2 hónapnál régebbi cikk

Hőség lesz, de zivatarokra is számítani lehet a hétvégén
·Időjáráshétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szabó Miklós Bence
Hőség lesz, de zivatarokra is számítani lehet a hétvégén
·Időjáráshétvége·Utolsó frissítés: undefined

A strandolni vágyóknak jó hírünk van: jön a nyár első, igazán forró hétvégéje. Az ország túlnyomó részén 30 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk szombaton és vasárnap is. A déli országrészben lesz a legmelegebb, ahol több helyen 33-34 fokos maximumok is várhatóak.

A hőmérsékletre nem lesz panasz a hétvégén, és a tavak hőmérséklete is kellemesnek mondható: a Velencei-tó 22, a Balaton pedig 22-26 fokos jelenleg. A strandolás azonban nem lesz teljesen felhőtlen: villámfényes éjszakák is lehetnek. 

Szombaton napközben főként a Dunántúlon és délen fordulhatnak elő záporok, zivatarok, melyekből este újabb adag érkezik nyugat felől a Dunántúlra.  Jégesővel, felhőszakadással és viharos széllel kísért zivatarok is kialakulhatnak.

A zivatartömb éjjel átvonul az ország nagy részén, vasárnap hajnalban északon, északkelen lehet szükség az esernyőkre. A napos, gomolyfelhős idő mellett vasárnap napközben is előfordulhatnak helyenként záporok, zivatarok, de este észak, északnyugat felől újabb zivatarrendszer közelítheti meg az országot.

Nemcsak egy esernyőt, hanem fejfedőt és naptejet is érdemes lesz magunkkal vinni a hétvégén. Az UV-sugárzás országszerte nagyon erős lesz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek