2 hónapnál régebbi cikk

Kamion és busz is ütközött, halálos áldozata is van a tömegbalesetnek az M7-esen
·Közlekedésbaleset·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss-Dávid Renáta
Kamion és busz is ütközött, halálos áldozata is van a tömegbalesetnek az M7-esen
·Közlekedésbaleset·Utolsó frissítés: undefined

A Velencei-tó térségében történt baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett, a mentés, a sérültek ellátása most is folyik. Hatalmas torlódás van a környékbeli utakon is.

Az előzetes információk szerint Kápolnásnyéken tűz ütött ki vasárnap reggel egy állattartó telepen, ennek füstje és a Velencei-tó térségében kialakult köd is okozhatta azt, hogy a reggeli órákban több autó is karambolozott, több tucat gépjármű tört össze. Információink szerint halálos áldozata és sok sérültje is van az esetnek, és összesen 35 gépjármű ütközött össze.

"Vasárnap a reggeli órákban több ütközés is történt az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Kápolnásnyék és Velence között, valamint a Székesfehérvár felé vezető oldalon ugyancsak Kápolnásnyék térségében. Nagy erőkkel vonultak a helyszínre a tűzoltók és a mentőszolgálat munkatársai, mert több ütközés is történt, és több autó beragadt az autópályán a balesetek miatt. A műszaki mentésben összesen 40 hivatásos és önkéntes tűzoltó vett részt az autópálya két szakaszán. A tűzoltók átvizsgálták a gépjárműveket mindkét szakaszon, és meggyőződtek arról, hogy beszorult sérült, beszorult utas egyik helyszínen sem volt.

A balesettel érintett járművek között van több kamion, valamint egy autóbusz is.

A tűzoltók segítettek a mentők munkatársainak az autóbusz utasainak ellátásban is, valamint a baleset miatt nem sérült, de beragadt autókat visszafordították az autópályán, ők a tűzoltóautók felvezetésével tudták elhagyni a helyszínt" - mondta el Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A szóvivő azt is elmondta, Kápolnásnyéken vasárnap kora reggel egy 4000 négyzetméteres tyúknevelde gyulladt ki, az épület kétharmada égett, a tűz oltása közben a tetőszerkezet és a födém beszakadt, a tűzben mintegy 2000 tojó elpusztult.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI értesülését megerősítve azt közölte: a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett, a mentés, a sérültek ellátása folyik.

Kapcsolódó
Súlyos baleset történt az M7-es autópályán Pákozdnál, mindkét oldalon leterelik a forgalmat az autópályáról

A forgalmat Budapest irányába leterelik az autópályáról Sukorónál.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek