6 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Óriásbábok a Fűtőerőműben, 25 év az Omegában koncert, ByeAlex és a Slepp, Öt éjjel Freddy pizzázójában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Tourinform Székesfehérvár
Fehérvári programok a hétvégére: Óriásbábok a Fűtőerőműben, 25 év az Omegában koncert, ByeAlex és a Slepp, Öt éjjel Freddy pizzázójában

November első hétvégéjén többek között megnézhetitek az óriásbábokat a Fűtőerőműben, részt vehettek a 25 év az Omegában koncerten, bulizhattok ByeAlex és a Slepp slágereire, vagy megnézhetitek a moziban az Öt éjjel Freddy pizzázójában című filmet.

Sport: Stadiontúra
Mikor?: November 3., péntek
Hol?: Sóstói Stadion

November 3-án, pénteken 15 órakor a Sóstó Látogatóközpontból indulnak a stadiontúra résztvevői, akik megismerik a természet és az épített környezet páratlan együttesét. A Sóstói Stadion óriási építménye számos érdekességet rejt, így érdemes bekukkantani a kulisszák mögé is. A túrára maximum 40 főt tudnak fogadni, a részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött, melyet ide kattintva tudtok megtenni.

Gyerek: Családi délelőtt
Mikor?: November 4., szombat
Hol?: Sóstó Látogatóközpont

November 4-én, szombaton 10 órakor kezdődik a családi délelőtt, ahol a Látogatóközpont  környezeti nevelői tematikus kézműveskedéssel, környezettudatos interaktív játékokkal, okostáblás foglalkozásokkal, igazi őszi hangulattal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. A körülbelül 12.00 óráig tartó rendezvényre regisztráció szükséges.

Család: Óriásbábok a Fűtőerőműben
Mikor?: November 4., szombat
Hol?: Király sori Fűtőerőmű

Királyaink és ipartörténetünk izgalmas találkozása nem mindennapi élményt tartogat a résztvevők számára. A Király sori Fűtőerőműben kapott ugyanis szállást a 23 királyi óriásbáb, amelyeket most egyszerre, testközelből láthatnak az érdeklődők. Történetükön kívül mozgatásuk kulisszatitkaiba is bepillanthatnak az érdeklődők, és ki is próbálhatják azt. Mindeközben vethetnek egy pillantást a kazánokra, az irányítópultra, sok érdekességet megtudhatnak az egykori turbinacsarnokról és az ipari műemléki jelentőségű erőmű épületéről is.

A vezetett program november 4-én, szombaton 10 órakor indul a Fűtőerőmű bejáratától, a Király sor 1. szám alatt. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges személyesen a Tourinform Irodában, telefonon a 06-22/537-261 számon, e-mailben az idegenvezetes@szekesfehervar.hu címen), vagy a Regisztrálok gombra kattintva, a program weboldalán.

Mozi: Öt éjjel Freddy pizzázójában
Mikor?: November 2-től
Hol?: Cinema City Alba

Túl tudsz élni öt éjszakát? A félelmetes horrorjáték-jelenségből vérfagyasztó moziesemény lesz, mert a Blumhouse – a M3GAN, a Fekete telefon és a Láthatatlan ember mögött álló stúdió – felvarázsolja a FIVE NIGHTS AT FREDDY’S filmet a vászonra. A film egy zaklatott éjjeliőrt követ, aki dolgozni kezd a Freddy Fazbear’s Pizzánál. Miközben az első éjszakáját tölti az új munkahelyén, ráébred, hogy az éjszakai műszakot Freddy’snél nem lesz olyan könnyű túlélni.

Mozi: Szárnyalj!
Mikor?: November 2-től
Hol?: Cinema City Alba

Mit csinál egy csirke, ha sast lát? Elbújik? Betojik? Futásnak ered? Ennek a filmnek a főszereplője, a buzgó kiscsibe, a jó kedvű, kalandvágyó rosszcsont kitárja a szárnyát és magához öleli a ragadozót. Igaz, az a sas, akit ő ismer, vele lakik a baromfiudvarban. Nem repül, nem ragadoz, nem vijjog: elvegyül a csibék között – azt sem tudja magáról, hogy neki inkább egy sziklaszirten kellene fészkelnie.

Az ijedős sasfióka és a vagány csibesrác barátsága persze átmeneti: a sasnak előbb-utóbb rá kell jönnie, hogy valami nem stimmel vele, össze kell szednie a bátorságát, és neki kell vágnia egy hosszú vándorútnak, hogy rátaláljon a saját fészkére. És ha van egy kis mázlija, jó haverja, a bátor kiscsirke is vele tart, és megvédi, ha bajba kerül.

Koncert: Szekeres Tamás - Benned szól a dal - 25 év az Omegában
Mikor?: November 4., szombat
Hol?: Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház

November 4-én 17 órai kezdettel a művelődési ház Szent István termében koncertezik Szekeres Tamás, az Omega egykori gitárosa, aki 25 évig játszott az együttesben. A gitárművész és gyermekkori barátai, Herbály Péter és Pleskó Béla a program döntő részében Omega-dallamokat játszanak egyedi hangzásban, megidézve az egykori Omega Oratórium hangulatát.

A Székesfehérvárt is érintő országos turné során főként templomokban, szakrális helyszíneken játsszák a produkciót. Az elhangzó dalokat úgy választották ki, hogy szövegükben és hangulatukban illőek legyenek a helyszínekhez. A fehérvári műsor megszólaltatásában a Vox Mirabilis Kamarakórus működik közre.

Koncert: ByeAlex és a Slepp
Mikor?: November 4., szombat 19:00
Hol?: Fezen Klub

ByeAlex 2013-ban a Kedvesem című dalával robbant be a köztudatba, azóta pedig hazánk egyik legnépszerűbb zenésze lett, aki a TV képernyőjén túl a rádiós listákon és mindenféle online streaming felületeken is meghódította a közönséget. Folyamatosan ontja magából a több milliós megtekintést/meghallgatást elérő slágereket, miközben olyan előadókkal is kollaborál, mint Marics Peti, Hiro, Manuel vagy T. Danny. Szombaton pedig Fehérváron is tiszteletét teszi, én ki ne hagynám!

Zene: Halottak napi koncert
Mikor?: November 4., szombat 19:30
Hol?: Szent István-székesegyház

A fehérvári muzsikusok zenetörténeti kuriózummal várják a közönséget: az olasz származású komponista, Luigi Cherubini c-moll Requiemje csendül fel a Bazilikában. A ritkán hallható, 1816-ban készült alkotást a témához méltóan emelkedett stílusban, a szövegábrázolás kifinomult készségével, hatalmas mesterségbeli tudással komponálta meg a zeneszerző.

A mű érdekessége, hogy Cherubini kizárólag kórust alkalmaz a Requiemben, énekes szólistákat nem. A fehérvári bemutatón az Alba Regia Vegyes Kar és az Ars Musica Kórus kapcsolódnak a szimfonikusokhoz, Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy vezényletével.

Jegyek a zenekar jegyirodájában a Vörösmarty Színházban, valamint online a www.arso.hu portálon kaphatóak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek