Clear sky17 °C
2019. szeptember 21. szombat Máté
Menü

Hova menjetek ősszel romantikázni - A környék legjobb randihelyei

Hova menjetek ősszel romantikázni - A környék legjobb randihelyei

Itt van az ősz, itt van újra... de valahogy nem úgy, ahogy elképzeljük. A húsz fok körüli nappali hőmérséklet és az állandó napsütés nem túl szokványos időjárás, így a tél közeledtével, ezért azt tanácsolom, mindenki élvezze ki amíg lehet. Segítségül összeszedtünk nektek öt randihelyet, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatnotok, ha ősszel romantikázni támadna kedvetek. Ti melyiket ismeritek?

Bokodi-tó

Manapság már szinte mindenki hallott, illetve posztolt a Bokodi-tóról, ami nem csoda, hiszen Magyarország egyik legcsodálatosabb rejtett természeti kincséről beszélünk. Pontosan ezért került képzeletbeli listám tetejére, ugyanis engem az első perctől kezdve kilóra megvett. Amikor először láttam képeket a Bokodi-tóról, simán rámondtam, hogy biztos valamelyik szomszédos országunk egyik látványosságáról van szó. Majd meglepődve konstatáltam, hogy a tó és a partján fekvő úszó horgászfalu, amelynek a fél világ a csodájára jár bizony hazánkban található, ráadásul Fehérvártól alig negyven percre. Kihagyhatatlan!

Hova menjetek ősszel romantikázni - A környék legjobb randihelyei

A világhírű úszó horgászfalu (Fotó: player.hu)

Csókakő vára

Csókakő már egy fokkal közelebb van hozzánk, ám annál magasabbra kell felmásznunk, ha a vár nyújtotta tökéletes látványra vagyunk kíváncsiak. Csókakő várát a Vértes lábánál a híres "Fehérvárra menő hadi úton" találjuk, így ideális célpontja lehet akár a történelem, akár a természet kedvelőinek. A fölénk magasodó kőépítmény egészen a 13. században épült és lényegében a megye egyetlen középkori eredetű, a törökök által is használt vára. A felújítás után népszerűbb lett, mint valaha, amelynek örömére gyakran várjátékokkal szórakoztatják a nagyérdeműt. Az erdőjárók is gyakran betérnek, így egy túra után a várfalon megpihenve tökéletes rálátás nyílik a sárgába boruló őszi tájra.

Hova menjetek ősszel romantikázni - A környék legjobb randihelyei

A táj mindenért kárpótol (Fotó: Pál Loránd)

Alcsúti Arborétum Természetvédelmi Terület

Az Alcsúti Arborétumnál tökéletesebb randihelyet el sem tudnék képzelni, ugyanis minden megtalálható egy helyen, amire a szerelmespároknak szükségük lehet: a festői táj, a végeláthatatlan ösvények és az érintetlen természet mind kiváló alkalmat biztosít egy kis meghitt együttléthez. Az már csak ráadás, hogy látnivaló is akad bőven, ugyanis az arborétumban található József nádor, Habsburg-kastélyának maradványai is, amely számos érdekes épületet foglal magába. A természetvédelmi terület tavasszal a legszebb, a hóvirágokkal tarkított vidék a párját ritkítja, ám ősszel is érdemes meglátogatnunk.

Hova menjetek ősszel romantikázni - A környék legjobb randihelyei

Az Alcsúti Arborétum egy természeti csoda (Fotó: static.panoramio.com) 

Velencei Bence-hegy 

A velencei Bence-hegy az egyik személyes kedvencem, ugyanis már egész fiatal korom óra járom a helyet. A hegy tetejére egy eléggé eldugott és kanyargós út vezet, ám simán megéri, ugyanis a Velencei-tó látványa kárpótol mindenért. Érdemes megvárni a naplementét is, mely olyan képet fest a tóról, amilyet még garantáltan nem láttál. A közelben túraútvonalak is találhatóak, így a kalandozó párok is megtalálhatják számításaikat. Bár inkább elsősorban az autósrandi kedvelőinek ajánlom. Nemrég egy kilátót is leszúrtak a hegy csúcsára, amely tavasztól egy újabb lehetőséget biztosít a romantika kedvelőinek.

Hova menjetek ősszel romantikázni - A környék legjobb randihelyei

Tökéletes kilátás nyílik a Velencei-tóra (Fotó: i.ittvoltam.hu)

Rácalmási Ártéri tanösvény

Nem tudom miért, de én egy megmagyarázhatatlan vonzalmat érzek az ilyen kis emelkedős-hidas tanösvények iránt. Szerintem valami zseniálisak. Nyilván az etalon a Plitvicei-tavak sétalabirintusai, de már Magyarországon is jó pár hasonlót próbáltam. Nemrég fedeztem fel, hogy Rácalmáson is van két olyan túraútvonal, ahol keresztül-kasul bejárhatjátok azt a Nagy-szigetet, ahonnan a Duna is csak egy köpésnyire van. Ja, és, ha ráunnátok a sétára, simán bepattanhattok egy motorcsónakba vagy akár egy kenuba, és máris szelhetitek a Duna habjait. Kell ennél több? A természetjáró pároknak kötelező.

Hova menjetek ősszel romantikázni - A környék legjobb randihelyei

Kényünk-kedve szerint barangolhatunk a szigetek között (Fotó: 3.bp.blogspot.com)

A térkép nyilvános, bárki bejelölheti rajta kedvenc randihelyeit. Nincs más dolgotok, mint hogy megnyissátok a térképet, jelentkezzetek be Google fiókotokba, majd katt a szerkesztés gombra és mehet is a jelölés. Hajrá, hajrá!

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Állatkínzásért ítéltek el egy magyar nőt
  Állatkínzásért ítéltek el egy magyar nőt
 • Bérmegállapodásról tárgyal a kormány a vasutas és a volános szakszervezetekkel
  Bérmegállapodásról tárgyal a kormány a vasutas és a volános szakszervezetekkel
 • Nagy forgalomra készülnek a lakáspiacon
  Nagy forgalomra készülnek a lakáspiacon
 • Jelentősen nőtt a felsőoktatásban résztvevő roma fiatalok száma
  Jelentősen nőtt a felsőoktatásban résztvevő roma fiatalok száma
 • Székesfehérvári házaspár mentett életet Mallorcán
  Székesfehérvári házaspár mentett életet Mallorcán
 • Már lehet jelentkezni a 2020-as év szakácsversenyére
  Már lehet jelentkezni a 2020-as év szakácsversenyére
 • A legnagyobb magyarra emlékezünk holnap
  A legnagyobb magyarra emlékezünk holnap
 • Hamarosan utalják az álláskeresési támogatásokat
  Hamarosan utalják az álláskeresési támogatásokat

Eseménynaptár

 • Radiátorcserére pályázhatnak a társasházak
  Radiátorcserére pályázhatnak a társasházak
 • Még lehet nevezni a Kerékpárosbarát Munkahely és Település címre
  Még lehet nevezni a Kerékpárosbarát Munkahely és Település címre
 • Átadták a Denso székesfehérvári logisztikai központját
  Átadták a Denso székesfehérvári logisztikai központját
 • Hétvégén két hazai mérkőzéssel folytatja a pontvadászatot a Hydro Fehérvár AV19
  Hétvégén két hazai mérkőzéssel folytatja a pontvadászatot a Hydro Fehérvár AV19