3 évnél régebbi cikk

Rágyújtotta élettársára a házat egy mányi nő
·Bűnügytűz·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Rágyújtotta élettársára a házat egy mányi nő
·Bűnügytűz·Utolsó frissítés: undefined

Felgyújtotta a házukat, majd magára hagyta benne gondozásra szoruló élettársát egy mányi nő. Később maga értesítette a rendőrséget.

Összeveszett az élettársa gyermekével, ezért gyújtotta rá a házat magatehetetlen párjára egy mányi nő.  - derült ki későbbi vallomásából. Bár a rendőrségen végül önként jelentkezett, a férfit nem próbálta meg kimenteni, a szomszédok siettek a segítségére. 

"A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. július 5-én 21 óra 19 perckor érkezett lakossági bejelentés arról, hogy Mányon kigyulladt egy családi ház. A rendőrök a katasztrófavédelem munkatársaival együtt érkeztek az ingatlanhoz, amelynek a földszintje lángokban állt. Az oltási munkával egy időben a helyszínen tartott adatgyűjtés során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy szándékos gyújtogatás történt, és azzal kapcsolatba hozható a ház tulajdonosa. A rendőrök haladéktalanul megkezdték a nő felkutatását."  - derül ki a rendőrség közleményéből. 

A közelben lakók elmondták, hogy a rendőrség értesítését követően azonnal az égő ingatlanhoz mentek, és a garázsból kimenekítették az ott tartózkodó, mozgásképtelen idős férfit.

Másnap reggel egy nő Balatonvilágosról a segélyhívót tárcsázta, és elmondta, hogy szeretné feladni magát, mert előző este felgyújtotta mányi otthonát.

A rendőrök az 54 éves nőt Balatonvilágoson elfogták, akit a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárásban – őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgattak ki.

A nő vallomásában elmondta, hogy élettársa gyermekével fennálló haragos viszonya miatt döntött úgy, hogy egy bicskei töltőállomáson benzint vásárol, amit a ház két szintjén szétlocsol, majd meggyújt.

Mikor látta a tüzet fellobbanni, az égő házból távozott, autójával Balatonvilágosra ment, majd másnap feladta magát a rendőrségen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók