1 évnél régebbi cikk

Mire kell figyelni a zuhanypanel kiválasztásakor?
Fehérvár Médiacentrum fotója
zuhanykabin.hu
Mire kell figyelni a zuhanypanel kiválasztásakor?

Mi az a zuhanypanel? Milyen típusai vannak? Milyen funkciói és mechanikai jellemzői vannak? Melyik változatot érdemes választani? Hogyan lehet egyszerűen tisztán tartani? Érdemes szakember segítségét kérni a beszereléshez? Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a zuhanypanelekkel kapcsolatban.

A fürdőszobák esetében is folyamatosan változnak a trendek. Például a hagyományos kézi zuhany már a múlté, a jövő a zuhanypaneleké, amelynek segítségével egyszerre lehet használni a kézi zuhanyt és az esőztetőt. Ráadásul sok esetben hidromasszázst és oldalzuhanyt is tartalmaz. A választás során kizárólag megbízható minőségű termékek közül szabad választanim, ilyen zuhanypanelek találhatóak a Zuhanykabin.hu oldalán.

A zuhanypanelek kényeztető funkcióihoz hozzájárulnak a fúvókák

A zuhanypanelek egyszerű változata is tartalmaz masszázsfunkciót. Azonban ez nem annyira intenzív, mint a kimondottan hidromasszázs zuhanypanelek esetében. Azok számára, akiknek fontos az igazi masszázsélmény, inkább a komplexebb rendszer javasolt. Ugyanis ezek kifejezetten intenzív masszázsélményt biztosítanak használat közben.

A zuhanypanelek kényeztető funkcióihoz hozzájárulnak a fúvókák. Az egyszerű változatok 4 fúvókával rendelkeznek, míg az intenzívebb masszázst biztosítók akár 100 fúvókával is el vannak látva. Továbbá az esőztető fajtái is különböznek, a komolyabb zuhanypanelek esetében több funkció közül is lehet válogatni. Olyan zuhanykabinok is beszerezhetőek, melyek akár 3-4 kezelőfelülettel is rendelkeznek.

A mechanikai jellemzőket is figyelembe kell venni a választás során

Természetesen a zuhanypanel kiválasztása során a mechanikai jellemzőket is figyelembe kell venni. Ugyanis nem mindegy, hogy milyen anyagból készül a zuhanykabin, valamint milyen csapteleppel van ellátva.
A csaptelepek lehetnek egykarosak vagy gombokkal felszereltek. A vízkeverés pedig történhet mechanikusan vagy pedig termosztátos keverőszeleppel.

A zuhanypanel anyagára is érdemes kitérni. Az anyaga lehet műanyag, edzett üveg, rozsdamentes acél vagy pedig alumínium. Érdemes olyan változat mellett dönteni, melynek tartozékai és szerelvényei kiváló minőséget képviselnek.

Érdemes megbízható és tapasztalt szakember segítségét kérni

A zuhanypanel beszereléséhez mindenképpen érdemes megbízható és tapasztalt szakember segítségét kérni. Továbbá a tisztán tartásra is kiemelt figyelmet kell fordítani. Szerencsére a mai változatok már roppant egyszerűen tisztíthatóak. A vízkövesedés egyszerűen elkerülhető, ha használat után közvetlenül száraz törlőronggyal áttörlik a fényesebb elemeket.

Ha erre nincs idő, akkor marad a szokásos megoldás, a vízkőoldós tisztítás. Erre érdemes hetente, legfeljebb kéthetente sort keríteni. Így egyszerűen tisztítható a felület, nem érdemes sokat várni két takarítás között.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek