6 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Fehérvári Töklámpás Fesztivál, kísértetséták, őszi-téli gardróbfrissítés és A három testőr: D’Artagnan
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
hiveminer.com
Fehérvári programok a hétvégére: Fehérvári Töklámpás Fesztivál, kísértetséták, őszi-téli gardróbfrissítés és A három testőr: D’Artagnan
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Október utolsó hétvégéjén többek között tökölhettek a Fehérvári Töklámpás Fesztiválon, részt vehettek a kísértetsétákon, nézelődhettek az őszi-téli gardróbfrissítésen, netalántán beülhettek a moziba A három testőr: D’Artagnan című filmre.

Kirándulás: Állati hiedelmek a telihold fényében
Mikor?: Október 27., péntek
Hol?: Sóstó Természetvédelmi Terület

Vajon miért félünk a kígyóktól, a denevérektől és egyéb csúszómászóktól? Mely állatok jósolják meg a halált? Kik kísértenek a Sóstón? Hova tűnnek el a madarak télen? Mi is az a bestiárium? Ilyen és ehhez hasonló, hátborzongató kérdésekre keresik a választ mindazok, akik részt vesznek a Sóstó Látogatóközponttól induló gyalogtúrán.

A páratlan ismeretterjesztő programra regisztráció szükséges. Jelentkezni a Sóstó weboldalán, az alábbi linken lehet: https://sostoszekesfehervar.hu/allati-hiedelmek-a-telihold-fenyeben. A szervezők kérik, hogy a résztvevők vigyenek magukkal elemlámpát!

Halloween: Kísértetséták
Mikor?: Október 27-29., péntek-vasárnap
Hol?: Hiemer-ház

Közeleg az év legborzongatóbb éjszakája, amikor a Hiemer-ház hajdani lakói visszatérnek egykori otthonukba. Aki elég bátor ahhoz, hogy bemerészkedjen a házba, akár meg is lesheti őket a Tourinform Iroda által szervezett kísértetsétán. Az idegenvezetők sokat mesélnek majd az egykori urak rémisztő praktikáiról, tetteiről, és lerántják a leplet Székesfehérvár sötét titkairól is. A programok október 27-28-29-én, két-két időpontban indulnak. 

Mozi: Trollok: Együtt a banda
Mikor?: Október 26-tól
Hol?: Cinema City Alba

Két filmnyi igaz barátság és fáradhatatlan flörtölés után Pipacs és Ágas végre hivatalosan egy pár (#ágpacs)! Ahogy egyre jobban megismerik egymást, Pipacs rájön, hogy Ágasnak van egy titok a múltjában. Régen tagja volt négy fivérével Pipacs kedvenc fiúbandájának, a BroZone-nak. A BroZone feloszlott, még mikor Ágas kisbaba volt, és a család is szétszakadt, és Ágas azóta nem is látta a fivéreit. Ám amikor Ágas bátyját, Floydot a zenei tehetségéért elrabolja egy gonosz popsztár páros – Bársony és Furnér – Ágas és Pipacs nekivágnak a rögös és érzelmes útnak, hogy újból összehozzák a többi fivért, és megmentsék Floydot attól a sorstól, ami rosszabb még a popkulturális feledésbe merülésnél is.

Az új családi, animációs vígjáték természetesen hozza a Trollok-filmek védjegyének számító új és klasszikus popslágerek látványos és bulis felvonultatását. A DreamWorks Animation előző két Trollok-filmje – a 2016-os Trollok, és a 2020-as Trollok a világ körül – dalaival és táncaival rekordsikert, és a legjobb filmdal kategóriájában Oscar-jelölést hozott, és a világ egyik legnagyobb és legkedveltebb szórakoztatóipari brandjévé nőtte ki magát.

Mozi: A három testőr: D’Artagnan
Mikor?: Október 26-tól
Hol?: Cinema City Alba

Az ifjú D’Artagnan Párizsba érkezik, hogy felkutassa támadóit, akik sorsára hagyták. Hamarosan olyan konfliktus kellős közepén találja magát, aminek végkimenetelétől Franciaország jövője függ. A fiatalember csatlakozik három testőrhöz, Athoshoz, Porthoshoz és Aramishoz, hogy kivehesse részét az országért és a királyért vívott küzdelemből.

Szuper hírünk van! Idén is itt a Filmünnep! Október 26-29. között szuperkedvezményes, 1300 Ft-os jegyárral várnak az ország összes Cinema City mozijában! Minden film, minden formátumban (kivéve a VIP moziélmény) csak 1300 Ft! Szuper filmek, extra programok, meglepetés mozikvízek, közönségtalálkozós vetítések, filmklub és kerekasztal beszélgetések - ráadásul a közepes popcorn ajánlat szintén 1300 Ft! Nézd meg az újdonságokat, vagy amiről az elmúlt hetekben lemaradtál, sőt akár premierfilmeket is! Itt a vissza nem térő alkalom, hogy akár 2-3 filmet is egyszerre megnézz a Filmünnep alatt. Csak négy nap, le ne maradj! Vedd meg a jegyed most!

 

Ruha: Őszi-téli gardróbfrissítés
Mikor?: Október 29., vasárnap
Hol?: Museum Café

Október 29-én, vasárnap 16 órától rendezi évszak szerinti ruhacsere programját a Museum Café a Megyeház utca 17. szám alatt. A szervezők mindenkit szeretettel várnak, aki megunt ruháit szeretné lecserélni, esetleg újakat keresni helyettük. A rendezvény jelszava: azok a ruhák, melyekre neked már nincs szükséged, másnak még lehetnek kincsek!

Halloween: IV. Fehérvári Töklámpás Fesztivál
Mikor?: Október 29., vasárnap 17:00-19:00
Hol?: Bartók Béla tér

Idén visszatér a Fehérvári Töklámpás Fesztivál, ami most sem jöhetett volna létre Fehérvár Médiacentrum nélkül. Bár a helyszín változott, hiszen a Bartók Béla térre várjuk a tökfejeket, az időpont azonban változatlan, október utolsó vasárnapján, vagyis 29-én gyűlhetnek össze a szépen faragott töklámpások.

Ne legyetek faragatlanok: gyertek minél többen tökkel, hogy legyen mit szemügyre venni!

Kapcsolódó
Új helyszínen lesz idén a Fehérvári Töklámpás Fesztivál

Ha október vége, akkor jönnek a tökök! A Fehérvári Töklámpás Fesztivál idén a Bartók Béla térre költözik. Ne legyetek faragatlanok: gyertek minél többen tökkel, hogy legyen mit szemügyre venni október 29-én.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek