3 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: FEZEN kert kettő, kisvonatos kirándulás a Sóstón, Jancsárbörze és MOL Fehérvár FC - Újpest rangadó
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Nyolcas Műhely
Fehérvári programok a hétvégére: FEZEN kert kettő, kisvonatos kirándulás a Sóstón, Jancsárbörze és MOL Fehérvár FC - Újpest rangadó

Ha minden igaz és lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor igazi, hamisítatlan nyári hétvégének nézünk elébe, amely során ezúttal is számos fehérvári program közül válogathattok: kukkantsatok be a FEZEN kert kettőre, pattanjatok fel a kisvonatra, amely a Sóstói Természetvédelmi Területre kalauzol el titeket, válogassatok kedvetekre a Jancsárbörzén, netalántán lazuljatok egyet a Nyolca Műhelyben, ahol Gombocz Bence várja akusztikus koncerttel az érdeklődőket.

Buli: Van egy kertünk, kinyitjuk - FEZEN kert kettő
Mikor?: Június 12., péntek 18:00
Hol?: Fezen Klub

Nem tudom, hogy mi történhetett a múlt héten a Fezen Klubban, de olyannyira bejött a népeknek, hogy pénteken ismételten megnyitják a kertkaput és FEZEN kert kettő néven ezúttal is hatalmas őrülettel várják az érdeklődőket. Ahogy már megszokhattátok: lesznek fák, madarak, italok, zene, és temérdek meglepetés. Kell ennél több? Az esemény továbbra is ingyenes, így igazából egyetlen kifogás sem jut az eszembe, hogy miért ne járjatok a csodájára. Hajár, hajrá!

Színház: Élmény@Otthon: A Mester és Margarita
Mikor?: Június 12., péntek 19:00
Hol?: Vörösmarty Színház Facebook-oldalán

Június 12-én, pénteken 19 órakor A Mester és Margarita című előadás online vetítésével folytatódik a Vörösmarty Színház Élmény:Otthon-sorozata. A XX. század egyik írói csúcsteljesítményének színpadi változatát Hargitai Iván 2014-es rendezésében eleveníthetjük föl, a főszerepekben Egyed Attilával, Törőcsik Franciskával, László Zsolttal, Cserhalmi Györggyel és Lábodi Ádámmal. A virtuális előadást két napig lehet majd elérni a színház Facebook-oldalán.

A Vörösmarty Színház Jegyirodája június 15-től, azaz jövő hétfőtől újra várja a színházrajongókat: a pénztár hétköznapokon 10-18 óra között tart nyitva.

Színház: A mi osztályunk
Mikor?: Június 12., péntek 20:00
Hol?: Jászai Mari Színház Facebook-oldalán

A lengyel Słobodzianek egy iskolai osztály diákjainak sorsát követi, tíz lengyel és zsidó diák személyes elbeszélésének és megrendítő visszaemlékezésének tükrében mutatja be hazája részvételét a XX. század borzalmaiban 1925-től napjainkig. A felhőtlen gyermekkor küszöbén kitör a világháború, az osztályt először a bolsevik diktatúra, később a fasiszta terror, majd ismét a kommunista önkény szakítja ketté.

A különféle ideológiák elterjedésével elmélyülnek a kölcsönös ellentétek, a jóbarátok árulások aktív résztevőivé és az egymás elleni erőszak áldozataivá válnak, kezdeti gondtalan közös játékuk a felnőttkor elérésével rémtörténetek sorává alakul. A mi osztályunk megrázó elbeszélés az egyéni és közös bűnről, a felelősségről, az igazságról, melyre úgy tűnik, senkinek nincs szüksége.

Kirándulás: Irány a Sóstó kisvonattal!
Mikor?: Június 13., szombat 15:00
Hol?: Sóstói Természetvédelmi Terület

Több új programelemmel is készül idén a Sóstó Látogatóközpont. Újdonság például, hogy a nyáron több alkalommal szerveznek ide kisvonatos kirándulást, amely kis városnézést, majd túravezetést is tartalmaz, de a Látogatóközpont természetes anyagokból készült kreatív játékai között is időzhetnek a résztvevők.

Buli: Nyolcas Akusztik #2 - Bence
Mikor?: Június 13., szombat 17:00
Hol?: Nyolcas Műhely

A múlt heti, nagy sikerű Bobek akusztik koncert után a hétvégén a szabadtéri zenélgetés második felvonására készül a Nyolcas Műhely: ezúttal Gombocz Bence érkezik Fehérvárra és a kellemes szombat estét kiegészítve az udvaron ereszti szabadjára a hangját. Többnyire magyar, illetve angol szöveges akusztikus progresszív rockra, illetve néhol beficcenő rockfeldolgozásokra lehet számítani tőle. Az estét becsületkasszával támogathatjátok.

 

Vásár: Jancsárbörze
Mikor?: Június 14., vasárnap 8:00-12:00
Hol?: Jancsárkert

"Ami nálad már csak a helyet foglalja, az másnak kincs lehet" – szól a Jancsárbörze felhívása. A vasárnap 8 és 12 óra között, a Jancsárkert Piacon lebonyolítandó nyárköszöntő kirakodóvásáron használt, de szép állapotú felnőtt és gyermek ruhaneműk, játékok és kiegészítők széles választéka találhat majd új gazdájára.

A szervezők a börzére várják az árusítani vágyók jelentkezését is: az árusító asztalok két méretben foglalhatók a jancsarborze@gmail.com e-mail címen.

 

Foci: MOL Fehérvár FC - Újpest FC
Mikor?: Június 14., vasárnap 21:05
Hol?: MOL Aréna Sóstó

A tabella nyolcadik helyén álló Újpest látogat vasárnap este Fehérvárra. Az Újpesttel ebben a szezonban kétszer már találkoztak a MOL Fehérvár FC labdarúgói, hazai pályán 2-0-ra kikaptak szeptemberben, majd idegenben 1-0-ra nyertek februárban. A Vidinek és az Újpestnek ez lesz a 111. bajnoki mérkőzése egymás ellen, eddig 47-szer mi győztünk 40-szer ők, 20 alkalommal megosztoztunk a pontokon.

Az Újpest bajnoki mérkőzésen az érvényes bérlettel (éves vagy tavaszi) rendelkező szurkolóink, a Magyar Kupa-mérkőzésekhez hasonlóan a C, D, illetve az RBD szektorokban tudnak helyet foglalni, az ülőhelyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni.

A szervezők kérik, hogy a mérkőzésen az általános egészségügyi előírásokat tartsátok be a rendezvény ideje alatt. A hatályos előírások értelmében az egyes ülőhelyek között 1,5 méteres védőtávolságot kell tartani, ennek megfelelően lesznek jelölve a szabad helyek, így csak a kijelölt székekre üljetek majd.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek