4 évnél régebbi cikk

10 romantikus fehérvári pillanat, amelyet egyszer mindenkinek át kell élnie
10 romantikus fehérvári pillanat, amelyet egyszer mindenkinek át kell élnie

Lassan, de biztosan ismételten beköszönt az ősz, amely bár nem az év legvidámabb időszaka, kétség kívül - a tavasz mellett - az egyik olyan évszakról beszélünk, ahol a hűvösebb időjárásnak köszönhetően a strandok helyett többen merészkednek a városok elrejtett zugaiba, ezzel növelve a romantikus pillanatok számát. Természetesen Székesfehérváron is akadnak/akadtak szerelmes momentumok, így ezek közül választottam ki tízet, amelyek jelentősen meghatározták a helyiek életét.
 

Romantikázni jó. Mit jó? Egyenesen felemelő érzés, így biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van legalább egy olyan története, amely felelevenítése mind a mai napig mosolyt csal az arcára. Pontosan az ilyen pillanatokért élünk.

Hogy a szerelmes momentumok elérjék a tökéletes hatást, olyan helyszínt kell választani, amely nyugodt, félreeső, vagy lehetőség szerint látványos (Fehérvár legjobb randihelyeiről mi is készítettünk listát), így ha mindent jól csinálunk, akkor felejthetetlen élményben lesz része mindkét félnek.

Na, pont az ilyen romantikus pillanatokból válogattam összes tízet, amely nagy hatással volt a fehérváriak életére: 

Órajáték meghallgatása a mellette található félreeső zugból

A Belvárosban található Órajáték az egyik első randihelyeim között szerepelt, amely nem csak abból állt, hogy meglestük és meghallgattuk Kovács Jenő óramester varázslatos építményét, hanem a dal végeztével a mellette található kis zugba vezetett az utunk, ahol tovább folytattuk a romantikus eszmecserét.

Naplemente a Háromágúnál

Az öreghegyi Háromágú számos fehérvári listám ékköveként díszeleg, így a város romantikus pillanataiból sem maradhatott ki. Mondjuk nem is tudnék csodálatosabb helyet elképzelni szerelmeseknek a kézen fogva ücsörgős naplementébe mélyedős Millenniumi emlékműnél.

Tűzijáték a palotavárosi tavaknál

Augusztus 20-án ismételten igencsak látványos tűzijátéknak lehettünk szem és fültanúi, amely a palotavárosi tavak mellől nyújtotta a legszebb látványt. Bár ilyenkor kicsit zsúfolt a Királyok Parkja, kifeküdve a zöld fűre szép pillanatokat okozhat az ünnepi fényjáték.

Hajókázás a Csónakázó-tavon

Kétséget kizáróan Fehérvár legnyugisabb helye a Csónakázó-tó környéke, ahol szinte adja magát, hogy a fiatalok hajóba pattanjanak és közösen fedezzék fel a tó nyújtotta örömöket. Levezetéshez pedig a kis sziget nyújtotta látvány lehet a legideálisabb.

Szerelemlakat elhelyezése az Alba Plaza melletti hídon

A párok már időtlen-idők óta (ősi kínai mondás szerint: ha a szerelmesek lakatot helyeznek el véget nem érő láncon, szerelmük örökké fog tartani) lakatfelhelyezéssel mutatják meg ország-világnak, hogy kapcsolatuk biztos alapokon nyugszik. Bár még nincs akkora hagyománya, de Székesfehérváron is akadnak ilyen romantikus rácsok, amelyek közül az Alba Plaza melletti híd a legpofásabb és legszembetűnőbb is egyben.

Romantikus séta a Bory-várban

Azzal szerintem senki nem szállna vitába, hogy Székesfehérvár egyik legmesésebb helyszíne a Bory Jenő által megálmodott Bory-vár, amelybe belépve, mintha teljesen más világba csöppennétek. Pont ezért tökéletes randihelyszín, egyben pedig hibátlan kellék szerelmes sétákhoz.

Hullócsillag-lesés bármelyik panel tetejéről

Véleményem szerint nincs is romantikusabb a nyári csillaghullás páros megfigyelésénél, ugyanis jól kiválasztott helyszín (a legjobb panel teteje), pokróc és némi harapnivaló bőven elég ahhoz, hogy hosszas beszélgetések közepette teljesüljenek (közös) kívánságaitok. 

Lánykérés a Királyi Napokon

Manapság már olyan kreatív lánykérésekkel készülnek a hős férfiak, hogy azt gondoljátok, már mindent láttatok. Pedig, pedig... az megvan, hogy a Királyi Napok alatt kétszer is feltették már a nagy kérdést? Egyszer a Katonazenekari Fesztiválon, egyszer pedig Király Viktor koncertjén. Romantika a javából.

Szerelmi vallomás a moziteremben

Bár ez tudtommal nem valósult még meg, zsenge fiatalkoromban hasonló gondolatok jártak az én fejemben is. Egy moziteremben levetített (mert van rá lehetőség) szerelmes videónál nincs is hatásosabb módszer bocsánatunk elnyeréséhez.

Korizás a Zichy-ligetben

Bár a hideg időszak még viszonylag távol van, mindig is szerettem esti fények mellett szabadtéren korcsolyázni. Amióta pedig Székesfehérváron is felhúzzák a Kori-ligetet, szinte minden téli hétvégén belevetem magam a jeges élvezetekbe. Hát ha még párt is találok a mókázáshoz...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek