1 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Richter Flórián Cirkusz, Vidi Múzeum nyílt nap, Tojásfestő maraton, Bögretúra és Kung Fu Panda 4
Fehérvár Médiacentrum fotója
Richter Flórián Cirkusz
Fehérvári programok a hétvégére: Richter Flórián Cirkusz, Vidi Múzeum nyílt nap, Tojásfestő maraton, Bögretúra és Kung Fu Panda 4

A hétvégén többek között ellátogathattok a Richter Flórián Cirkuszba, részt vehettek a Vidi Múzeum nyílt napján, csatlakozhattok a Bögretúrához, vagy megnézhetitek a moziban a Kung Fu Panda 4-et.

Cirkusz: Richter Flórián Cirkusz
Mikor?: Március 22-24., péntek-vasárnap
Hol?: Vásártér

Experience című vadonatúj műsorával tér vissza Székesfehérvárra a Richter Flórián Cirkusz március 20-án. A Vásártéren négy napon át, összesen hét előadásban hazai és nemzetközi rangos díjakkal rendelkező artisták kapnak szerepet.

A kupolában a The Flying Henriquez mutatja be egyedülálló produkcióját, ahogy Bódi Anna is a levegőben adja elő karikaszámát. Idén is lélegzetelállító műsorral készülnek a cirkusz motoros ördögei. Európában először a Richter Flórián Cirkusz nézői láthatják a nemzetközi szinten is elismert Los Tiki Takas bohócpárost, akik új köntösbe bújtatják a felhőtlen szórakoztatás élményét.

Richter Kevin és csoportja ezúttal is elképesztő produkciókkal kápráztatja el a közönséget, Richter Angelina pedig egy eddig nem látott, új szintre emelt lóidomítást mutat be, amely betekintést enged az ember és állat közötti szoros kötelékbe.

Richter Flórián cirkuszigazgató pedig ebben az évben is nagy erőkkel készül műsorszámaira csodás lovaival és Szandrával, az elefánttal.

További részletek az előadásokról a Facebook-eseménynél olvashatók.

A székesfehérvári előadások időpontjai:

  • március 22., péntek 18:00
  • március 23., szombat 15:00
  • március 23., szombat 18:00
  • március 24., vasárnap 11:00
  • március 24., vasárnap 15:00

Jegyvásárlás a helyszínen vagy a cirkusz honlapján keresztül lehetséges.

Zene: Jazzpéntek
Mikor?: Március 22., péntek
Hol?: Öreghegyi Közösségi Ház

Horváth Cintia és Möntör Máté ének-gitár duójával folytatódik az SZKKK Jazzpéntek sorozata, továbbra is az Öreghegyi Közösségi Házban. Március 22-én, pénteken 18 órakor a már két lemezt is megjelentetett fiatalok állnak a jazzkedvelő közönség elé. 

Az énekes-jazzgitáros duó 2022-ben adta ki első lemezét, mely a jazztörténet klasszikusaiból áll, néhány hónappal később pedig már a saját szerzeményeiket tartalmazó lemez is elkészült, így Székesfehérváron mindkettőről hallhatunk majd dalokat.

Mozi: Kung Fu Panda 4
Mikor?: Március 21-tól
Hol?: Cinema City Alba

Csaknem egy évtized után tavasszal visszatér a legkülönösebb kungfu mester a DreamWorks Animation fergeteges sorozatának új fejezetében. Bátor Sárkányharcosként végigcsinált három halált megvető kalandot, és most a sors újabb feladat elé állítja: pihenjen már egy kicsit. Pontosabban hogy legyen a Békevölgy szellemi vezetője. Ezzel van néhány nyilvánvaló probléma.

Egyrészt Po annyit tud a szellemi vezetésről, mint a paleodiétáról, másrészt gyorsan találnia kell egy új Sárkányharcost, és ki kell képeznie, mielőtt átvehetné új, magas beosztását. Ám ami még rosszabb, mostanában láttak felbukkanni egy gonosz, nagyhatalmú varázslónőt, Kaméleont, aki apró gyík létére fel tudja venni bármilyen lény alakját, legyen az nagy vagy kicsi. És Kaméleon ráveti dülledt kis szemét a bölcsesség pálcájára, amivel hatalmában állna megidézni az összes gonosztevőt, akiket Po átküldött a szellemek birodalmába. Pónak tehát segítségre lesz szüksége.

Meg is találja – nagyjából – egy ravasz, gyors eszű tolvaj, Zhen személyében, aki egy pusztai róka, azaz korzak, és nagyon Po bögyében van, de a képességei felbecsülhetetlenül értékesek. Ha meg akarják védeni a Békevölgyet Kaméleon hüllőkarmaitól, akkor a komikus párosnak össze kell dolgoznia. És miközben zajlanak az izgalmas és mulatságos események, Po rájön, hogy a hősök bizony a legváratlanabb helyeken teremnek…

Mozi: Artúr, a király
Mikor?: Március 21-től
Hol?: Cinema City Alba

Michael Light (Mark Wahlberg) és elszánt csapata a Dominikai Köztársaság dzsungelében teszi próbára magát egy rendkívüli 10 napos, 700 kilométeres extrémsport-világbajnokságon. A kalandvágyó sportember életében ez az utolsó lehetőség, hogy a régen áhított első helyezést elérje, a túra során azonban váratlanul egy ágrólszakadt kóborkutya szegődik melléjük. Michael és a különös, mégis méltóságteljes állat között hamarosan megbonthatatlan barátság szövődik, és a verseny végére Michael számára a győzelem, a hűség és a barátság jelentése merőben új értelmet nyer.

Sport: Vidi Múzeum nyílt hétvége
Mikor?: Március 23-24., szombat-vasárnap
Hol?: Sóstói Stadion

A nyílt hétvége keretében fehérvári futball-legendák is fogadják március 23-án, szombaton és 24-én, vasárnap a Vidi Múzeumban mindazokat, akik ellátogatnak e különleges gyűjtemény helyszínére. Kupák, zászlók, szignózott mezek, a pályán koptatott futballcipők, érmek és még sok egyéb emléktárgy mesél a székesfehérvári futballcsapat nagyszerű történelméről. A „legendás” tárlatvezetések mellett szombat délelőtt Stoplival is találkozhatnak az előre regisztrálók, egy rövid Stadiontúra ízelítőn.

Mindezek mellett játékos múzeumi felfedezésre, vidis arcfestésre, csillámtetoválásra, ügyességi és sportversenyekre várják a szurkolókat, családokat, a Vidihez kötődő, történelme, sikerei iránt érdeklődőket. A részvétel ingyenes, de a stadiontúrák regisztrációhoz kötöttek: a vidimuzeum@szekesfehervar.hu e-mail címre várják a jelentkezéseket.

Kézműves: Tojásfestő maraton
Mikor?: Március 23., szombat 10:00
Hol?: Kézművesek Háza

Idén is megrendezi a hagyományos Tojásfestő Maratont a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A népszerű program március 23-án, szombaton 10.00 és 18.00 óra között várja vendégeit a Rác utcai kézműves portán. 

A nap folyamán többféle tojásfestő és tojásdíszítő technikával, hagyományos régi és újabb, modern módszerekkel ismerkedhetnek meg mindazok, akik betérnek a Kézművesek Házába. Lesz többek között berzselés, írókázás, patchwork díszítés, fonallal betekert tojás és gyöngyözés, emellett még lehet készíteni ünnepi ajtó- és ablakdíszeket. Ezeken felül lesz az alkalomhoz illő mézekalács-sütés, valamint nyitva tart a kovácsműhely is, ahol 10.00 és 14.00 óra között fogadják a kovácsmesterség iránt érdeklődőket.

A húsvéti ünnepváró eseményre ezúttal ingyenes a belépés, ennek jegyében a szervezők három darab tojást biztosítanak fejenként. Aki ennél többet szeretne díszíteni, hozhat magával vagy a helyszínen vásárolhat tojást.

Kirándulás: Bögretúra
Mikor?: Március 23., szombat 10:15
Hol?: Sóstó Látogatóközpont

Március 23-án, szombaton 10:15-kor a Látogatóközponttól egy újabb Bögretúrát indítanak, melynek során a látogatók állomásról állomásra belekóstolnak a Sóstón előforduló jótékony gyógynövények csodálatos ízébe. Mindenki hozza magával a kedvenc poharát! Részletek és regisztráció itt.

Állati: Vadvasárnap
Mikor?: Március 24., vasárnap 10:00
Hol?: Sóstó Vadvédelmi Központ

Március 24-én 10 órakor kezdődik az újabb izgalmas Vadvasárnap. A Sóstó Vadvédelmi Központban éppen gondozás alatt álló, gyógyuló állatokat és történetüket ismerhetik meg az érdeklődők. Lesz állatorvosi bemutató és jó időben madárgyűrűzés is. Részletek és regisztráció itt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek