5 évnél régebbi cikk

Mutatjuk a nap, a hét, a hónap vagy talán az egész év leglazább videóját egy gördeszkázó kutyáról
Mutatjuk a nap, a hét, a hónap vagy talán az egész év leglazább videóját egy gördeszkázó kutyáról

Van új a nap alatt - már akinek. A héten egy világító gördeszkán nyomuló kutya volt az egyik leglazább dolog az interneten. Eddig közel 20 millió alkalommal indították el a videót, de nem ő az első gördeszkás kutya, aki világhírű lett.

Úgy néz ki, hogy eddig mi éltünk egy kő alatt, ugyanis nem értesültünk arról, hogy a kutyák igenis tudnak és szeretnek is gördeszkázni. Legalábbis erre utal, hogy a meglepetés erejével hatott egy, a Facebookra néhány napja feltöltött videó, amin egy jópofa kutya a világ legtermészetesebb dolgaként hajtja a saját világító kerekű gördeszkáját és úgy száguld el a többi deszkás mellett, mintha egyenesen erre a négykerekű fadarabra született volna. Íme a vidám jelenet:

A videót eddig közel 20 millió alkalommal indították el, de nem ő az első kutya, aki ezt a bűvös számot ezzel a mutatvánnyal eléri. Némi meglepetésre az internet tele van gördeszkázó kutyákkal, közülük a legismertebb talán Tilman, akinek 2007-es videója szintén átlépte az említett nézettségi álomhatárt.. Az angol buldog sajnos már nincs köztünk, egy évvel ezelőtt ugyanis szívizombetegségben elhunyt Kaliforniában. A 27 kilós kutya különösen mulatságos, ahogy méla unalommal a pofáján teljesíti a trükköket. Gazdája szerint nem tanította az állatot a gördeszkázásra, Tilman magától kapott rá erre a sportra.

Az angol buldog tartja egyébként a mai napig a leggyorsabban gördeszkázó kutya rekordját is: még 2009-ben 19,678 másodperc alatt tett meg 100 métert. 

Nem lehet minden kutya Tilmanhez hasonló ösztönös tehetség, a legtöbb esetben kell a gazdi segítsége is. Viszont aki a fentiek alapján kedvet kapott, hogy saját kutyusát egy négylábú Tony Hawkká képezze, annak első osztályú segítség lehet a Chewy témába vágó cikke. Az angol nyelvű portálon öt pontban foglalták össze, hogyan lehet betanítani erre a trükkre a kutyákat. Röviden ezek az állomások vezetnek a suhanó sikerhez:

  1. Mielőtt nekiállsz a gördeszkás kalandnak, vedd figyelembe a kutyád fajtáját, életkorát és fizikai állapotát.
  2. A betanítás előtt nézd meg, hogyan reagál a kutyád a gördeszkára. Ha eleve elutasító a guruló fadarabbal, inkább engedd el az ügyet.
  3. Ne rögtön mozgó deszkával kezdjetek! Elég, ha a fixen álló gördeszkán megmarad a kutya és nem érzi magát kényelmetlenül.
  4. Ha az álló deszka már jól megy, kezdd el mozgatni a rajta álló kutyával együtt!
  5. Tanítsd meg a kutyádat, hogyan tudja önállóan mozgatni a deszkát!

Egy másik, de ehhez kísértetiesen hasonló módszer a Kenzie and Brandi Youtube-csatornáról:

És még mielőtt bárki azt hinné, hogy csak a kutyák képesek gördeszkázni, íme egy videó, amiből kiderül, hogy csimpánzok iszonyú lazán, míg a papagájok szörnyen mulatságosan deszkáznak:

Borítókép: Facebook/Javier Ros
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek