5 hónapnál régebbi cikk

Új tematikus streaming felület indult: NASA+
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/NASA
Új tematikus streaming felület indult: NASA+

Az online tartalmak évek óta hódítanak és népszerűségük egyelőre töretlen. Ennek egyik jól tapintható jele, hogy az online műsorokat szolgáltatók száma gomba mód szaporodik.

A tematikus, egy-egy speciális témát felölelő csatornák már a kábeltévék fénykorában is nagyon népszerűek voltak. Nem volt ritka, hogy egy kedvelt természettudományos csatorna kedvéért tömegek váltottak kábeltévé-szolgáltatót még a 2000-es évek elején. Nos, úgy tűnik, hogy ez a tematizálódás kezd megjelenni a streaming csatornák életében is.

De addig, míg a klasszikus természettudományos csatornák online felületei beköltöztek egy-egy nagy és már jelentős számú előfizetővel bíró nemzetközi szolgáltató felületére (például a National Geographic a Disney+-on érhető el), addig a NASA inkább saját felületet nyit.

Az amerikai űrügynökség november 8-án indította el saját streaming felületét NASA+ néven. A bejelentés szerint az új streaming-szolgáltatás ingyenesen és reklámok nélkül lesz nézhető. Tartalmát illetően pedig az űrtudományok, és a sci-fi világa lesz az érdeklődés középpontjában. A felületen láthatóak lesznek a NASA saját gyártású dokumentumfilmjei, de lesznek sorozatok, interjúk, sőt élő közvetítések is. A tervek szerint itt fogják közvetíteni a jövőre időzített Artemis II. küldetést is.

Kapcsolódó
Mennyit költesz a digitális rezsidre?

Havi rezsiköltségeink mennyisége cseppet sem elhanyagolható. Kiváltképp, hogy az elmúlt pár évben ezen kiadásaink digitális része nem kicsit megugrott. Számoljunk egy kicsit!

A NASA+ elsődlegesen a számítógépes webböngészőkből elérhető, okostévés applikációról egyelőre nincs hír. Azonban az okostelefonos app már elkészült, és Apple, illetve Andorid telefonokra letölthető a NASA alkalmazása, melyben nézhető a NASA+ is.

A NASA+ streaming szolgáltatása itt nézhető: NASA+

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek