3 hónapnál régebbi cikk

Beivott, biciklire ült és baseball ütővel meg sokkolóval elindult elégtételt venni a Fejér vármegyei férfi
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pexels.om/Alexander Jay
Beivott, biciklire ült és baseball ütővel meg sokkolóval elindult elégtételt venni a Fejér vármegyei férfi

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Bicskei Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2023. április 10-én este egy baseball ütővel és egy elektronos sokkolóval, ittasan, kerékpárral elment a sértett otthonához azért, hogy egy korábbi sérelem miatt elégtételt vegyen. A férfi a sértett kapuján dörömbölni kezdett, majd a verbális csatát tettleg próbálta lezárni: baseballütővel a fejen csapta és az elektromos sokkolót a sértett oldalához érintette.

Ezek után a támadó még egyszer megpróbált ütni, azonban a baseball ütőt a sértett kivette a kezéből és távozásra szólította fel, amelynek a vádlott eleget tett.

Az ütés következtében a sértettnél nyolcnapon belül gyógyuló könnyű személyi sérülés keletkezett, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, valamint a támadott testtájékra, fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának a veszélye.

A Bicskei Járási Ügyészség azt írja, a vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, vádiratában pedig a terhelttel szemben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek