6 évnél régebbi cikk

Kovács István Sergio Agüero nyomdokába lépett
Fehérvár Médiacentrum fotója
vidi.hu
Kovács István Sergio Agüero nyomdokába lépett

Kovács István a hét perc alatt kihagyott két büntetőjével érdekes társaságba került, melynek olyan sztárok is tagjai mint Sergio Agüero vagy Juan Pablo Ángel.

Ritkán látható jelenetekkel zárult a Videoton FC Újpest elleni bajnokija. A fehérváriak 3-0-ra vezettek, amikor a 86. percben büntetőhöz jutottak, az egy perce pályán lévő Kovács István azonban a kapu fölé bombázta a labdát. A 93. percben újra tizenegyest kapott a Vidi, a társak a javítás azonnali lehetőségében bízva újra Kokót küldték a büntető elvégzésére, a középpályás azonban a második büntetőt is elrontotta, egykori csapattársa, az Újpest kapuját őrző Filip Pajovics védte lövését.

Kovács István a mérkőzés után Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait a hét perc alatt kihagyott két tizenegyese kapcsán.

Hol is kezdjem...
Történt ugyanis, hogy két tizenegyest is kihagytam egyazon meccs alatt.
Nem áltatom magam, ilyet még nem is láttam.
Nagyon fontos lett volna, személy szerint nekem, hogy eredményes legyek, de nem sikerült!
Sajnálom, valamint ezúton is köszönöm szépen a csapattársaimnak és az edzői stábnak, hogy odaállhattam kétszer is, valamint a szurkolóknak, mert amilyen nagy emberi bukás, egyben olyan felemelő pillanat is volt, legalábbis számomra!
Mindent összevetve, mindig fel kell állni és szembe kell nézni a szörnyeinkkel, valamint, hogy hű legyek önmagamhoz, a nézeteimhez, és mert ezen tényleg csak nevetni lehet, álljon itt az egyik kedvenc idézetem:
“Akkor válik igazán felnőtté az ember, ha saját magán is jóízűen tud nevetni.”

Nos, mint írja, Kokó még nem látott ilyet, a focitörténelem azonban feljegyzett már ilyen eseteket, sőt, cifrábbakat is. Nagy sztárok is beleszaladtak ebbe a késbe, így az argentin csatárcsillag, Sergio Agüero is. 2016 augusztusában a City 5-0-ra lépte le idegenben a román Steauát, a Bajnokok Ligája playoff-körében, úgy, hogy Agüero mesterhármast szerzett Bukarestben. De lehetett volna a tripla mesterötös is, ám az argentin támadó két 11-est is kihagyott, az elsőt a hazaiak kapusa, Nita védte, majd a csatárcsillag csúnyán a kapu fölé bikázott.

Hasonlóképpen járt egy másik dél-amerikai csillag, a brazil Oscar is, aki már a kínai Shanghai SIPG játékosaként betlizett kétszer is a japán Urawa Red Diamonds ellen. Angliában is bőven találni ehhez hasonló eseteket: Abel Hernández (Hull) és Juan Pablo Ángel (Aston Villa) a Fulham, Saido Berahino (West Brom) a Watford, Darren Bent (Sunderland) pedig a Tottenham ellen hibázott kétszer.

Az abszolút “győztes” ebben kategóriában azonban Martín Palermo. Az ugyancsak argentin válogatott csatár 1999-ben, a Copa Americán három 11-est rontott el a Kolumbia elleni, 3-0-ra el is veszített találkozón, ez pedig történelmi tett és Guinness-rekord volt a részéről. Első lövése a felső lécről vágódott le, a második a kapu fölé ment, a harmadikat pedig a kolumbiai kapus, Miguel Calero hárította. Tegyük hozzá, hogy Palermo két nap múlva újra a pályán volt és gólt szerzett Uruguay ellen.

Ami pedig csapatszinten rekordgyanús, az az, amit a Crystal Palace együttese művelt még 1989-ben. A londoniak a Brighton elleni FA-kupa meccsen négyszer is a büntetőpontra állhattak, de csak egyszer találtak a kapuba, három, Kelvin Morton játékvezető által megítélt 11-est is kihagytak, a legendás Ian Wright, illetve Mark Bright és John Pemberton révén. Így is nyertek, többet között Dave Madden értékesített büntetőjének köszönhetően, 3-0-ra és a 3-1-re elveszített első meccset követően továbbjutottak.

 (forrás: csakfoci.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek