3 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Királyok a Belvárosban, Telekomosok Fesztiválja, Nyári mesetúra és Gru 4
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Fehérvári programok a hétvégére: Királyok a Belvárosban, Telekomosok Fesztiválja, Nyári mesetúra és Gru 4
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Július első hétvégéjén többek között újra megcsodálhatjátok az óriásbábokat a Belvárosban, sportolhattok a Telekomosok Fesztiválján, kalandozhattok a Nyári mesetúrán, vagy beülhettek a moziba a Gru 4-re.

Kirándulás: Titkos fáklyás városnézés
Mikor?: Július 5., péntek
Hol?: Belváros

A titokzatos felfedező séta 21 órakor indul a Hiemer-házban található iroda előtt. A résztvevők fáklyákkal világítják meg az útjukat az egykori koronázóváros eldugott kis utcáin, közben az éj leple alatt megismerik Székesfehérvár fordulatokban gazdag, izgalmas történetét, történelmét.

Sport: Telekomosok Fesztiválja
Mikor?: Július 6., szombat
Hol?: Főnix Park

Tudtad, hogy a kis Szoboszlai Dominik a székesfehérvári Főnix Parkban gyakorolta a szabadrúgásait, és innen indulva vált a világ legismertebb magyar focistájává? 

A Telekomosok Fesztiválja második állomásán erre az ikonikus helyszínre térünk vissza egy hamisítatlan családi sportnappal, ahol a meghívott csapatok az I. Tuning kupán mérhetik össze tudásukat, míg a nézők a szurkolás izgalmai mellett az élő csocsót, a darts focit, a Teqballt, a sebességmérőt és a pontrúgó kaput is ingyen kipróbálhatják. Tedd magad próbára mindenben, ami foci és csavard be, mint Szoboszlai!

Hogyan vehetsz rész? A garantált bejutáshoz aktiváld a jegyedet díjmentesen a Telekom Alkalmazás Magenta Moments menüpontjában. Egy előfizetéssel összesen 3 jegy beváltására vagy jogosult, így magaddal hozhatod még két barátodat is! Egy belépőjegy aktiválásához 30 szívre van szükség.

Mozi: Gru 4
Mikor?: Július 4-től
Hol?: Cinema City Alba

Hét év szünet után a sorozat legújabb filmjében a világ kedvenc szupergonoszból lett Anti Gonosz Liga ügynöke visszatér egy izgalmas, merész, minyonoktól hemzsegő kavalkádban, a GRU 4-ben. A világviszonylatban csaknem egymilliárd dollárt hozó 2022-es Minyonok: Gru színre lép után a mozitörténelem legjövedelmezőbb animációs sorozata új fejezettel jelentkezik, melyben Gru, Lucy és a lányok – Margo, Edith és Agnes – mellett egy új családtagot üdvözölhetünk, ifjabb Grút, akinek feltett szándéka, hogy az apját szekírozza. És ha ez nem lenne elég, Gru új ellenségekkel kerül szembe, Maxime Le Mallal, és femme fatale barátnőjével, Valentinával, és a család újból menekülni kényszerül…

Mozi: Ördögűzés
Mikor?: Július 4-től
Hol?: Cinema City Alba

Egy rendezetlen életű színész egyre aggasztóbb állapotokba süllyed egy horrorfilm forgatása közben. Elhidegült lányát kétségek gyötrik, hogy apján ismét korábbi függőségei uralkodtak el, vagy valami egészen más megy végbe benne…

Kultúra: Királyok a Belvárosban
Mikor?: Július 6-tól
Hol?: Belváros

A Királyok a Belvárosban sorozat évek óta nagyon népszerű, a szombati programokon minden alkalommal népes közönség gyűlik össze, hogy találkozzon a királyi óriásbáb-család tagjaival, akik hétvégente kisebb csoportokban vonulnak fel, és mutatkoznak be az érdeklődők előtt.

Idén először július 6-án lesz erre lehetőség, az uralkodók közül IV. Béla, IV. (Kun) László és III. András fogadják az „alattvalókat” 17 órától a Vörösmarty Színháznál, majd bemutatót tartanak a Fő utcán, a Mátyás király-emlékműnél és a Városház téren, az Országalmánál. Az óriásbábokat Szabó Miklós Bence mutatja be a közönségnek, az aláfestő zenét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja, a menetet az I. András Király Lovagrend tagjai kísérik.

A program zárásaként a Vörösfenyő zenekar műsorát élvezheti a közönség 18 órától a Zichy ligetben, a Zenepavilonnál. A 2010 nyarán alakult csapat repertoárjában saját dalok, valamint magyar és külföldi feldolgozások (Meghan Trainor, Oi Va Voi, Sziámi, The Cure, Nirvana…) szerepelnek. Szeretettel várnak minden érdeklődőt, a belépés ingyenes!

Kirándulás: Nyári mesetúra
Mikor?: Július 6., szombat
Hol?: Sóstó Természetvédelmi Terület

Szeretettel várják a kis felfedezőket a szombati mesetúrára, ahol a gyerekek megismerik a szárcsák és a teknősök birodalmát, meghallgathatják, hogy mit mondanak a nagyszájú sirályok, és megcsodálják a Sóstó faóriásait. A 60 perces felfedező túra során madárdalos énekek és sok rejtély is vár a résztvevőkre. A túrát 5-8 éves kor közötti gyermekeknek és családjaiknak ajánlják. A részvételhez regisztráció szükséges itt.

Fesztivál: EFOTT 2024
Mikor?: Július 10-14., szerda-vasárnap
Hol?: Velencei-tó

Olyan előadók gondoskodnak majd az EFOTT-élményről a Velencei-tó partján, mint Azahriah, Majka, Krúbi, a VALMAR, Manuel, Dzsúdló, T. Danny, Lil Frakk, a BSW, Metzker Viki, a Halott Pénz, a Margaret Island, az Irie Maffia, a Blahalouisiana vagy éppen a Punnany Massif!

Mindegy, hogy egyetemista vagy, voltál vagy leszel, július 10. és 14. között az EFOTT-on a helyed a barátaiddal! A nyári zenei fesztiválok közül a Velencei-tó partján várnak a legtartalmasabb nappali programok: az egyetemi mindennapokat bemutató UNIversumban a felsőoktatási intézmények, a kiemelt oktatási és innovációs projektek, a civil szervezetek és a vállalati szektor szereplői is jelen vannak.

Kapcsolódó
EFOTT 2024: Azahriah, Majka, Krúbi és a Yeti is ott lesz a nyár legnagyobb egyetemista buliján 

Benned is ott van az egyetemista? Akkor vár a nyár legnagyobb egyetemista bulija, az EFOTT július 10. és 14. között a legnagyobb magyar sztárokkal, House Piknikkel és tartalmas nappali programokkal!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek