1 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Ciszterencia, Tavaszváró séta, nőnapi zenés-táncos nosztalgiaest, Vidi-Fradi meccs és Bajos csajok
Fehérvár Médiacentrum fotója
fehervarfc.hu
Fehérvári programok a hétvégére: Ciszterencia, Tavaszváró séta, nőnapi zenés-táncos nosztalgiaest, Vidi-Fradi meccs és Bajos csajok

A hétvégén többek között részt vehettek a Ciszterencián, kikapcsolódhattok a Tavaszváró sétán, bulizhattok a nőnapi zenés-táncos nosztalgiaest, szurkolhattok a Vidi-Fradi meccs, vagy beülhettek a moziba a Bajos csajokra.

Kultúra: Ciszterencia
Mikor?: Március 9., szombat 10:00
Hol?: Ciszterci Szent István Gimnázium

A 2024-es székesfehérvári Ciszterenciát Mindenhol összetartozunk! mottóval rendezik meg, ami arra utal, hogy a hagyományok, a hit, a tudás és az emlékek áthidalják a földrajzi távolságokat és összekovácsolják a négy hazai cisztercis gimnázium egykori és mostani közösségét. Kiváló alkalom ez arra, hogy az öregdiákok elmeséljék, milyen értékeket, tudást, lelkületet kaptak egykor és hogyan kamatoztatták mindezt a való életben, hova jutottak az iskolapadból mostanáig. Mindamellett, hogy a Ciszterencia szakmai rendezvény, lesz lehetőség a beszélgetésre, a nosztalgiázásra és a lelki feltöltődésre is.

Az egész napos programon rövid előadást tart többek között Bartók András biztonságpolitikai szakember, Cserkuthy Hanna divattervező és Kalmár Tibor médiaszakember. Szó esik majd divatról, sörfőzésről, vallásról, egészségről és az örök életről is. A szervezők emellett színes szabadidős programokkal, öregdiákok és tanárok alkotásaiból készülő kiállítással, Ötvös András irodalmi esttel várják az érdeklődőket.

Kirándulás: Tavaszváró séta
Mikor?: Március 9., szombat 10:00
Hol?: Virágóra

A tavasz beköszöntével mindenkinek jót tesz a megújulás, a szabadban való időtöltés, a napfürdőzés. Ebben lehet részük mindazoknak, akik elmennek a rendhagyó, idegenvezetéssel egybekötött, természetközeli sétára szombaton. Az izgalmas útvonal során bejárják a Zichy ligetet, a Rózsa ligetben megállnak a Csitáry-kútnál, nosztalgiáznak a Koronás Park mellett elsétálva, majd elcsendesülnek a Csónakázó-tó szigetén található, tavaly júniusban átadott Japánkertben.

A programra szeretettel várják a gyerekeket és a felnőtteket, sőt, az emberekhez szoktatott, szocializált kutyákat is. A találkozó helye a Fő utcán, a Virágóránál lesz. Regisztrálni lehet személyesen a Hiemer-házban található Tourinform Irodában a 06-22/537-261-es számon, az idegenvezetes@szekesfehervar.hu email címen, vagy ide kattintva.

Mozi: Bajos csajok
Mikor?: Március 7-étől
Hol?: Cinema City Alba

Tina Fey faramucian humoros agyából, egy új csavarral megspékelve itt a modern klasszikus, a BAJOS CSAJOK. Az új lányt, Cady Heront befogadja a tápláléklánc tetején lévő elit csapat, a menő csajok bandája, a „plasztikok”, vagyis az ármánykodó méhkirálynő, Regina George, és két alattvalója, Gretchen és Karen.

Ám amikor Cady elköveti azt a gigantikus baklövést, hogy belezúg Regina expasijába, Aaron Samuelsbe, pillanatok alatt ő lesz a középpont Regina célkeresztjében. Cady megpróbálja legyőzni a csapat csúcsragadozóját számkivetett barátaival, Janisszel és Damiennel, és azt is meg kell tanulnia, hogyan maradjon hű saját magához, miközben próbál eligazodni a világ legveszélyesebb dzsungelében: a gimiben.

Mozi: A három testőr Milady
Mikor?: Március 7-étől
Hol?: Cinema City Alba

A vallásháborúk által megosztott és Anglia inváziójával fenyegetett királyságban egy maroknyi férfi és nő keresztezi kardját Franciaország sorsáért. Constance Bonacieux-t D’Artagnan szeme láttára rabolják el; hogy megmentse szíve hölgyét, az ifjú testőr kénytelen szövetkezni a titokzatos Milady de Winterrel. Amikor kitör a háború, Athos, Porthos és Aramis már a front felé tart. S közben egy szörnyű titok a múltból az összes régi szövetséget próbára teszi.

Természet: Hazatérő madaraink és Vadvasárnap
Mikor?: Március 9-10., szombat-vasárnap
Hol?: Sóstó Vadvédelmi Központ

Március 9-én, szombaton 10.15 órakor a Sóstó Vadvédelmi Központtól indul a Hazatérő madaraink című, körülbelül kétórás ökotúra. A madárleső kiránduláson a Sóstóra visszaérkező vándormadarainkkal – a különböző récefajokkal, a gémfélékkel vagy éppen a búbos vöcsökkel  –ismerkedhetnek a résztvevők. Részletek és jelentkezés itt.

Március 10-én, vasárnap 10.00 órakor a Sóstó Vadvédelmi Központban kezdődik az újabb Vadvasárnap. A népszerű program során az érdeklődők látványos állatorvosi bemutatón vesznek részt, majd a Központban éppen gondozás alatt álló egyedeket ismerhetik meg a Központ szakembereinek közreműködésével. Részletek és jelentkezés itt.

Állati: Csoportos kutyaséta
Mikor?: Március 8., szombat 11:00
Hol?: Fehérvári Állatotthon - Herosz

Aki szereti az állatokat és szeretne jót cselekedni értük egy vidám, közösségi program keretében, az csatlakozhat a HEROSZ Fehérvári Állatotthonának csoportos kutyasétájához. A népszerű rendezvénysorozat következő alkalmát március 9-én, szombaton 11.00 és 14.00 óra között tartják, a gyülekező 10.50 órától van.

A 14 éves kor alatti gyerekek csak szülői kísérettel, a 14-18 év közöttiek pedig szülői hozzájárulással vehetnek részt a programon. A szervezők mindenkitől előzetes regisztrációt kérnek.

Zene: Nőnapi zenés-táncos nosztalgiaest
Mikor?: Március 9., szombat 15:00
Hol?: Felsővárosi Közösségi Ház

A „Nem csak a 20 éveseké a világ” Nyugdíjasklub és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ nőnapi zenés-táncos nosztalgiaestet rendez 2024. március 9-én, szombaton 15 órától a Felsővárosi Közösségi Házban.

A „Nem csak a 20 éveseké a világ” Nyugdíjasklub tagjai rendszeresen találkoznak a Felsővárosi Közösségi Házban, minden jeles napot, ünnepet megülnek, igyekeznek emlékezetessé tenni az alkalmakat. A következő jeles napra, a nőnapra nem csak a nyugdíjasklub tagjait várják, szeretettel hívják meg a környéken élő mulatni, nosztalgiázni vágyókat is. A zenés-táncos batyus bálon a muzsikáról Kovács Misi gondoskodik.

Foci: Fehérvár FC-FTC
Mikor?: Március 10., vasárnap 15:30
Hol?: Sóstói Stadion

Székesfehérváron a Sóstói Stadionban rendezik a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának rangadóját: a címvédőként második Ferencváros érkezik a városba és a harmadik Fehérvár FC vendége lesz. Az élvonalban 113. alkalommal találkozik a két csapat, s az örökmérleg 53 FTC-siker mellett 31 döntetlent és 28 fehérvári diadalt mutat. A gólkülönbség 182-121 a fővárosi csapat javára.

A Fehérvár az utóbbi két bajnoki meccsét elveszítette, Diósgyőrben 4-0-ra, Újpesten 2-0-ra kapott ki, így nem tűnik túl hálás feladatnak, hogy éppen a címvédővel szemben kell javítania.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek