2 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Valentin-napi futás, Bögretúra, Fehérvár FC-Debreceni VSC és Madame Web
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mafab/Sony Pictures Entertainment
Fehérvári programok a hétvégére: Valentin-napi futás, Bögretúra, Fehérvár FC-Debreceni VSC és Madame Web
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

A hétvégén többek között részt vehettek a Valentin-napi futáson, kilátogathattok a Bögretúrára, szurkolhattok a Fehérvár FC-Debreceni VSC focimeccsen, vagy megnézhetitek a Madame Web című szuperhősfilmet a moziban.

Természet: Bögretúra
Mikor?: Február 17., szombat
Hol?: Sóstó Természetvédelmi Terület

Február 17-én, szombaton 10:15-kor indul az újabb bögretúra Hideg reggelek melengető gyógynövényei címmel. A résztvevők állomásról állomásra járva kóstolhatják meg a Sóstó jótékony gyógynövényeit és tapasztalhatják gyógyító hatásukat. A szervezők kérik, hogy mindenki hozza magával a kedvenc poharát, bögréjét! Részletek és regisztráció itt.

Sport: Valentin-napi futás
Mikor?: Február 17., szombat
Hol?: Csónakázó-tó

Hagyományteremtő programmal készülnek idén Fehérváron: a Csónakázó-tó körül rendez Valentin-napi futást a Red Hot Run Group SE és a Vitál Club Sportáruház február 17-én, szombaton 11.30 órától. A gyülekező helyszíne a Kajakvár lesz. A nevezőket három távra, 5 és 10 kilométerre, valamint egy biciklis körre várják. A minimum táv 1222 méter lesz a Csónakázó-tó körül, amit a szervezők Aranybulla-körnek neveztek el. A nevezők akár aznap is eldönthetik, mennyiszer szeretnék teljesíteni ezt a távot. A helyszínen lesz étkezési lehetőség is, a futók lángossal, amerikai palacsintával és meleg teával pótolhatják az elégetett kalóriákat.

Az össznépi futórajt 13.00 órakor lesz, azonban sétában és bringával egész nap teljesíthető a táv. A rajtcsomagokat utólag is mindenki felveheti. A verseny egyik különlegessége, hogy a rajtcsomagban egy ezüst színű, szívalakú érmet, valamint egy pink-grafit gyöngykarkötőt is kapnak a nevezők

Mozi: Madame Web
Mikor?: Február 15-től
Hol?: Cinema City Alba

Így születik egy hősnő. Cassandra Webb (Dakota Johnson) a hétköznapok hőse. Mentőautót vezet New Yorkban: az életveszély és az életmentés számára mindennapos. Meg az, hogy folyton rohan, kapkod, az idővel harcol. Azután történik valami. Ami még az ő, mindig váratlan fordulatokat hozó életében is egészen új. És attól kezdve nem ért semmit: Talán gyorsabb lett, mint bármelyik embertársa? Talán a jövőbe lát? Talán egy földöntúli képességekkel rendelkező szuperember vadászik rá?

Összekavarodik a világa, úgy érzi, darabokra tört az univerzum. Még szerencse, hogy összeakad néhány vagány, kemény New York-i csajjal, és miközben megpróbálnak életben maradni, együtt deríti ki, hogy mi ez az egész.

Mozi: Egy élet
Mikor?: Február 15-től
Hol?: Cinema City Alba

Nicholas “Nicky” Winton, az ifjú londoni bróker a csehszlovákiai menekültek ügyével foglalkozó brit bizottság munkatársaival, Trevor Chadwickkel és Doreen Warrinerrel 669 gyereket mentett meg a nácik elől a második világháborút megelőző hónapok folyamán. Nicky 1938 decemberében látogatott el Prágába, ahol a nácik felemelkedése által fenyegetett s hazájukat hátrahagyott német és osztrák családokkal találkozott, akik elborzasztó körülmények között tengődtek, élelem és hajlék híján.

A fiatalember és két társa ezt követően versenyt futott az idővel, hogy minél több gyermeket kimenekítsenek a határok lezárása előtt. Ötven évvel később, 1988-ban Nickyt még mindig kísérti azon gyermekek kétséges sorsa, akiket nem sikerült biztonságban Angliába juttatniuk; ostorozza magát, amiért nem volt képes többet tenni. Egy napon azonban megkeresi a BBC, és élő televíziós műsorában meglepetésszerűen összehozza az immáron felnőtt túlélőkkel – ami segít a férfinak végre valahára megbékélnie a bűntudattal és bánkódással, ami öt évtizeden át emésztette.

Család: Mohácsi busók
Mikor?: Február 17., szombat
Hol?: Gárdonyi Géza Művelődési Ház

Február 17-én, szombaton 14.00 órakor kezdődik a program a busójárásról szóló előadással és viseletbemutatóval. 15.00 órától a kisgyermekek mini busómaszkot készítenek, míg a nagyobbaknak lesz kvíz és többféle kézműves játék. Zárásként 16.15 órától mohácsi sokac táncokat lehet tanulni a busók vezetésével.

A III. Népművészeti élmények családoknak programra a belépés ingyenes, ugyanakkor a szervezők fenntartják a jogot a létszámkorlátozásra a termek befogadóképessége okán. A rendezvény a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő támogatásával valósul meg.

Buli: 80's Euro & Italo Disco Party
Mikor?: Február 17., szombat
Hol?: Babylon Club

Február 17-én, szombaton 21:00-tól a Babylon Clubba (volt Ikon Club) várnak mindenkit, aki egyetlen éjszakára ki szeretne szakadni a hétköznapi stresszből. Akik ott lesznek, azokat egy képzeletbeli utazásra repítik a '80-as évek hangulatában hajnalig, fókuszban ezúttal a 40 éve alakult Modern Talking lesz! Belépéskor ajándék CD jár (limitált), illetve karszalagot is adnak (szintén limitált).

Foci: Fehérvár FC-Debreceni VSC
Mikor?: Február 18., vasárnap 15:00
Hol?: Sóstói Stadion

A Fehérvár FC két fontos győzelem után újabb lépést tehet a harmadik hely megszilárdításáért február 18-án, vasárnap. A Sóstói Stadionba ezúttal a Debreceni VSC látogat, akik döcögős tavaszi rajt után szeretnének jól szerepelni Székesfehérváron.

Meggyőző játékkal, valamint a székesfehérvári nevelésű Tóth Tamás és az Inter Miamitól igazolt Nicolas Stefanelli góljaival a Fehérvár FC 2-0-ra győzött az MTK ellen. A szombati sikert követően a fehérváriak az OTP Bank Liga 20. fordulójában már hazai pályán játszanak: a DVSC együttesét fogadják a Sóstói Stadionban. A két csapat legutóbb októberben találkozott egymással, akkor a DVSC 3-1 arányban ütötte ki a Fehérvárt a Nagyerdei stadionban. Mindkét együttes számára fontos lehet a mérkőzés a végelszámolásnál, hiszen a Fehérvár egyre nagyobb előnyre tehet szert az őket üldöző Puskás Akadémia ellen, a debreceniek pedig akár meg is előzhetnék a felcsúti csapatot.

Kultúra: XIV. Fehérvári Versünnep elődöntő
Mikor?: Február 24., szombat
Hol?: Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház

Idén 14. alkalommal szervezi meg a Fehérvár Médiacentrum tehetséggondozó programját, a Fehérvári Versünnepet Székesfehérvár önkormányzatával és a Székesfehérvári Egyházmegyével közösen.

A Fehérvár Médiacentrum társadalmi felelősségvállalási programjának fontos alappillére a Fehérvári Versünnep, melyet ebben az évben 14. alkalommal szervezünk meg. A programsorozat fővédnöke Spányi Antal megyés püspök, valamint Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Akik korábban részt vettek a tehetséggondozó programon, azok megtapasztalhatták, hogy igazi közösségi esemény a Fehérvári Versünnep. A különleges program sok esetben vált kapoccsá, mely évek múlva is összeköti a résztvevőket. A közönség évről évre maradandó élményekkel gazdagodik, hiszen nagyszerű produkciókkal készülnek a fiatalok, felvállalva az irodalom, a nyelv értékeinek közvetítését.

A jelentkezés január 15-én indult el és egészen február 21-ig várják a nevezéseket. A szervezők azt is kiemelték, hogy amennyiben van rá lehetőség kérik, hogy  a jelentkezési lapokat február 16-ig a versunnep2024@fmc.hu e-mail címre juttassák el a fiatalok, mert ez nagyban segíti az adminisztrációt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek