3 évnél régebbi cikk

Orbán Viktor: vidéken vége a kijárási korlátozásnak
Orbán Viktor: vidéken vége a kijárási korlátozásnak

Vidéken feloldják a kijárási korlátozást, és új védelmi rendelkezések lépnek érvénybe – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerda este közösségi oldalán.

Orbán Viktor a közösségi oldalára feltett videójában azt mondta, a védekezés első szakasza lezárult, közös erőfeszítésnek köszönhetően az egészségügy felkészült a tömeges megbetegedés időszakára.

„A védekezés új szakaszba léphet, megpróbálhatjuk újraindítani az életet, fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell eljárni. Az idősek és a legfertőzöttebb területen lévők feszes védelmét fenn kell tartani.” - tette hozzá, ezért Budapesten és a környékbeli településeken a kijárási korlátozást fenntartják.

Vidéken viszont az üzletek korlátok nélkül kinyithatnak. Az éttermek teraszain lehet vendégeket fogadni, de az arc eltakarása kötelező marad az üzletekben és a tömegközlekedésen. A strandok fogadhatnak látogatókat. Az idősekre vonatkozó vásárlási idősáv érvényben marad, és továbbra is kellő óvatosságot kérnek a nyugdíjasoktól.

A többi részletet a kormány csütörtökön ismerteti. A kormányrendelet megjelenése után a városi hatáskörbe tartozó, Székesfehérvárra vonatkozó intézkedésekről is csütörtökön tájékoztat Cser-Palkovics András polgármester.

FRISSÍTÉS: Hétfőn nulla órától lesznek hatályosak az Orbán Viktor miniszterelnök által a koronavírus-járvány elleni védekezésben szerdán bejelentett változások - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán. (MTI)

Borítókép: Facebook/Orbán Viktor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek