7 évnél régebbi cikk

Csak húsvétkor lesz négynapos hétvégénk 2017-ben
Csak húsvétkor lesz négynapos hétvégénk 2017-ben

2017-es esztendő sajnos nem fog dúskálni hosszú hétvégékben. Cserébe viszont eggyel több munkaszüneti nappal gazdagodik a naptárunk, hiszen jövőre már nagypéntek is ünnepnap lesz.

Az első munkaszüneti nap 2017-ben március 15. lesz, az 1848-as forradalom és szabadságharc kezdetének évfordulója jövőre szerdára esik majd. Mivel azonban a nemzeti ünnep a hét közepén lesz, előtte-utána nem kapunk extra szabadnapot, nem lesz belőle hosszú hétvége. 

Jó hír viszont, hogy jövőre nagypéntek már munkaszüneti nap lesz és ezért áprilisban négy csodás, munkát hivatalosan is elhanyagolni hivatott napnak örülhetünk 14-től 17-ig.

A munka ünnepe, május 1-je szerencsés módon hétfőre esik, így az előtte levő hétvégével együtt három munkaszüneti napunk lesz a hónapfordulón. Ugyanez történik pünkösd hétfő, június 5. esetében is, és október 23. is a hét első napjára esik.

És akkor lássuk a rossz híreket: vasárnapra esik január 1., augusztus 20., november 1. pedig szerdára. Ez utóbbi esetben tehát elmarad az idei úgymond szerencse, hogy október-november hónapfordulóját otthon, utazással, szeretteinkkel tölthessük. Szenteste szintén vasárnap, ebből következően karácsony első és második napja már a hét elején lesz. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek