6 évnél régebbi cikk

Az Alba légiósai imádják Fehérvárt
Fehérvár Médiacentrum fotójaAz Alba légiósai imádják Fehérvárt

Nem könnyű egy másik kontinensről érkezve belecsöppenni egy város életébe, kultúrájába. Az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatának két új amerikai légiósa, Chris Horton és Kasey Hill könnyedén vette a költözést és köszönik szépen, remekül érzik magukat Fehérváron.

Pedig nem könnyű a két fiatalember helyzete, hiszen mindketten tavasszal végeztek tengerentúli egyetemükön, így első európai szerződésüket kötötték a bajnok és kupagyőztes Albával. Beilleszkedésük azonban zökkenőmentesen alakult, mint kérdésemre elmondták, kiválóan alakultak már az első fehérvári napjaik is.

- Nagyon tetszik, amit eddig tapasztaltam Fehérváron, kiválóan érzem magam. Nagyon szimpatikus a magyarok életfelfogása, közel áll hozzám, szeretném is jobban megismerni az országot, annak történetét és persze főleg az embereket. Ami a csapatot illeti, nagyon jó fejek a srácok, azonnal éreztem, hogy szívesen fogadtak, ráadásul a magyar játékosaink egytől egyig kiváló kosárlabdázók. Az edzőnkön is érezni, hogy felkészült szakember, szóval szakmailag is abszolút rendben van minden - mesélte mosolyogva első élményeit Horton.

Kasey Hill akcióban - az irányító gyorsan felvette az itteni életritmust (Fotó: Simon Erika)

Kasey Hill külön kiemelte, milyen kellemes meglepetés volt számára, hogy sokan és kiválóan beszélnek angolul, számára ez rengeteget segített az itteni körülmények megismerésében.

- Egyértelműen az Alba volt számomra a legjobb választás, hiszen egy bajnok és kupagyőztes csapat hívott, nem is gondolkodtam sokat az ajánlaton, mert tudtam, hogy én ide szeretnék igazolni. Nagyon jó volt a fogadtatás, gyorsan egy hullámhosszra kerültünk a többiekkel. Megkönnyítette a beilleszkedést, hogy a srácok, illetve a klubnál dolgozók kiválóan beszélnek angolul, így a vártnál simábban és kellemesebben teltek az első napok, gyorsan sikerült felvennem az itteni életritmust.

Ami pedig a szakmát illeti, a tengerentúli, illetve az európai kosárlabda közötti váltás sem okozhat gondot a fiúk számára, akik szerint az Alba kiváló csapattá érhet a szezon rajtjára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek