2 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Hetedhét Játékfesztivál, JamBoryVár, Nicola Tesla – Végtelen energia, Kisfaludi gyereknap és piknik, Furiosa: Történet a Mad Maxből
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Székesfehérvár Turizmus
Fehérvári programok a hétvégére: Hetedhét Játékfesztivál, JamBoryVár, Nicola Tesla – Végtelen energia, Kisfaludi gyereknap és piknik, Furiosa: Történet a Mad Maxből
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Május utolsó hétvégéjén többek között kilátogathattok a Hetedhét Játékfesztiválra, bulizhattok a JamBoryVáron, megleshetitek a Nicola Tesla – Végtelen energiát, lazulhattok a Kisfaludi gyereknapon és pikniken, vagy beülhettek a moziba a Furiosa: Történet a Mad Maxből című filmre.

Kiállítás: Hadimustra – A magyar hadtörténet évszázadainak emlékei
Mikor?: Május 24., péntek
Hol?: Rendház belső udvara, Fő utca múzeum előtti szakasza

Hadimustra – A magyar hadtörténet évszázadainak emlékei címmel nyílik kiállítás városunkban 2024. május 24-én, ami egy éven át a Hadtörténeti Múzeum különleges gyűjteményébe enged bepillantást. A pénteki nap folyamán már 10 órától a Magyar Honvédség különböző programokkal, bemutatókkal vár mindenkit a Rendház belső udvarában és a Fő utca múzeum előtti szakaszán. Délután fél háromtól hagyományőrzők és a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar műsora vezeti fel a megnyitót. A tárlat pénteken 16 órától, valamint szombaton és vasárnap egész nap ingyenesen látogatható.

Színház: Nicola Tesla – Végtelen energia
Mikor?: Május 24., péntek
Hol?: Alba Aréna

Egy mesébe illő, fordulatokban gazdag életet mutat be a Nicola Tesla – Végtelen energia című látványos musicalshow, amely május 24-én, pénteken 19.30-kor lesz látható Székesfehérváron, az Alba Arénában.

Őrültnek tartották, félelemmel vegyes csodálattal bámulták, és szerencsére voltak olyanok is, akik hittek benne. A XIX-XX. század fordulóján élt Nikola Teslát a korszak Leondardo da Vincijének nevezték. A szerb-amerikai fizikus, feltaláló, villamosmérnök, gépészmérnök és filozófus életében száznegyvenhat szabadalmat jegyeztek be a neve alatt. Az álma, hogy az elektromosság mindenki számára elérhető legyen, megvalósult.

Mozi: Furiosa: Történet a Mad Maxből
Mikor?: Május 23-tól
Hol?: Cinema City Alba 

Ki tudja, már, miért lett vége a világnak? Miért lett belőle végtelen, gonosz homoksivatag? Csak annyi biztos, hogy a világ elpusztult, és egy fiatal lányt, Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják a Zöld Helyről, a Sok Anyától, és egy motoros horda meg a vezérük, Dementus viszi magával. Végigporzanak a sivatagon, és a Várat veszik célba, ahol meg a motoros hadúr meg akar küzdeni Halhatlan Joe-val (Chris Hemsworth) és a féléltű hadfiúkból álló seregével. Furiosa viszont életben akar maradni. És haza akar jutni. Bármi áron.

Mozi: 2550
Mikor?: Május 23-tól
Hol?: Cinema City Alba

Till Anilla élete eddigi legnagyobb kihívásaként megkísérelte egyben végigjárni Európa lehosszabb egybefüggő túraútvonalát, a 2550km-es Kékkört. Útja során megismerte az országot, ahol él, az embereket, akiket máshogyan nem ismerhetett volna meg és önmagát úgy, ahogy még eddig soha. Történetet egy lányról, elszántságról, szabadságról, belső utazásról, a természethez fűződő kötelékről és egy olyan teljesítményről, amit sokan még csak elképzelni sem tudunk.

Családi hétvége a Cinema City mozikban! ÜNNEPELJÜK A GYEREKEKET MÁJUS 25-26-án!

Egész hétvégén, azaz május 25-én és 26-án a közelmúlt gyerekfilmjeivel várjuk a kedves gyerekeket családjukkal együtt a Cinema City mozikban!

Család: Kisfaludi gyereknap és piknik
Mikor?: Május 25., szombat
Hol?: Kisfaludi Közösségi Ház és sportpálya

Május utolsó szombatján délelőtt tíz és este nyolc óra között rengeteg programot kínál a kisfaludiaknak az SZKKK. Délelőtt tíz órakor a színpadi programok a Pitypang zenekar családi koncertjével kezdődnek: a népszerű muzsikusok táncba és közös éneklésre hívják a gyerekeket. Tizenegy órakor a legkisebbeknek és szüleiknek Ringató foglalkozással készül Horváth Irma, hogy a zenei nevelést minél hamarabb elkezdjék a családok.

Ugyanekkor kezdődik a sportpályán az Extreme Bike Show és a Bringasuli – ez a nagyobb gyerekeknek és felnőttnek szóló izgalmas program lesz.

A délutáni színpadi programot három órakor a Lélekmadár című, az elfogadásról szóló interaktív családi előadás indítja. Négykor Bíró Csongor Vitéz ének-gitár produkcióval érkezik a színpadra, tőle magyar és külföldi slágereket hallhat majd a közönség. Ötkor a Vörösmarty Színház művészei, Váradi Eszter Sára és Keller János veszik birtokba a színpadot, ők örökzöldekkel és operettslágerekkel szórakoztatják majd a közönséget. A sportpályán hat órakor a Hórihorgas Hujákolók gólyalábas előadása zárja a gyerekprogramokat, vidám hangulattal útnak indítva a gyerekeket. A rendezvényt este hét órakor a Coco Loco zenekar egy igazi, hamisítatlan latin fiesta partyval zárja.

Sport: Botra fel! Nordic Walking
Mikor?: Május 25., szombat 10:00
Hol?: Túrózsáki úti szabadidőpark

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége idén is meghirdette országos programját. A Botra fel! nordic walking sétához országszerte 20 városban, köztük Székesfehérváron is csatlakozhatnak mindazok, akik szeretnének tenni egészségükért. Május 25-én, szombaton 10 órakor a Túrózsáki úti szabadidőpark és sétányról indulnak a résztvevők a Fejér Vármegyei Cukorbetegek Egyesülete szervezésében, akiket az Öreghegyi Közösségi Házba is várnak.

Az esemény nemcsak a sportolásról szól: lesz vércukor- és vérnyomás- és véroxigénmérés a túra előtt és után, de ezen kívül haskörfogat mérésre és BMI számításra, illetve dietetikai tanácsadás igénybevételére is lehetőség nyílik.

Sport: Kiliti Boxing Show
Mikor?: Május 25., szombat
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Május 25-én szombaton ismét az ökölvívásé lesz a főszerep Székesfehérváron, ugyanis az Alba Regia Sportcsarnokba érkezik a Kiliti Boxing Show a Kiliti Promotion szervezésében. A rendezvény kiemelt eseményeként a UBO interkontinentális bajnoki övéért küzd Kiliti Tamás az Miguel Cesario Antin ellen, az estet pedig Boráros Gábor és Kertész Máté összecsapása zárja.

Kultúra: JamBoryVár
Mikor?: Május 25., szombat
Hol?: Bory-vár

Szeretettel vár mindenkit május 25-én, szombaton a több évtizedes múlttal rendelkező JamBoryvár. Idén is sok izgalommal, ám új köntösbe csomagolva szervezik a programot: lesz fotókiállítás, fiatal előadók zenélnek és megismerhető a vár titokzatos története is.

Gyerek: Hetedhét Játékfesztivál
Mikor?: Május 25-26., szombat-vasárnap
Hol?: Belváros

A gyermeknapi hétvégén, május 25-én és 26-án újra a gyerekeké lesz a fehérvári belváros: a Hetedhét Játékfesztivál mindkét nap délelőtt tíz órától este hétig várja a családokat sok-sok játékkal, zenés-mesés színpadi programokkal. Többek között Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar, Varró Dániel és Molnár György, a Kabóca Bábszínház, valamint Szalóky Ági és gyermekzenekara szórakoztatja majd a közönséget a Városház téren.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek