5 évnél régebbi cikk

Fehérvár legtutibb randihelyei, ahol szinte garantált a siker
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvár legtutibb randihelyei, ahol szinte garantált a siker

Tombol a nyár, de nemsokára beköszönt az ősz, ami a tavasszal karöltve a legjobb randiidőt is elhozza. Negyven fokban mégsem tudod a legjobb formád hozni, a strandolás meg milyen randi már? Székesfehérváron mindenkinek van legalább egy olyan bejáratott helye, ahova szívesen viszi kedvesét. Ha nincs, segítségül összeszedtem nektek kedvenc randihelyeim, ahova érdemes elmennetek. Onnantól pedig ti jöttök.

Randizni jó. Mit jó? Az egyik legfelemelőbb érzés az egész világon. A sikeres randi meg egyenesen maga a tökély. Persze akad olyan is, ami kicsit mellé megy és nagyon nem találjátok a közös hangot, de egy kis háttérkutatással - kiismerve a kiválasztott hölgyemény szokásait -, már a helyszín kiválasztásával is belophatjuk magunkat a szívébe (de legalább pluszpontokat szerezhetünk). Fehérváron nőttem fel, itt kezdtem meg a tiniéveim is, így nyilván a közelben választottam ki első randevúim helyszínét. Mutatok nektek néhányat, ahol - tapasztalataim szerint - szinte garantált a siket. 

Hogy ne kergessünk hiú ábrándokat, és hogy ne én legyek az oka a félresikerült randiknak, minden helyszín leírása után találni fogtok 1-5-ös skálán egy számot, amivel nem a randihely minőségét mutatom, hanem azt, hogy kinek ajánlom az adott bevetést:

1 - Kezdőknek
2 - Haladóknak
3 - Középhaladóknak
4 - Profiknak
5 - Veteránoknak

Randira fel!

Órajáték melletti félreeső zug

A Kossuth udvaron található Kovács Jenő Óramúzeum és Órajáték csak a kezdet. Persze az is tökéletes randi lehet, ha valaki olyannal találkozunk, aki még nem hallotta/látta a mesés órajátékot. Ám, ha kicsit elfordítjátok a fejeteket jobbra, akkor tárul a szemetek elé az igazi szentély.

1 - Kezdőknek

Aranybulla Emlékmű

Az Aranybulla Emlékmű Öreghegy legszélén található. Már az odavezető, fákkal szegélyezett út is a romantika határát súrolja, véleményem szerint megágyaz a randi későbbi történéseinek. A dombot megmászva, illetve a környéken sétálva is ellehet érni a kívánt hatást, ám ha leszáll az est, akkor kezdődik csak az igazi subidubi...

5 - Veteránoknak

Palotavárosi tavak

Ha már a könyökötökön jön ki a Velencei-tó, netalántán a Csónakázó-tó, akkor nem is kell olyan sokat sétálnotok, hogy megtaláljátok a legideálisabb helyet a talihoz. Nyugis tópart, hatalmas zöld terület, és ha nagyon nincs téma, akkor a fából faragott királyokról is elcseverészhettek. Bár odáig ne jussatok el...

3 - Középhaladóknak

Halesz park

A Halesz nekem mindig is Székesfehérvár Central Parkja lesz. Itt aztán tényleg mindent lehet csinálni, ami szem-szájnak ingere: futni, kondizni, játszóterezni, focizni és bizony randizni is. Ha a kórház felől érkezve léptek be a zöldes területre, akkor jobbra fordulva találjátok meg a helyetek. És ha nem egy sportos randira érkeztek, akkor itt be kell dobnotok mindent.

3 - Középhaladóknak

Bory-vár

A Bory-vár Fehérvár egyik legkülönlegesebb helye, így természetesen nem maradhatott ki a listámból. A Bory-várat Bory Jenő székesfehérvári építészmérnök és szobrászművész nagyrészt egymaga építette évtizedeken át, emléket állítva a hitvesi szeretetnek. Na? Na? Első néhány randi alkalmával nagyon is ajánlós, ugyanis amellett, hogy egy gyönyörű helyet látogattok, még kreatív is leszel.

2 - Haladóknak

Palotavárosi Központi Park

A Palotaváros Központi Park a legtöbbet látogatott randihelyszíneim egyike. Sőt, talán itt is volt a legtöbb találkozóm. Ennek köszönhetően minden egyes padját kívülről fújom, így nyugodt szívvel tudom ajánlani a kezdő, de még a haladó randisoknak is. Közel a Belvároshoz, egy köpésre a Palotavárosi tavaktól és még egy patent kis szökőkút is van a közepén.

2 - Haladóknak

Szent István-székesegyház előtti tér

Sokáig nem is tudtam a létezését, de frankón létrehoztak egy pofás kis parkot két saroknyira az Országalmától. Így, ha esetleg nem tervezted meg a randit és hirtelen nem tudnátok hova menni, netalántán a busz előtt akad még pár percetek, akkor tökéletesebb helyszínt keresve sem találhattok. Aztán jöhet a süket duma.

3 - Középhaladóknak 

Millenniumi emlékmű (Háromágú)

A Palotavárosi park után a legjobban bejáratott randihelyem: a Háromágú. Egészen fiatalon fedeztem fel és azóta rendszeresen visszajárok - néha egyedül is -, ugyanis annyira magával ragadó a hely, hogy talán ezt hoznám ki Fehérvár abszolút győztesének. Akár nappal, akár napnyugtakor érkeztek, mindig lesz látnivaló, ám úgy, mint az Aranybullánál, itt is az este lesz a nyerő.

4 - Profiknak

Rózsaliget

A város másik felén sétálgatva adja magát a gyönyörű Rózsaliget, amely két gimnázium mellett található, így igazi átjáróház, pezseg ott az élet. Mivel én is a közelben tanultam, sokszor adott volt, hova is menjünk randizni, így bukkantam rá a valaha volt legromantikusabb kombinációra:

2 - Haladóknak

A Csónakázó-tó kis szigete

Ha ráunnátok a Rózsaligetre, akkor a Csónakázó-tó felé bandukolva egy másik randihelyszínt is találhattok a kis szigeten, amely talán egy fokkal ideálisabb is lehet, ezért a tali sikere is a középhaladóknak garantált. Persze ettől még mindenkinek ajánlós, ugyanis tényleg hangulatos tud lenni akár első randinak, akár sokadiknak.

3 - Középhaladóknak

Bármelyik panel teteje

Bár nem panelban lakom, egész sok időt töltöttem a sokemeletes lakóházakban, így mutatták meg nekem az egyik legnagyobb királyságot, a panel tetején való hesszelést. Rögtön az első gondolatom az volt, hogy kifogástalan randihelyszín lehet, és igazam lett vagy igazam lett? Nyári naplementékhez hibátlan, tűzijátéknézéshez meg egyszerűen tökéletes. Csak aztán véletlenül nehogy fent ragadjatok!

5 - Veteránoknak

+1 Fő utca

Az utolsó randihelyszín, amely nálam egyfajta Jolly Jokerként funkcionál az a székesfehérvári Fő utca, ugyanis bármelyik évszakban, bármilyen szituban találtam olyan elfoglaltságot, amit simán be lehet tudni egy nagybetűs randinak. Lehet sétálni, játszóterezni, kávézgatni, koncertezni, és ha ez még nem lenne elég, akkor a Fő utcán szinte mindig van olyan rendezvény, ami miatt érdemes kilátogatni. Jelenleg például a Királyi Napok zajlanak, úgyhogy a helyetekben ott kezdeném a randizgatást

1 - 5 Mindenkinek

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek