkezett, így cselekménye robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés bűntettének minősül, amit a törvény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni. A büntetlen előéletű vádlott büntetőjogi felelősségéről a Dunaújvárosi Járásbíróság dönt majd.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek