Baby Sharknak öltözött Hide the Pain Harolddal szemléltetik a helyes újraélesztést
Fehérvár Médiacentrum fotója
OMSZA
Baby Sharknak öltözött Hide the Pain Harolddal szemléltetik a helyes újraélesztést

Közös edukációs kampányt indított az Országos Mentőszolgálat Alapítvány és Arató András, vagyis Hide the Pain Harold, az Újraélesztés Nemzetközi Napja alkalmából.

A világszerte ismert magyar mémlegenda a tőle megszokott humorral ötvözve ismert slágerekre mutatja meg az újraélesztés helyes módját.

A cél, hogy felhívják a figyelmet a laikus újraélesztés fontosságára, hirtelen szívhalál esetén az első 3-4 perc ugyanis létfontosságú, és a másodpercenkénti két mellkasnyomás életet is menthet.

Október 16-a az Újraélesztés Nemzetközi Napja. Az életmentés sikerének legfontosabb feltétele a gyorsan megkezdett és folyamatosan végzett mellkaskompresszió, valamint egy defibrillátor készülék lehető leghamarabb történő alkalmazása. Az időben megkezdett újraélesztéssel akár megháromszorozhatjuk a beteg túlélési esélyeit, azonban ha késlekedünk, minden egyes perccel 10 százalékkal csökken az életben maradás valószínűsége. Az Újraélesztés Nemzetközi Napjához fehérvári intézmények is kapcsolódtak. Kedden például a Tóvárosi Általános Iskolában oktatták a helyes újraélesztést a Magyar Vöröskereszt Fejér Vármegyei Szervezete és a Bugát Pál Technikum, valamint a MÁV-Előre Foxconn röplabdacsapat részvételével.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek