Fehérvári programok a hétvégére: Aranybulla Művészeti Napok, Fáklyás belvárosi túra, Vadvasárnap és A holló
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Fehérvári programok a hétvégére: Aranybulla Művészeti Napok, Fáklyás belvárosi túra, Vadvasárnap és A holló
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Augusztus utolsó teljes hétvégéjén többek között részt vehettek az Aranybulla Művészeti Napok programjain, a Fáklyás belvárosi túrán, a Vadvasárnap, vagy beülhettek a moziba A holló című filmre.

Kultúra: Aranybulla Művészeti Napok
Mikor?: Augusztus 23-25., péntek-vasárnap
Hol?: Öreghegyi Közösségi Ház

A programsorozat nyitányaként augusztus 23-án, pénteken kertmozi lesz a Barátság mozival: a nyarat a szabad ég alatti mozizással lehet búcsúztatni. A Szerencsés nyertesek című francia vígjátékra online már kaphatók jegyek a www.baratsagmozi.hu oldalon.

Szombaton, augusztus 24-én este hét órakor elegáns, de mégis könnyed programmal folytatódik a rendezvény: Horváth Orsolya show-hegedű műsorával járja az országot, a nívósabbnál nívósabb rendezvényeket és esküvőket – ezúttal az Aranybulla Művészeti Napokon látható, hallható. Zenei stílusában a party, lounge, modern és klasszikus is előfordul, de utóbbi inkább újragondolt formában tűnik fel a koncertjein.

Az eseményhez öttételes pezsgőkóstoló is társul, amelyet a pázmándi Borostyán-Kovács Tamara tart. A kóstolón nemcsak különböző pezsgőfajtákkal, hanem a pezsgőkészítési technológiákkal is megismerkedhetnek az érdeklődők. A pázmándi sommelier–borász hölgy „Boroslány” néven vált ismertté a közösségi médiában, ahol rengeteg beszámolót és programajánlót lehet olvasni tőle a saját borokkal, borkóstolókkal és helyi rendezvényekkel kapcsolatosan – elkötelezett népszerűsítője a velencei-tavi boroknak és borászoknak. A pezsgőkóstolóra a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon válthatók belépőjegyek.

A hegedűszó és a buborékos italok után a látványos Circum Aurora Légtánc és Tűzszínház érkezik, és zárják le a szombati nap programját. A Hajnal Mozgástér légtornász stúdió tehetséges akrobatái a tűz varázslatával játszanak a képzelettel ég és föld között. Kifinomult mozdulataikkal részeseivé teszik a nézőt a könnyed légiességnek.

A vasárnapi programok igazi zenei csemegét kínálnak az Aranybulla Művészeti Napok érdeklődőinek: augusztus 25-én este hat órakor a Danubia Ütőegyüttes, őket követően pedig ifj. Sárközy Lajos és zenekara érkezik Öreghegyre.

Kirándulás: Fáklyás belvárosi túra
Mikor?: Augusztus 23., péntek 21:00
Hol?: Belváros

Számos, izgalmas program közül válogathatnak a Tourinform Iroda kínálatából a fehérváriak és a Székesfehérvárra érkezők. Augusztus 23-án és 30-án, pénteken 21 órától fáklyás séta során ismerhetik meg a belváros felfedezésre váró helyszíneit az érdeklődők.

Mozi: A holló
Mikor?: Augusztus 22-től
Hol?: Cinema City Alba

Eric Draven és Shelly Webster valódi lelki társak. A lány múltjából azonban sötét alakok bukkannak fel, és brutálisan meggyilkolják mindkettőjüket. Eric esélyt kap arra, hogy önmagát feláldozva megmentse igaz szerelmét, így könyörtelen bosszúhadjáratba fog. Élők és holtak világán át jár, és helyre hozza, ami elromlott bennük.

Mozi: Sylvanian Families - A mozifilm: Freja ajándéka
Mikor?: Augusztus 22-től
Hol?: Cinema City Alba

Sylvanian faluban nagy az izgalom, mindenki az éves Csillagok Fesztiváljára készül. Egyedül Freja szomorkodik, a nyuszilány a tökéletes születésnapi ajándékot keresi az édesanyja számára. Freja egyre jobban aggódik, hogy nem fog időben rátalálni, így pedig oda lesz a meglepetés. Ráadásul a nyuszit hatalmas megtiszteltetés is éri: ő választhatja ki „Az év fáját“ és ez a feladat hatalmas felelősséggel jár. Szerencsére a barátai ezúttal is a segítségére sietnek.

Kirándulás: Panorámabuszos kirándulás
Mikor?: Augusztus 24., szombat
Hol?: Fehérvár több pontján

Akik egy nagyobb utazásra vágynak a városban, érdemes a panorámabuszos kirándulást választaniuk: augusztus 24-én és 31-én, szombaton 17 órakor a Piac téri buszpályaudvarról indul a nyitott tetejű busz, amelynek fedélzetéről megcsodálható Székesfehérvár pezsgő nagyvárosi élete, s mindeközben az idegenvezető a város titkairól mesél.

Állati: Vadvasárnap
Mikor?: Augusztus 25., vasárnap
Hol?: Sóstó Vadvédelmi Központ

Augusztus 25-én, vasárnap a Vadvédelmi Központban 10 és 12 óra között látványos állatorvosi bemutatók, szakvezetett séták várják a Vadvasárnap vendégeit. Megfelelő időjárás esetén madárgyűrűzés is színesíti a napot.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek