5 évnél régebbi cikk

Jön a Google Székesfehérvárra
Fehérvár Médiacentrum fotója
miskolc.hu
Jön a Google Székesfehérvárra

Annyira ne örüljünk, nem a cégóriás létesít bázist a királyok városában, hanem megkezdik a térképes alkalmazásuk Utcakép funkcióinak frissítését. Lehet készülni, ha fel szeretnénk kerülni a térképre!

A Google autói május 16-án indulnak el a magyarországi utakon, hogy a korábban kihagyott régiókról fényképeket gyűjtsenek, valamint, hogy a meglévő helyszínekről készített felvételeket frissítsék. És igen, jönnek Székesfehérvárra is, úgyhogy, ha szemfülesek vagyunk, akkor felkerülhetünk a Google Térképre.

Egyébként az Utcakép a Google térképszolgálgatásának látványos és talán legnépszerűbb szolgáltatása, amely már több mint 80 országban érhető el világszerte. A 360 fokban készített felvételek panorámakép-rendszert hoznak létre, és ebben a virtuális valóságban bejárhatjuk az adott környéket. A szolgáltatás a Google Earth és a Google Térkép mobil verziójában is elérhető.

Kétféleképpen érkeznek májusban és júniusban: kamerás autók és a hátizsákos, gyalogos munkatársak.

A Google kamerás autói és a járművei a nagyvárosok utcáin haladnak majd végig, a megközelíthetetlen területekről pedig a kamerás hátizsákkal közlekedő gyalogos munkatársai.

A nagy nyári újrafotózás májusi és júniusi helyszínei a következők:

  • Észak-Magyarország: Miskolc
  • Észak-Alföld: Debrecen
  • Dél-Alföld: Szeged
  • Közép-Magyarország: Budapest
  • Közép-Dunántúl: Székesfehérvár
  • Nyugat-Dunántúl: Győr
  • Dél-Dunántúl: Pécs

Azoknak, akik inkább kihagynák a szereplési lehetőséget sem kell izgulniuk, ha véletlenül összefutnak az éppen felvételeket készítőkkel, hiszen a Google a személyes adatok védelme érdekében mielőtt közzéteszi a képeket, az összes felismerhető arcot és rendszámot automatikusan elhomályosítja. Ha mégis látható maradna, akkor hibajelentést lehet küldeni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek