1 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Víz világnapja, Mesekuckó, Pici Piac és Dűne – Második rész
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mafab/Warner Bros.
Fehérvári programok a hétvégére: Víz világnapja, Mesekuckó, Pici Piac és Dűne – Második rész

A tavasz első hétvégéje izgalmas programokkal vár mindenkit Székesfehérváron.

Gyerek: Erdei kalamajka - Mesekuckó ovisoknak és kisiskolásoknak
Mikor?: Március 1., péntek
Hol?: Aranybulla Könyvtár Alapítvány

Valamikor réges-régen, a rengeteg erdőben megjelent az állatok királya, akit még a medve és a farkas is igyekezett minél messzebbre elkerülni. Az erdei állatok tanácskozni kezdtek, hogy kit küldjenek el hozzá követségbe, de senkinek sem akaródzott az oroszlánnal találkozni.
Mígnem aztán választottak valakit… s, hogy mi történt ezután, azt csak az erdei állatok tudnák elmesélni, de az biztos, hogy igazi erdei mulatság veszi kezdetét!

A mese után természetesen nem maradhat el a móka, a kacagás, a játékos daltanulás és a tánc sem!

Színház: Schwajda György – Nagy Judit: A szent család
Mikor?: Március 1., péntek
Hol?: Igéző

Egy tervezőgrafikus (Balogh Mihály), egy mérnök (Kovács Máté) és egy televíziós műsorvezető (Szabó Miklós Bence) a főszereplője A Pánik, avagy a férfiak az idegösszeomlás szélén című fekete komédiának, amelyet március 1-jén, pénteken 19 órától láthatnak az Igézőben. A 18 éven felüli nézőnek szembesülhetnek azzal, hogy reagál három erős férfi a hétköznapok kihívásaira.

Mozi: Dűne – Második rész
Mikor?: Február 29-től
Hol?: Cinema City Alba

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagy hatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot.

De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.

Mozi: Téli szünet
Mikor?: Február 29-től
Hol?: Cinema City Alba

Eljön a téli szünet, ám a jó nevű amerikai iskolából nem megy mindenki haza az ünnepekre. Tully, a jó eszű, ám különc és bajkeverő diák családi zűrök miatt. Mary, az iskola szakácsnője azért, mert egyetlen fiát gyászolja, aki nemrég esett el Vietnamban, és az iskola az utolsó hely, ahol együtt volt vele. Hunham, a történelemtanár pedig azért nem, mert az igazgató őt jelölte ki felvigyázónak az iskolában rekedtek mellé…

Család: Víz világnapja
Mikor?: Március 2., szombat
Hol?: Sóstó Látogatóközpont

Március 2-án, szombaton a Sóstó Látogatóközpontban családi délelőttöt rendeznek a víz világnapja jegyében. A környezeti nevelők tematikus kézműveskedéssel, környezettudatos, interaktív játékokkal, okostáblás foglalkozásokkal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt 10-12 óra között.

Baba: Pici Piac 
Mikor?: Március 3., vasárnap 9:00-17:00
Hol?: Best Western Plus Lakeside Hotel

Újra Pici Piac Székesfehérváron: március 3-án, vasárnap visszatér a Best Western Plus Lakeside Hotelbe a város legmenőbb baba-mama-gyerek vására. A Pici Piacon több, mint 30 tehetséges magyar tervező gyönyörűséges hazai termékeivel várják az érdeklődőket: kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, babáknak, őszi hangulatban, sok-sok új kiállítóval és persze a korábbi kedvencekkel is találkozhattok majd. Ja igen, a vásárra a belépés természetesen most is ingyenes.

Természet: Herbarius gyógynövénygyűjtő túra
Mikor?: Március 3., vasárnap
Hol?: Lovasberény

Idén korábban érkezett a tavasz, így előbb, március 3-án kerülhet sor az idei első lovasberényi Herbarius túrára, ahol a nyírfa csapolásának kíméletes technikájával ismerkedhettek meg. A viricsnek is nevezett nyírfavíz rengeteg gyógyító hatóanyagot tartalmaz. Elsőrangú salaktalanító, a szervezetből kivezeti a toxikus anyagokat.

Megközelítés egyénileg, vagy a Székesfehérvárról a 11-es kocsiállásról 8.30-kor induló buszjárattal lehetséges. A Verebi elágazás nevű megállónál kell leszállni, ott lesz a találkozónk 9.15-kor. Túravezető: LENCSÉS RITA gyógynövény szakértő, részvételi díj: 1.800 Ft

A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges, e-mailben, vagy telefonon az alábbi címeken, számokon: krizsanypannus@gmail.com, 70/338-6173 lencsesrita82@gmail.com, 30/296-6480. Mindenkit szeretettel várnak! Célszerű hozni poharat, mert meg is kóstoljuk ezt a kiváló természetes frissítőt. Eső esetén is megtartjuk a túrát, mindenki így készüljön.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek