5 évnél régebbi cikk

Segíts te is! - Önkénteseket keresnek három napra
Segíts te is! - Önkénteseket keresnek három napra

Jövő csütörtökön kezdődik a 72 óra kompromisszum nélkül nevet viselő megmozdulás a három történelmi keresztény egyház szervezésében. Az akcióban résztvevő fiatalok azt vállalják, hogy önkéntes szociális munkával segítenek embertársaikon. A programra október 7-ig, vagyis vasárnapig lehet regisztrálni. 

Ifjúsági megmozdulást szerveznek október 11-14. között 72 óra kompromisszum nélkül címmel. A segítő akciót a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház hirdette meg azzal a céllal, hogy a középiskolások és a fiatal felnőttek megmutathassák: elkötelezettek, lelkesek és segítőkészek. A szociális akció során országszerte segítenek különböző közösségeknek például játszótér-felújításban, erdőtakarításban vagy időseknek, fogyatékkal élőknek szervezett kulturális programmal. 

A megmozdulás keretében laza légkörben, közösségben ismerkedhetnek meg a résztvevők az önkéntes munkával, és különleges feladatokban próbálhatják ki magukat. Csatlakozni lehet csapatregisztrációval (maximum 20-30 fős csapatokkal) – ilyenkor a koordinátorok adják a teljesítendő projektet –, vagy jelentkezhetnek csoportok saját projekttel is. Regisztrálni a 72ora.hu oldalon lehet október 7-én, vasárnapig.

(Forrás: ÖKK)

Borítókép: FruitGuys
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek