5 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Vízi Cirkusz, életvédelmi nap, Mesekuckó, Az éhezők viadala - Énekesmadarak és kígyók balladája
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
http://vizicirkusz.hu/
Fehérvári programok a hétvégére: Vízi Cirkusz, életvédelmi nap, Mesekuckó, Az éhezők viadala - Énekesmadarak és kígyók balladája
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

November végéhez közeledve is számos fehérvári program közül válogathattok: többek között megnézhetitek a Vízi Cirkuszt, részt vehettek az életvédelmi napon, vagy beülhettek a moziba a Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája című filmre.

Kiállítás: Solium Regni – Az ország trónusa
Mikor?: November 17., péntek
Hol?: Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpont

Az egykori Köztársaság mozi épületében november 17-én, pénteken 17 órától nyitja meg kapuit a a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpont. Az Árpád-ház program keretében létrejött intézmény célja, hogy a nemzet történelmi fővárosában bemutassa az egykori Szent István-i bazilika történelmi, társadalmi, földrajzi és építészeti jelentőségét. Kulturális, oktatási és tudományos célra is használhatják majd a látogatók az új közösségi teret, melynek állandó kiállítása Solium Regni – Az ország trónusa címmel nyílik meg.

Az ünnepélyes átadás napján, pénteken 17 és 21 óra között ingyenesen látogatható az intézmény, ezt követően keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között lesz elérhető a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpont a nagyközönség számára.

Egészség: Élni teljesen jó - országos életvédelmi nap
Mikor?: November 18., szombat
Hol?: Szent István Művelődési Házban és a Ciszterci Szent István Gimnázium

Országos életvédelmi napot szervez a Székesfehérvári Egyházmegye november 18-án, szombaton 8:30-tól a Szent István Művelődési Házban és a Ciszterci Szent István Gimnáziumban. Az Élni teljesen jó című rendezvény azt hirdeti: az életet lehet elszenvedni, eltűrni, várni, hogy majd jobb lesz, azonban van egy másik út, mely során örömmel, teljes életet élve élünk. Ehhez a komoly személyiségfejlesztési és önismereti munkához szeretnének kapaszkodót nyújtani a rendezvény programjai.

A nap során neves előadók részvételével lesznek kerekasztal-beszélgetések, tanúságtételek, workshopok, melyek főleg a felnőtt és a középiskolás korosztálynak szólnak. Az általános iskolásoknak a cserkészek készülnek programokkal, míg a legkisebbeket kézműves foglalkozás, bábelőadás, mese és játék várja.

A program több 9 és 16 óra között több helyszínen párhuzamosan zajlik majd. A Szent István Művelődési Házban a felnőttek, az óvodások és az általános iskolások programjait rendezik, a Ciszterci Szent István Gimnáziumban pedig a középiskolásokra várnak aktivitások. A napot 16 órakor közös szentmisével zárják a Szent István-székesegyházban. A teljes programfüzetet ide kattintva olvashatják.

Mozi: Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Mikor?: November 16-tól
Hol?: Cinema City Alba

Ismerd meg AZ ÉHEZŐK VIADALA történetét – 64 évvel azelőtt, hogy Katniss Everdeen önként jelentkezett a viadalra, és évtizedekkel azelőtt, hogy Coriolanus Snow Panem diktatórikus elnöke lett. Az ifjú Coriolanus Snow az utolsó reménysége az egykor büszke Snow családnak, akik kegyvesztetté váltak a háború utáni Capitoliumban. Hogy pozícióját biztosítsa, vonakodva bár, de vállalja az elszegényedett 12. körzet kiválasztottja, Lucy Gray Baird mentorának szerepét.

Miután Lucy Gray elbűvöli Panem közönségét, Snow meglátja a lehetőséget mindkettejük sorsának megváltoztatására. Összefog Lucy Grayjel, hogy az esélyeket kedvező irányba fordíthassa, és innentől kezdve csak egy hajszálon függ mindaz, amiért addig dolgozott. A jó és a rossz ösztönei viaskodnak benne, miközben versenyt fut az idővel – s a verseny végén, ha túléli, az is kiderül, hogy énekesmadár vagy kígyó válik belőle.

Mozi: Vendég a francia kastélyban
Mikor?: November 16-tól
Hol?: Cinema City Alba

A nemrég megözvegyült Andrew Blake elhagyja Londont, hogy visszatérjen arra a franciaországi birtokra, ahol egykor megismerte a feleségét. A boldogabb idők emlékeihez vezető út azonban egyáltalán nem a tervek szerint alakul... Blake kénytelen eljátszani a komornyik szerepét, hogy a Beauvillier-birtokon maradhasson. A ház különös úrnőjén, Madame Beauvillier-n kívül megismeri Odile-t, a határozott szakácsnőt, a park végében remeteként élő, morózus mindenest,  Philippe-et és Manont, a fiatal takarítónőt. Blake hamarosan rájön, hogy új ismerősei éppoly elveszettek, mint ő maga. A férfi, aki  már semmit sem várt az élettől, új esélyt kap arra, hogy mindent elölről kezdjen…

Család: Vízi Cirkusz
Mikor?: November 15-25.
Hol?: Iparcikk Piac parkolója

Magyarország első Utazó Vízi Cirkusza érkezik Székesfehérvárra, amely a modern és a klasszikus cirkusz ötvözése egy porondon!

November 15. és 25. között összesen kilenc előadással és fűtött sátorban várja a Vízi Cirkusz a cirkuszkedvelőket Székesfehérváron, a Selyem utcai Iparcikk Piac parkolójában.

A vízicirkusz lélegzetelállító showműsorral érkezik városunkba: többek között cápákkal, sellőkkel, kalózokkal, Spongyabobbal és buborékvarázzsal, amelyek mind látványos és szórakoztató kikapcsolódást kínálnak az egész család számára.

Az előadások kétszer 40 perc hosszúak, egy 10 perces szünettel. Az időpontok előre nem várt események miatt (pl. rossz időjárás,) változhatnak! 

Gyerek: Mesekuckó
Mikor?: November 18., szombat 10:00
Hol?: Aranybulla Könyvtár

A Mesekuckóban Fazekas Éva egy folytatásos mesén és annak tanulságain vezeti keresztül a gyerekeket, közben különböző témákat dolgoz fel velük játékos formában, ezáltal fejlődik a kicsik képzelőereje, problémamegoldó képessége, kreativitása, magabiztossága és önbizalma. A történet egy süniről szól, aki a nyakába veszi a világot, közben azonban rájön, hogy a batyu, amit összekészített magának, nagyon nehéz lett. A történetből kiderül, hogy a süni mit szed ki a tarisznyájából, és mi minden történik vele a kalandos útja során.

Az egymásba fonódó négy alkalmon élőszavas mesemondás zajlik. Az alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás első programja november 18-án, szombaton 10.00 órakor kezdődik, a továbbiak pedig november 24-én, majd december 9-én és 15-én lesznek. Kérik a gyerekeket, hogy váltócipőt és dupla zoknit hozzanak magukkal! A részvétel regisztrációhoz kötött az alábbi linken: https://forms.gle/PsARABUk4mZ3nZaH6

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek