2 hónapnál régebbi cikk

Tippek cicahordozó vásárlásához
Fehérvár Médiacentrum fotója
store11
Tippek cicahordozó vásárlásához

Minden állattulajdonos életében elérkezik a pillanat, amikor a kis kedvencet el kell vinni állatorvoshoz. Ez még a kutyások esetében nem is jelent akkora problémát, mint a cicásoknak. Egy macskát egy helyben tartani lehetetlen küldetés.

Még a szállítása is komoly kihívásokat rejt magában, nemhogy az állatorvosi rendelőben eltöltött várakozási idő. Arról nem is beszélve, hogy a kutyusok nagy izgalommal tekintenek a macsekra, ami már ősi ösztön.

Ilyen esetekre nem árt, ha be tudunk szerezni egy olyan eszközt, ami egyrészt a felfedező lelkű, vagy a menekülni vágyó cicát kordában tudja tartani. Egy cicahordozó vásárlása pedig erre tökéletes megoldást jelent.

Miért hasznos a cicahordozó?

A szállítás, a védelem és az egy helyben tartás szempontjából is érdemes körülnézni a Store11 kisállat hordozó választékában. Minden esetben jó szolgálatot tehet ez a kis rácsos doboz, mert az állatorvoson kívül számos helyzetet is megoldhat.

A kifejezetten macskák számára fejlesztett hordozók biztonságos szállítást tesznek lehetővé, így a cicának is sokkal kevesebb stresszel jár a folyamat. Az öntörvényű kis kedvencek számára nincs lehetetlen, mert képesek meglépni bármikor.

Akkor viszont, ha egy hordozóban visszük őket egyik helyről a másikra, esélyük sincs a szökésre. Így mi is nyugodtak lehetünk, mert a bundás kis barátunk biztonságban van, és az is biztos, hogy velünk marad végig.

Egy autóút a macskák számára nagyon kellemetlen élményeket okozhat, ha nincs egy olyan biztonságos kis zug, ahol meghúzhatják magukat. A hordozó pedig pont ezt a lehetőséget adja meg számukra, így a kanyar és a forgalom egyéb hatásai ellen biztosítva van a jószág.

Mekkora hordozóra van szükség?

A kocsikázás miatt különösen fontos, hogy ne legyen a cicához képest túl nagy, vagy indokolatlanul kicsi. Neki is akkor kényelmes az utazás, ha a méretének megfelelő darabban kaphat helyet.

Nem olyan nehéz a döntés, mert az elsődleges szempont az, hogy kényelmesen felállhasson és megfordulhasson benne. Érdemes úgy választani, hogy a háziállatunk hosszának 1,5-2-szerese legyen a hordozó hossza.

Extra vásárlási tippek

A vásárlás során gondosan ügyeljünk arra, hogy a hordozó nem lehet egy teljesen zárt doboz. A megfelelő szellőzés elengedhetetlen, hogy kényelmesen kapjon levegőt a hordozóban szállítás közben is. Másik előnye ezeknek a modelleknek, hogy a cicus kilát belőle, ami a kellemetlen helyzeteket megelőzheti a pocakját illetően.

A szállítóeszköz biztonságos zárása szintén olyan előny, ami a macskának is jó és a gazdájának is. A gazdi nyugodt, hogy nincs esély a szökésre, a cica pedig hamar rájön, hogy nincs menekülési útvonal és inkább elfekszik a sarokban.

A hordozó kényelmes cipelése érdekében nagyon előnyös modelleknek számítanak azok a darabok, aminek a tetején van egy fogantyú is. Így komfortosan vihetjük őket.

Minden cica megérdemli, hogy ugyanúgy vigyázzunk a biztonságára és a kényelmére, mint a család többi tagja esetében. Ezért a megfelelő hordozó kiválasztásával felelős állattartóként szállíthatjuk a szőrgombócokat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek