1 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Pönögei Kis Pál Vándorszínjátszó Fesztivál, Szezonnyitó Keleti Autó és Motor Találkozó, Méhes, mézesbábos sokadalom és Bad Boys - Mindent vagy többet
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Fehérvári programok a hétvégére: Pönögei Kis Pál Vándorszínjátszó Fesztivál, Szezonnyitó Keleti Autó és Motor Találkozó, Méhes, mézesbábos sokadalom és Bad Boys - Mindent vagy többet
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

A hétvégén többek között ellátogathattok a Pönögei Kis Pál Vándorszínjátszó Fesztiválra, nézelődhettek a Szezonnyitó Keleti Autó és Motor Találkozón, vagy beülhettek a Bad Boys - Mindent vagy többet című filmre.

Színház: II. Pönögei Kis Pál Vándorszínjátszó Fesztivál
Mikor?: Június 7-8., péntek-szombat
Hol?: Igéző

Június 7-én és 8-án rendezi meg másodszor a Pönögei Kis Pál Vándorszínjátszó Fesztivált a Szín-Tér Egyesület. A Petőfi Sándor vándorszínjátszó korában használt egyik álnevét viselő, kétnapos rendezvény sokszínű programmal várja idén is a látogatókat. Bábelőadás, zene, költészet, utcaszínház és kamaraelőadás, slam poetry és épületvetítés is szerepel a kínálatban.

A péntek 17 órai megnyitót követően a kaposvári Báb-Szín-Tér Vitéz László bábelőadásával indul a program, majd fiatal szerzők vers és prózái után Zselenszky Tamás műsora következik. Fél nyolctól Vass György színművész tolmácsolásában ismerhetjük meg az ezerarcú Petőfit, a nap pedig slam poetryvel és architekturális vetítéssel zárul.

A szombat is bábelőadással indul, 15 órától Lúdas Matyi történetét láthatjuk a Kereplő Bábszínház előadásában, majd utcai szavalóverseny, gyerekszínházak műsorai és fiatal szerzők mini drámái következnek a sorban. A 18 órakor kezdődő pápai Szó és Kép színpad társulatának műsora után Noémo akusztikus koncertjén vehetünk részt, majd a Szabad Színház Átok című előadása zárja a színpadi műfajokat. A minifesztivál Tóth Emőke irodalmi kvízével ér véget.

A programokon való részvétel ingyenes, de a beltéri eseményekre – a férőhelyek korlátozott száma miatt – előzetes regisztráció szükséges az igezo@gmail.com címen.

Autó: II. Szezonnyitó Keleti Autó és Motor Találkozó
Mikor?: Június 7-9., péntek-vasárnap
Hol?: Velence, Drótszamár Park és Kemping 

Az első Szezonnyitó Keleti Autó és Motor Találkozó nagy sikerének örömére 2024-ben újra megrendezik a II. Szezonnyitó Keleti autó találkozót a Drótszamár Park és Kempingben Velencén. Hogy mi várható? Egyéni és autós ügyességi versenyek felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, autó-szépségversenyek különböző kategóriákra bontva, szuvenír vásár, ugrálóvár, jó hangulat és keverék benzinfüst.

Mozi: Bad Boys - Mindent vagy többet
Mikor?: Június 6-tól
Hol?: Cinema City Alba

Jerry Bruckheimer producer legendás akcióvígjátékok sorát készítette (A Karib-tenger kalózai, A nemzet aranya, A Sólyom végveszélyben, Armageddon és még sok mást), de a legnagyobb találmánya valószínűleg a Will Smith és Martin Lawrence párosával kitalált Bad Boys, ami az elképesztően látványos, őrült akcióival és még őrültebb poénjaival írta bele magát a filmtörténetbe. Hosszú várakozás után újra megbizonyosodhatunk róla: a Rosszfiúk egyre jobbak!

Mozi: A figyelők
Mikor?: Június 6-tól
Hol?: Cinema City Alba

Te nem látod őket. Ők viszont mindent látnak. Mina (Dakota Fanning) valahol Írország nyugati részén eltéved egy hatalmas, alig feltérképezett erdőben. Az autója elromlik, nem tudja, hol van. Kis szerencse a sok balszerencse közt: talál egy vasbeton bunkert, ahol átmenetileg meghúzhatja magát. Szerencse? Élete leglidércesebb napjainak kezdete. Mert becsapódik mögötte a vasajtó. És nincs kijárat. Csak három ismeretlen, akik szintén benn ragadtak ebben a furcsa épületben. És egy hatalmas, tükrös ablak – olyan, mintha egy óriási kirakatba kerültek volna. Mert vannak valakik az ablak túloldalán, akik őket figyelik és tanulmányozzák.

Nincs hova bújniuk, kíváncsi, titokzatos szemek kísérik minden mozdulatukat. És akik ennyire kíváncsiak rájuk, azok már soha többé nem akarják szabadon engedni a foglyaikat. Nem véletlen, hogy ez a történet ilyen kísérteties, hátborzongató és ilyen ötletes: M. Night Shyamalan, a Hatodik érzék, A sebezhetetlen, a Jelek, a Széttörve és még számos különlegesen izgalmas film alkotójának vezetésével készült, és ezúttal is megismétlődik a csoda: a film tele van titokkal, és meghökkentően lidérces.

Növény: Székesfehérvári kaktuszkiállítás és -vásár
Mikor?: Június 7-9., péntek-vasárnap
Hol?: Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház

A nagyszabású seregszemlét a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének Székesfehérvári Csoportja rendezi, amely több évtizedes múltra tekint vissza. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent László termében székesfehérvári és környékbeli gyűjtők, termesztők mutatnak be különféle kaktuszokat, pozsgás növényeket és néhány különlegességet, a résztvevők közül többen árusítanak is.

A kiállítás és vásár június 7-én, pénteken 12.00 és 18.00 óra között, majd 8-án és 9-én, szombaton és vasárnap 10.00 és 18.00 óra között látogatható, a belépés díjtalan!

Állati: Méhes, mézesbábos sokadalom
Mikor?: Június 8., szombat
Hol?: Szent István Király Múzeum Palotavárosi Kiállítóhelye

Méhes, mézesbábos sokadalomra várják az érdeklődőket június 8-án, szombaton 10 és 16 óra között a Szent István Király Múzeum Palotavárosi Kiállítóhelyén, a Rác utca 11. szám alatt. A családi napon a résztvevők játékos feladatokon keresztül nyerhetnek bepillantást a méhek, legyek, lepkék, darazsak, bogarak világába.

Hazánkban 2018 óta külön napjuk van a Beporzóknak, hogy felhívják a figyelmet a háziméhekre és minden olyan hasonló állatra, melyeknek elengedhetetlen szerepük van a növények beporzásában és az élővilág fenntartásában. Ehhez kapcsolódik a szombati mézes sokadalom is, melynek során a résztvevők játékos feladatokon keresztül nyerhetnek bepillantást a beporzók világába.

A szervezők kirakós kvízen mutatják be, hogy melyik az a népi mesterség, ami kapcsolódik a beporzók áldozatos munkájához és egykor a Palotavárosban is űzték. Ugyancsak megnézhetik a résztvevők a Múzeum első rovarhoteljét, és megismerhetik az építmények jótékony hatását a kertek növény- és állatvilágára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek