7 évnél régebbi cikk

Within Temptation, Dub FX, Powerwolf, Depresszió és Tankcsapda a FEZEN harmadik napján
Fehérvár Médiacentrum fotójaWithin Temptation, Dub FX, Powerwolf, Depresszió és Tankcsapda a FEZEN harmadik napján

Székesfehérvár legnagyobb fesztiválja a Fehérvári Zenei Napok, közismertebb nevén a rockos hangzású FEZEN. Bulizz velünk Te is a harmadik napon a Depresszió és Tankcsapda régi-új számaira, tomboljunk együtt a Within Temptationre és a többi külföldi és magyar bandára! Addig is adunk mindenből egy kis ízelítőt.

Elérkezett a fesztiválozás kritikus harmadik napja. Lehet, hogy már párszor megtapostak, leöntöttek, fellöktek, pogo közben bordádba könyököltek, de ezt tedd is félre, mert a péntek este is fergeteges bulit tartogat! 

Within Temptation

Az 1996-ban alakult holland együttes már számos sikeres albumot, koncertet és turnét tudhat maga mögött. Én tinédzser koromban, a Nightwish-láz idején találkoztam a zenekarral, azon a bizonyos videó megosztón szörfölgetve. Hasonlóak voltak, de mégis mások, úgyhogy rögtön ment is a 3 centis, nyomkodós mp3-lejátszómra. A szimfonikus rock kötőjel gothic metal stílusú zenekar 20.30-kor kezd a Fehérvár Színpadon. 

Dub FX

Dub FX művésznév alatt futó, ausztráliai származású utcai zenész, Benjamin Stanford számainak minden elemét, hangzását maga állítja elő, rögzíti majd visszajátssza, keveri (live looping), ráadásul még énekel is hozzá. Az improvizációra is épülő zenéket a koncerteken hasonlóképpen prezentálja, szóval biztos jó show-ra és bulira számíthatunk pénteken 21.30-tól, a FEZEN Harman Színpadán.

Tankcsapda

Ha választanom kellene egy bandát, amit a legkevésbé kell bemutatnom a hazai közönségnek, az a Tankcsapda. Egy időben minden házibuli kötelező eleme volt a Mennyország tourist, pár órával később a Be vagyok rúgva, hogy aztán totálisan illuminált állapotban, egymás vállát átkarolva nyögdécseljük az Örökké tart sorait. Azóta a zenekar feltűnt a Valami Amerika 2-ben, előrukkolt egy szakáll olajjal, és a mai napig tartják a népszerűségüket. Úgyhogy csajok, srácok, indul a visszaszámlálás péntek 22.30-ig, amikor is a Fehérvár Színpadon láthatjuk viszont kedvencünket.

Ami még jó lesz:

Depresszió

Másik hungarikum a zenepiacon a 2000-es évek elejének meghatározó együttese, a Depresszió. Szerettük akkor, szeretjük most is, hiszen "attól ami fontos, attól ami jó, nem akarok elszakadni, elszakaaaadniiii"! 2014-ben a lentebbi számukkal esélyesek voltak arra, hogy szerepeljenek az európai államok ki mit tudján, az Eurovíziós Dalfesztiválon. Bár erre végül nem került sor, de a FEZEN Fehérvár Színpadán idén is teljes erővel zúznak majd pénteken 5 órától .

Powerwolf

A bandát szintén a 2000-es évek elején alapította egy német testvérpár, ám tagjai között a német billentyűs mellett feltűnik egy francia dobos, mi több, egy magyar énekes is! A testvérek romániai nyaralásuk idején találkoztak Attila Dornnal, aki később a zenekar frontemberévé vált.  A multikulti együttest pénteken, 18.30-tól láthatjuk-hallhatjuk a Fehérvár Színpadon.

Wisdom

A magyar power metal zenekar 2001-ben alakult, nevük egy 1986-os, Bölcsesség című amerikai krimi filmből származik, melyben Demi Moore és Emilio Estevez alakította a két főhőst - ez utóbbi keltette életre John Wisdom karakterét. Az együttes különlegessége nem csupán hangzásában rejlik, de számaik mindegyike egy-egy híresebb idézetre épül, pontosabban egy kabalafigurára, Wisemanre és az ő könyvére, a Words of Wisdomra, mely tartalmazza ezeket a gondolatokat. A zenekart pénteken a Hammerworld Csarnokban láthatjuk, 22.30-tól.

Junkies

A punk rock együttes szintén beletartozik az elismert és népszerű hazai zenekarok és előadók körébe. Ezt a számukat körülbelül 12-13 évesen hallottam először, egy barátnőm mutatta meg, aki rafkósan nem árulta el a címét, így először szerelmes dalnak tűnt. Aztán jött a refrén, a rácsodálkozás és visítva nevetés, majd egy-két újrahallgatást követően már teli torokból énekeltük az "édes alkohol" kezdetű refrént. Jó volt. Úgyhogy lehet várni ezt a számukat is a zenekar FEZEN-buliján, péntek este 9-től, a Hammerworld Csarnokban.

Milky Chance

A német folk duó zenei hangzásában reggae és elektronikus zenei hatások is felfedezhetőek. A 2012-ben alakult együttes két tagja, Clemens Rehbein és Philipp Dausch a középiskolában találkoztak, mindketten tagjai voltak egy jazz quartetnek, melyben Rehbein gitáron, Dausch basszus gitáron játszott. Az együttes azonban a dobos kilépésével feloszlott, a két srác ekkor állt össze és elkezdték kísérletezni az elektronikus zene és az akusztikus gitár vegyítésével, saját szövegeikkel és hangjukkal fűszerezve. A Milky Chance a Harman Színpadon lép fel 19.30-tól. 

Még több izgalmas előadó, kommentár nélkül:

FISH! 19.30, Rézangyal Petőfi Színpad

Cloud 9+, 23.00, Rézangyal Petőfi Színpad

Mary PopKids, 17.30, Harman Színpad

Tales of Evening, 19.30, Hammerworld Csarnok

Patikadomb, 17.30, FEZEN Kert

Odett, 19.00, FEZEN Kert

Hallgass bele ezekbe is!

Kiss Forever Band (02.00, Hammerworld Csarnok)
Demonlord (18.00, Hammerworld Csarnok)
Babel (16.00, Fezen Kert)
CB Radio (20.30, Fezen Kert)
Don Gatto (16.30, Hammerworld Csarnok)
Edo Denova (0.30, Rézangyal Petőfi Színpad)
Kalapács (0.00, Hammerworld Csarnok)
Maxxi Jazz & The E-Type Boys (21.00, Rézangyal Petőfi Színpad)
Paradicsom (23.30, Fezen Kert)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek