4 évnél régebbi cikk

Országos fekvenyomó bajnokságot rendeztek tűzoltóknak Székesfehérváron
Országos fekvenyomó bajnokságot rendeztek tűzoltóknak Székesfehérváron

Második alkalommal rendezett fekvenyomó bajnokságot az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság . Az „erős emberek” versenyén több mint száznegyven tűzoltó indult, közük szép számban hölgyek is.

Több kategóriában és súlycsoportok mutatták meg erejüket a tűzoltók a ringben a fekvenyomó bajnokságon, aminekmásodik alkalommal adott otthont Székesfehérvár. A megmérettetés a hölgyekkel kezdődött, utána a férfiaké volt a terep.  

"Napi szinten találkozunk olyan esetekkel, amikor a szakmai tudáson kívül fontos, ki milyen erőnlétben van, ezekre való az ilyen jelleg felkészülés. Így a verseny fontos abban is, hogy olyan fizikai állapotban legyünk, amit megkövetel a szakma" - emelte ki Busch Ferenc tűzoltó, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság századosa.

A versenyzők a program alkalmával az erejüket is megmutathatták, amely nemcsak munkájuk során elengedhetetlen, de öregbítik is a lánglovagok jó hírnevét.

"A tűzoltók országos fekvenyomó bajnokságát második alkalommal rendezik meg Fehérváron, ennek az az apropója, hogy a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság büszkélkedhet egy többszörös világbajnok, erőemelő, tűzoltó kollégával, és ő pedig nagy segítséget nyújt az esemény lebonyolításában. A versenyt a magyar professzionális erőemelő versenyszabályzata alapján bonyolítjuk le" - mondta el Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Ilyen volt a második fekvenyomó bajnokság Székesfehérváron:

Borítókép: Tar Károly
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek