6 hónapnál régebbi cikk

Ötletes fali dekorációk egyszerűen
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels/Max Rahubovskiy
Ötletes fali dekorációk egyszerűen

Az otthon szót hallva alighanem mindenkinek más kép jelenik meg a lelki szemei előtt, de nem érdemes tagadni, hogy akadnak közös jellemzők is. Ilyen például az, hogy nem hiányozhat a dekoráció.

Az egyediség otthonos

A magunk képére díszítjük fel a lakásunkat, és pontosan az apró részletek lesznek azok, amelyek igazán otthonossá teszik. Azok a tárgyak, amelyek rólunk mesélnek, az emlékek, amik a saját történetünk részét képezik, illetve azok a stíluselemek, amelyekkel kifejezhetjük az egyéniségünket is.

Már néhány tekercs akciós tapéta a Fuchs Dekor Tapéta és Poszter Webáruházból elegendő lehet ahhoz, hogy valóban úgy érezhessük: hazaérkeztünk. Nézzük meg, milyen ötleteket valósíthatunk meg ezzel a módszerrel egyszerűen!

Néhány csíkkal dizájnos hatást érhetünk el

Ha szeretnénk kiemelni néhány részt, vagy megtörni egy egybefüggő falfelületet, például az előszobában, használhatunk egy-egy tapétacsíkot, függőlegesen elhelyezve. Odavonzhatjuk a tekinteteket egy kiugró falhoz, amit hangsúlyozni szeretnénk, vagy ritmikusan megjelenő csíkokkal biztosíthatunk extravagáns dizájnt.

Kitapétázhatunk egy teljes falat is

Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy egy kis extrát vigyünk a térbe, amellyel ki is emelhetünk egyes részeket. Például nagyszerűen mutat a hálószobában az ágy mögött, de a nappaliban a kanapé oldalán is remek ötlet elhelyezni.

A TV is keretet kaphat

A TV készülékek mögött lévő fal is hangsúlyossá tehető, ha a körülötte lévő részre ragasztunk öntapadó tapétát, illetve itt is bevethetjük a két oldalán elhelyezett csíkokat is.

Csak a képzelet szabhat határt

Az öntapadó tapéta alkalmazási lehetőségei rendkívül sokfélék. Lehetővé teszik, hogy kiaknázzuk az adott lakásban lévő potenciált. Hiszen pontosan azokkal a részekkel dolgozhatunk, amelyek eleve egyedivé teszik az ingatlant, illetve mi magunk is életre kelthetjük a belső teret azáltal, hogy megtörjük a hagyományos kereteket.

Miért pont öntapadó tapétát válasszunk?

Amennyiben fontosnak tartunk olyan értékeket, mint az, hogy mi magunk vigyünk új színeket az otthonunkba, akkor biztosan szívesen választunk költséghatékony, ugyanakkor egyszerűen megvalósítható megoldásokat is. Ilyen többek között ez a tapéta is.

Mivel öntapadó, ezért nincs szükség egyéb alapanyagra vagy eszközre a rögzítéshez. Helyette némi odafigyelés, és minimális mértékű kézügyesség lesz az, ami nélkülözhetetlennek bizonyul majd. Szakembert sem kell keresnünk, és persze így az ő munkadíját is megtakaríthatjuk.

Utólagos munkálatok sem várnak ránk, hiszen nem keletkezik kosz vagy törmelék az alkalmazás során. Ez valóban egy fantasztikus módja annak, hogy kevés pénzből is modernné és stílusossá tegyük az otthonunkat. Bátran használjuk a képzelőerőnket, és váltsuk valóra álmaink otthonát, ahol jó lenni, és ahova mindig öröm hazatérni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek