Fehérvári programok a hétvégére: Táncház, Sírkerti séta, Meseerdő bábszínház és Transformers Egy
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mafab/Paramount
Fehérvári programok a hétvégére: Táncház, Sírkerti séta, Meseerdő bábszínház és Transformers Egy

A hétvégén többek között ellátogathattok a Táncházba, részt vehettek a Sírkerti sétán vagy a Meseerdő bábszínház előadásán, netalántán beülhettek a moziba a Transformers Egy című filmre.

Városnézés: Sírkerti séta
Mikor?: Október 12., szombat
Hol?: Csutora temető

18. század második felében több temető is nyílt Székesfehérvár határában. Az egyik a Feltámadás nevet kapta. De vajon mitől lett a népnyelvben Csutora, ki tervezte a kápolnáját, és milyen jeles személyek nyugszanak az egyes parcellákban?

Ennek eredhetnek a nyomába azok, akik részt vesznek az október 12-ei sétán. Az érdeklődők Váczi Márk történész vezetésével bebarangolják a Csutora temető zegzugos ösvényeit, s közben a borostyánnal benőtt sírok városunkról, s annak hajdani lakóiról is mesélnek.

A túra a Csutora temető Berényi út felőli főbejáratától indul 10 órakor. Fontos tudni, hogy a részvételi díjat a Tourinform irodában kell befizetni legkésőbb a program előtti nap 12 óráig. A temetőben nincs lehetőség jegyvásárlásra.

Szabadidő: Táncház
Mikor?: Október 12., szombat
Hol?: Malom utcai Táncház

Kézműves foglalkozás, népi gyermekjátszó, csikóbál, tánctanítás és táncházi mulatság – 2024. október 12-én, szombaton folytatódik az új évad a Malom utcában. Jegyek elővételben kaphatók az Alba Regia Táncegyesület jegyértékesítő felületén.

Az Alba Regia Táncegyesület a Malom utcai Táncházban hónapról hónapra megrendezi hagyományos táncházait az alkalmakhoz illő kézműves foglalkozásokkal, népi gyermekjátszókkal, tánctanítással és zenés, táncos mulatsággal.

Mozi: Transformers Egy
Mikor?: Október 10-től
Hol?: Cinema City Alba

Ez a régóta várt eredettörténet bemutatja, hogyan lettek a TRANSFORMERS-univerzum legikonikusabb karakterei, Orion Pax és D-16 bajtársakból esküdt ellenségekké, azaz Optimusz Fővezérré és Megatronná.

Mozi: A szer
Mikor?: Október 10-től
Hol?: Cinema City Alba

Elizabethet a kora miatt kirúgják a szórakoztatóiparból és elveszik tőle egykor sikeres televíziós műsorát. Egy nap rejtélyes tippet kap egy szerről, melynek segítségével létrehozhatja fiatalabb, szebb, tökéletesebb önmagát. A tudatuk egy lesz, a testük azonban megköveteli, hogy hetente váltsanak, melyik él épp aktív életet. Azonban, ha ezt az egyszerű szabályt megszegik, az szörnyű következményekkel jár.

Színház: Meseerdő bábszínház
Mikor?: Október 13., vasárnap
Hol?: Igéző

Vasárnaponként meseelőadásokkal várják az Igézőbe a gyerekeket. A 11 órakor kezdődő matinékon a legkisebbek szurkolhatnak Vitéz Lászlónak, Csizmás Kandúrnak és Kaktuszkának. Az aprólábú nézőket vasárnaponként mesével várják az Igézőbe. Október 13-án Dani és Kaktuszka kalandjait és egy igaz barátság történetét kísérhetik végig a Meseerdő bábszínház előadásában. Október 20-án Fekete Dávid lesz az Igéző vendége, aki útitársul hívja a gyerekeket Vitéz László mellé, akit réges-régen, hajdanában, mikoron még a török uraskodott a kicsi Magyarországon, csak úgy emlegettek, hogy a Törökvész Vitéz. Bizony még az öreg ördög is kéthetes búskomorságba esett, ha meglátta vitézünk piros sipkás kobakját dalolva közeledni…

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek