5 évnél régebbi cikk

Megvan az időpont, hogy mikor játszik először a Vidi az új Sóstói Stadionban?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Megvan az időpont, hogy mikor játszik először a Vidi az új Sóstói Stadionban?

Az MLSZ adatbankjában már szerepel az első mérkőzés, amelynek helyszínéül a Sóstói Stadiont jelölték meg.

A Vidi-szurkolókat talán már a keddi hír - utolsó szakaszához érkezett a stadion kivitelezése és elkezdődött a használatbavételi engedélyezési eljárás - is örömmel töltötte el. Ám ennél még jobb hír, hogy közben az MLSZ honlapjára, az OTP Bank Liga mérkőzéseit listázó, úgynevezett adatbankba is felkerült az első székesfehérvári meccs időpontja. A jelenlegi állás szerint úgy tűnik, hogy a gyönyörűen megújult

Sóstói Stadionban a MOL Vidi FC az első mérkőzése a 6. fordulóból elhalasztott Újpest FC elleni meccs lesz majd november 21-én, szerdán 20:15-től.

Hogy előtte lesz-e hivatalos stadionavató mérkőzés, arról egyelőre sehol sem szól a fáma, egy azonban még biztos: jelenleg úgy tűnik, hogy a Vidi-drukkereknek utoljára "hazai" meccsre a Felcsúti Pancho Arénába ezen a hétvégén, az MTK Budapest (2018.10.07., vasárnap 18:00) elleni fordulóra kell utazni. Szóval, tekinthetjük valahol búcsúmeccsnek is ezt, hiszen utána a bajnokságban négy idegenbeli találkozó következik, a Magyar Kupában Vácott játszik a Vidi, a PAOK-ot pedig az Európa-ligában a Groupama Arénában fogadja.

Ahogy azonban a klub honlapján is olvasható, az elsők között persze nem a november 21-i lesz a legelső első, hiszen a csapat 1941-től datálódó fennállása során több alkalommal avatott stadion. Legelőször 1948-ban lépett pályára Sóstón, akkor még FDSE-ként az NB III Pestvidék-székesfehérvári csoportjában. Két költözést követően – amikor a Berényi úti pályán játszottak –, végül 1967. szeptember 20-án avatták fel, az akkortól már a csapat állandó otthonául szolgáló, megújult pályát a VT Vasas–Rot Weiss Erfurt mérkőzéssel.

A VT Vasas név ne tévesszen meg senkit, akkor így hívták a Vidit, és csak 1968-tól lett Videoton, miután a támogatás ellentételezéseként felvette a székesfehérvári gyár nevét a csapat. Az 1967-es átadás után a mostani felújításig még kétszer modernizálták a létesítményt: először 1982-ben, majd a 2002-től 2005-ig tartó munkálatok során.

A mostani felújításnak köszönhetően azonban kétségkívül az eddigi legszebb és legmodernebb Sóstói Stadionban léphet pályára hamarosan a Vidi. És talán minden szurkoló titkos reményeként még ebben a szezonban a ma esti (2018.10.04.) ellenfelünkhöz, a Chelsea FC-hez hasonló szintű csapatot is köszönthetünk Székesfehérváron. Az EL-ben...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek