1 hónapnál régebbi cikk

Elhunyt Mihályi Győző színművész
·Színházgyász·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Elhunyt Mihályi Győző színművész
·Színházgyász·Utolsó frissítés: undefined

Életének 71. esztendejében elhunyt Mihályi Győző színművész.

Augusztus 20-án még jókedvűen köszönthettük Székesfehérváron az ünnepi közgyűlésen Mihályi Győzőt, aki az előző napon ünnepelte 70. születésnapját, ma pedig fájó szívvel tudatjuk, hogy a Jászai Mari-díjas, érdemes művész, akit megannyi fantasztikus színházi és filmszerepből ismerhettünk és szerethettünk meg, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Mihályi Győző 1954. augusztus 19-én született Tiszanánán.

A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1976-ban végzett Szinetár Miklós osztályában, majd a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatához szerződött.1979-től a kecskeméti Katona József Színház, majd a miskolci Nemzeti Színház, ezt követően a Radnóti Színház, a Nemzeti Színház és a József Attila Színház művészeként teljesedett ki. Székesfehérváron a Királyi Napok Koronázási Szertartásjáték egyik főszereplője volt a kezdetek óta.

Ennek kapcsán hangzott el az a mára legendássá vált gondolatsora, amely megerősítést nyújtott mindnyájunknak: „Táplálkoznunk kell a történelmünkből, van mire hivatkoznunk, hogy milyen erős vezetőnk volt. Ebbe belegondolva mindig feltöltődhetünk, kicsit úgy mintha a Himnuszt, vagy a Szózatot szavalnánk. A szertartásjátékban nemcsak szereplőként, hanem nézőként is felemelő érzés részt venni.”

Emlékét megőrizzük!

Felejthetetlen élményt nyújtott alakításaival a székesfehérvári Koronázási Szertartásjátékokon:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók