3 évnél régebbi cikk

Hogyan randiznak a fehérváriak a koronavírus idején?
·Kultrandi·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
Hogyan randiznak a fehérváriak a koronavírus idején?
·Kultrandi·Utolsó frissítés: undefined

Mivel a koronavírus-járvány igencsak megnyirbálta a klasszikus randizási szokásokat, megnéztük, hogyan boldogulnak Székesfehérvár szinglijei ezekben a vészterhes időkben. Mert hát ismerkedni csak kell valahogyan...

Amióta berobbant a koronavírus, és meghozták a járvány megfékezését szolgáló szigorú korlátozásokat, azóta foglalkoztatott az a kérdés:

Hogyan oldják meg a randizást, meg úgy általában az ismerkedést a pár nélküli egyének a pandémia idején?

Nyilván voltak elképzeléseim, hogyan lehetne lezongorázni az ismerkedést úgy, hogy még valami jó is kisüljön belőle, de mivel élesben nincs lehetőségem letesztelni a különböző trükköket (lévén a szingliség számomra jelenleg egy ismeretlen fogalom), nem feltétlenül szerettem volna csak a saját gondolataimat előtérbe helyezni.

Így az ismerőseimmel diskurálva folyamatosan gyűjtögettem a jobbnál-jobb (sokszor, nagyon sokszor elborult) ötleteket, amelyek segítségével bár kicsit felgyorsul (vagy éppen fenekestül felborul) a klasszikus ismerkedési folyamat, azért egy kis ügyeskedéssel simán el lehet érni a kívánt eredményt. Mutatom a kedvenceimet (természetesen név nélkül):

Autósrandi

"Mivel sehova sem lehet beülni, sőt, lényegében sehova sem lehet menni, legtöbbször - szégyen nem szégyen - a McDonald's parkolójában ücsörögve szoktam beszélgetni az újonnan megismert hölgyeményekkel. Igazából bármilyen parkoló megteszi - csak fűtés legyen az autóban. Mégsem vihetem fel a lakásomba az első találkozáskor..."

Nos, az autósrandi volt az első, amely rögtön kipattant a fejemből, ahogy elkezdtem agyalni a témán, így örömködve konstatáltam, hogy egyik haveromnak is hasonlóan forognak a fogaskerekek a buksijában. Egy jóféle mekis-autós randi a mellette található parkolóban. Milyen romantikus. Sőt, tudok jobbat: beszerzitek az elemózsiát, majd elgurultok a Háromágúhoz (Millenniumi-emlékmű), ahonnan aztán szépen be lehet látni az egész várost. Ugye, hogy ugye?

Séta egy parkban

"Nem vagyok a túlbonyolított randevúk híve, így első találkozáskor mindig valamelyik közeli parkot célozom meg a kiszemeltemmel. Szerencsére a koronavírus ideje alatt csak egy rövidebb időszak volt, amikor nem lehetett céltalanul bóklászni a padok között, így ez a fajta randi most is működőképes."

Nem tagadom, én is oda meg vissza vagyok a szépen berendezett parkokért (főleg a fehérváriakért), így ha romantikázásra kerül a sor, akkor általában nem sokat szoktam azon agyalni, mi legyen a program. Kéz a kézben a kedveseddel, ráadásul a friss levegőn. Kell ennél több?

Kirándulás a természet lágy ölén

"A legegyszerűbb, ha elmegyünk a környék erdeibe kirándulni, nem? Nekem ez ugrott be elsőnek. Alapból is mászkálós típus vagyok, úgy is mondhatni, hogy kilométerhiányos, így az első beszélgetéseink között tuti szóba kerül a túrázás. Ha pedig tetszik neki az ötlet, akkor irány a természet!"

Mondjuk, ha nagyobb kihívásra vágynátok, akkor belevethetitek magatokat a közeli természeti csodák valamelyikébe, amely során igazi romantikus kalandban lehet részetek. Csak azért ne a leghosszabb útvonalat válasszátok, mert eltévedés esetén az ismeretlen ösvényeken való céltalan bóklászás és fáradtság nem feltétlenül tesz jót a kapcsolatotoknak - főleg, ha még be sem indult igazán. Én szóltam!

Rómeó és Júlia

"Pont a napokban látogattam meg a csajt, akivel pár hete beszélgetünk. Mivel kicsit beteg (csak megfázás, de inkább nem akart kockáztatni), ezért nem nagyon akart lejönni elém, így mondtam neki, hogy legalább az erkélyre jöjjön ki, én meg alatta füleltem, és így kommunikáltunk. Tiszta Rómeó és Júlia!"

És tényleg! Hogy ez eddig miért nem jutott az eszembe? Mondjuk a régi korokban ez bevett szokás volt a fiatalok között, de a fene sem gondolta, hogy visszakúszik a mindennapjainkba. Nem hiába, a koronavírus a feje tetejére állított az életünket, és ez egyre több mindenben megmutatkozik. Erkélyes randi... te jó ég!

Lakásrandi, avagy egyből a lényegre?

"Először fogalmunk sem volt, hogy mit csináljunk. De úgy voltunk vele, hogy nem merülhet ki a kapcsolatunk annyiban, hogy csak chatelünk. Így abban maradtunk, hogy pár lépcsőfokot átugorva főz nekem a lakásában. Kicsit fura, de nekem tetszik. Nem, az lenne a fura, ha nem tetszene."

Nem mondom, hogy ez a legpraktikusabb módszer, de valahol igazuk van. Lényegében sehova sem tudnak beülni, és ha mondjuk nem szeretnének a szabadban lézengeni, a gyorskajáktól is herótjuk van, hát még az autóban való csacsogástól, akkor nincs igazán más választásuk, mint hogy lakásra mennek. Nem, nem szobára, azért járvány ide vagy oda, maradjon még kihívás...

+1. Randi a hentespultnál

Éppen Valentin-nap apropóján terjedt el a világhálón az Auchan rendkívül ötletes akciója, amely során szinglikosarakat helyeztek ki néhány üzletük, így a fehérvári bejáratánál is, hogy a egyedülállók felhívják magukra a figyelmet: ők bizony egyelőre pár nélkül töltik a szerelmesek ünnepét.

Kíváncsi vagyok, hány szinglinek sikerült megtalálnia a szerelmet a bevásárlókocsit szorongatva, vagy tologatva. Gyanítom maszkkal a száj előtt, és a másfél métert betartva nem soknak...

(Forrás: GIPHY)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek